http://www.methane.ru/000015.jpgПро роль і місце Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу в соціально-економічному розвитку області.

Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу (далі - університет), будучи центром нафтогазової освіти в Україні, вносить значний вклад у соціально-економічний розвиток держави та області.

На високому рівні у навчальному закладі ведеться наукова робота. За останні 5 років 18 вченим університету присуджено державні премії в галузі науки і техніки. Науковці беруть участь у розробці та реалізації державних і обласних науково-технічних програм.

Зокрема, вченими університету зроблено наукове відкриття, яке дає змогу прогнозувати утворення зсувів у різних районах області та попереджати про їх можливі руйнівні наслідки. На території Калуш-Голинського родовища проведені еколого-геофізичні дослідження з метою виявлення небезпечних зон, де очікується просідання та провали земної поверхні.

Фахівці військової кафедри розробили і реалізували унікальний проект скидання самопливом фільтрату з полігону твердих відходів у с.РкОне до міської каналізаційної системи за допомогою польового магістрального трубопроводу.

Для часткового вирішення проблеми безробіття в області в університеті діє інститут післядипломної освіти, який надає можливість фахівцям отримати другу спеціальність або підвищити свою кваліфікацію. Також працює відділення робітничих професій, на якому здійснюється підготовка робітників за 17 професіями. .Близько 35% усіх випускників щорічно направляються на роботу в різні установи та підприємства Прикарпаття.

Університет є єдиною установою в області, яка володіє всіма необхідними ліцензіями, дозволами та лабораторним обладнанням для проведення робіт у сфері енергозбереження і технічного обстеження споруд та інженерних мереж.

Науковці університету входять до складу консультативних, дорадчих органів облдержадміністрації, виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, зокрема, регіонального комітету з економічних реформ,

координаційної ради облдержадміністрації з питань залучення інвестицій в економіку області, координаційної ради облдержадміністрації з питань сприяння підприємництву, комітету стратегічного планування економічного розвитку м. Івано-Франківська тощо. Така співпраця сприяє виробленню науково-обгрунтованих напрямків соціально-економічного розвитку Прикарпаття. Про це йшлося на засіданні колегії облдержадміністрації 29.10.2010 року.

Виходячи з викладеного:

1.Відзначити вагомий внесок університету в соціально-економічний розвиток області.

2.Головному управлінню промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації (П.Аврамченко), головному управлінню економіки облдержадміністрації (О.Ткач) спільно з університетом розробити Регіональну програму розвитку нафтогазовидобутку та подати її на затвердження в установленому порядку.

3.Визначити університет головною координуючою установою для здійснення еколого-геологічного моніторингу території Калуського гірничо­промислового району.

4.Державному управлінню охорони навколишнього природного середовища в області (В.Сікорський) спільно з університетом створити геоінформаційну систему комплексного екологічного моніторингу Калуського гірничо-промислового району.

5.Управлінню з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації (В.Стебницький) спільно з університетом:

5.1.Впровадити довготривалу систему прогнозування зсувів для області.

5.2.Про вести підвищення кваліфікації працівників відповідних структурних підрозділів облдержадміністрації та райдержадміністрацій з питань довготривалої системи прогнозування зсувів.

5.3.Розробити Програму запобігання ризиків виникнення лісових і торф'яних пожеж в області та оптимальних схем їх гасіння з використанням водних ресурсів та подати її на затвердження в установленому порядку.

6.Головному управлінню освіти і науки облдержадміністрації (З.Болюк) спільно з університетом розробити Програму розвитку дистанційної освіти в області.

7.Головному фінансовому управлінню облдержадміністрації (Л.Костів) щорічно при формуванні обласного бюджету передбачати, виходячи з можливостей його дохідної частини, кошти на реалізацію заходів Державної цільової програми комплексного протипаводкового захисту в басейнах річок Дністра, Прута і Серету, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 27.12. 2008 р. № 1151.

8.Головам райдержадміністрацій, міським головам міст обласного значення:

8.1.Залучати вчених і фахівців університету до проведення науково-технічної експертизи проектів та програм соціально-економічного розвитку районів і міст області.

8.2.Використовувати дані результатів досліджень вчених університету щодо довготривалої системи прогнозування зсувів при плануванні територій населених пунктів області.

8.3.Забезпечити спільно з університетом проведення енергоаудиту і технічного обстеження інженерних споруд та мереж довготривалої експлуатації на підприємствах усіх форм власності.

9. Головним