Попередній день   Наступний день

22:19
З нагоди 110-річниці створення першого споживчого товариства в селищі Єзупіль голова Тисменицької райдержадміністрації Іван Семанюк вручив голові правління Тисменицького районного споживчого товариства Ганні Палагіцькій спільну грамоту голів райдержадміністрації та районної ради.

21:26
Кабінет міністрів України виділить 7 млн 322 тис. 500 грн для надання одноразової грошової допомоги особам, які отримали легкі тілесні ушкодження, побої, мордування під час участі у масових акціях громадського протесту, що відбулися у період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року.

20:57
Образив, аби попіаритися …. В Івано-Франківську львівський телеведучий Остап Дроздов назвав внутрішніх переселенців «втікачами», «гостями» та винуватцями війни. Необгрунтовані звинувачення журналіст висловив під час круглого столу, присвяченому захисту прав і свобод переселенців на Прикарпатті.

20:32
В Івано-Франківську відбудися чергові земельні торги. Цього разу на акціон виставлені 2 лоти по вулиці Коновальця. Перша земельна ділянка розташовна поблизу Арматурного заводу. Лот підлягав передачі у приватну власність. Загальна площа ділянки становить 0.315 гектари. Згідно з кадастровим реєстром територія належить до категорії житлової та громадської забудови.

20:10
Як повідомили в управлінні податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС в Івано-Франківській області, упродовж 2016 року можливістю заключити договори у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування скористались 394 особи.

19:42
Пропонуємо до вашої уваги поради довгожителя Андрія Ворона, мешканця Закарпаття, який прожив 104 роки. Його золоті поради, актуальні і в наш час, допоможуть зберегти здоров’я тіла і душі. Академік В. Білоног називає ці поради “свіжим струменем у сучасній дієтології, валеології, соціальній психології й людинознавстві”. Тому пропонуємо читачам рецепти з вміло підібраного й перевіреного столітнім досвідом харчування Андрія Ворона.

19:17
У неділю, 23 жовтня, на стадіоні «Хімік» відбудуться показові виступи собак — переможців Міжнародних і Всеукраїнських виставок.

18:52
Фотографіями у соціальній мережі поділилася Христина Тимків: “І так майже кожен день…а в під`їзді діти живуть. Що робити може хтось підкаже”.

18:33
До Івано-Франківського відділу поліції звернулася 28-річна місцева мешканка. Жінка повідомила про те, що в одному із місцевих університетів де вона навчається, невідома особа з її рюкзака викрала косметичку та планшет. З подібним повідомленням цього дня до поліції звернулася ще одна студентка в якої викрали парасолю та ключі від квартири.

18:08
Франківці пропонують позбавити депутатських мандатів Віктора Синишина та Василя Скиданчука, які “дерибанили” бюджетні кошти.

17:42
У Снятині відкрили льодовий майданчик, будівництво якого розпочали ще в 2014 році.

17:18
Вчора, 19 жовтня зловмисники проникли до квартири жителя м. Бурштин Галицького району звідки викрали 250 доларів США та золоті вироби. Дорогою до Івано-Франківська, під час пересування їх на легковому автомобілі, підозрюваних затримали правоохоронці.

16:57
Відсутність належним чином оформлених правовстановлюючих документів на землю призводить до незаконного вилучення земель природно-заповідного фонду та лісогосподарського призначення, безконтрольного вирубування лісів у подальшому.
Так, лише 3 із 17 державних лісогосподарських підприємств мають державні акти на право постійного користування землею.

16:33
З ініціативи народного депутата України Анатолія Матвієнка на Городенківщині в костелі Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії міста Городенки та костелі святого Михайла села Михальче побувала польська делегація з метою реконструкції відновлення даних духовних святинь.

16:09
Під керівництвом заступника голови-керівника апарату облдержадміністрації Валерія Крецула відбувся тренінг з питань електронного декларування в якому взяли участь керівники структурних підрозділів ОДА, керівники територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, керівники апаратів райдержадміністрацій та виконавчих органів рад міст обласного значення.

15:42
Упродовж року зареєстровано понад 220 кримінальних проваджень, до суду скеровано 103 обвинувальні акти, за позовами прокурорів відшкодовано 500 тис. грн.

15:16
19 жовтня о 14:27 до Служби порятунку 101 надійшло повідомлення про те, що під час сходження на гору Хом’як Яремчанської міської ради Івано-Франківської області травмувала нижню кінцівку 38-річна жителька міста Дніпро.

14:56
19 жовтня о 12:17 в селі Старі Скоморохи Галицького району виникла пожежа господарської будівлі. Вогнем  пошкоджено стіни, перекриття та покрівлю будівлі Причина виникнення пожежі встановлюється. 

14:36
Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що мінімальна заробітна плата працівників прокуратури в Україні збільшиться на 40% і складе як мінімум 7 тис. гривень.

14:10
У коломийських школах побільшало новітньої техніки. Одразу два навчальні заклади отримали комп’ютерні класи у подарунок. Усе – в рамках програми комп’ютеризації навчальних закладів міста.

13:41
До Городенківського відділення поліції звернулася 41-річна мешканка одного із сіл району. Жінка повідомила про те, що з її будинку зникли ювелірні вироби. У крадіжці заявниця запідозрила рідного брата. Той у минулому вже мав судимість за майновий злочин, нині ж ніде не працює та зловживає спиртними напоями.

13:12
Вівці лікують. В Карпатах горяни практикують традиційний для гуцулів метод народної медицини – овіотерапію. Міцне здоров’я та довголіття мешканців гір вчені пояснюють тим, що вони харчуються та лікуються лише натуральними продуктами. А першою помічницею у Карпатах завжди була вівця.

12:45
Капремонт вулиці Північний Бульвар – на стадії завершення. Тут підрядники зірвали старе дорожнє покриття та виконали підготовчі роботи до асфальтування. Планується вистелити 2 шари асфальтно-бетонної суміші. Відтак, товщина нового дорожнього покритя становитеме 9 сантиметів.

12:19
За дев’ять місяців 2016 року платники податків Долинщини та Болехівщини, які застосовують спрощену систему оподаткування, сплатили до бюджету 19,0 млн. грн. єдиного податку. У порівнянні з минулим роком цьогорічні надходження збільшились на 8,0 млн. гривень.

11:53
13.10.2016 набрав чинності Закон України від 20 вересня 2016 року № 1534-VIII «Про внесення змін до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» щодо оптової торгівлі алкогольними напоями, виготовленими з власного (не придбаного) виноматеріалу» (опубліковано в газеті «Урядовий кур'єр» від 12.10.2016 № 192).

11:19
В місті триває програма «Теплий дім». За останні два місяці замінено вікна у близько 40 під’їздів, зокрема у будинках на вулиці Пилипа Орлика та Короля Данила.

10:55
Метою візиту є вивчення досвіду роботи органів місцевого самоврядування по забезпеченню соціально-економічного розвитку територій.

10:33
Як  відомо із численних повідомлень ЗМі, з 1 жовтня в Україні триває пілотний проект у сфері ціноутворення. Як пояснюють самі урядовці, він передбачає скасування цінового регулювання на продовольчі товари на три місяці, протягом яких буде проводитися ретельний моніторинг цін. На його основі прийматимуть рішення про подальшу долю цінового регулювання на продукти харчування. Метою ухваленої такої постанови в уряді називають зниження адміністративного тиску на бізнес, усунення надмірного втручання держави в економічні процеси, розвиток конкуренції та дерегуляцію у сфері ціноутворення.

10:07
Уже четвертий числом літературний фестиваль «Письменницька ватра над Черемошем» відбувся на Верховинщині. Несли поетичне, прозове, гостроактуальне публіцистичне слово до горян гості, які приїхали здалеку, — голова НСПУ Михайло Сидоржевський та голова Кіровоградської обласної організації спілки Олександр Косенко і, звичайно, івано-франківські літератори — голова обласної письменницької організації Євген Баран, його заступник Василь Бабій, секретар НСПУ, головний редактор журналу «Перевал» Ярослав Ткачівський, поет Іван Гаврилович.

9:44
19 жовтня, раптово помер Роман Микула, керівник КП “Міська ритуальна служба” та екс-депутат міської ради.

9:18
На Рогатинщині пройшла обласна молодіжна науково-пізнавальна експедиція «Повстанськими стежками» за участю молоді Прикарпаття.

8:54
19 жовтня працівники прокуратури області спільно із співробітниками Головного управління Державної фіскальної служби України провели обшук в одного із суб’єктів господарювання на території області, який ухилився від сплати понад 3 млн грн податків.

8:32
Зокрема такі факти виялені на території Яремчанської міської ради, Рожнятівського, Долинського та Богородчанського районів.

8:10
Зловмисника виявили оперативні працівники, щойно він вийшов з міського маршрутного автобуса №26А в районі Площі привокзальної у Івано-Франківську.

7:41
У четвер, 20 жовтня, о 14 годині у школі № 17 (вул. Набережна ім. Василя Стефаника, 16А) відбудеться зустріч дружини Президента України із дітьми учасників АТО та заповнення сторінок загальнонаціонального проекту “Книга миру”.

7:18
20 жовтня о 14:00 год. в залі засідань МВК (к.311) відбудеться чергове засідання виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради.

6:37
 20 жовтня 2016 року Івано-Франківський міський центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» проводить міські змагання з шашок серед дітей та молоді з функціональними обмеженнямиза адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Військових ветеранів, 14-а (МЦ «Дивосвіт»).

6:20
20 жовтня, у четвер, о 12.00 год. у м. Коломия відбудеться урочисте закладання пам’ятної капсули у фундамент майбутнього заводу німецького концерну LEONI.  Виїзд від облдержадміністрації о 10.00 год.

Попередній день   Наступний день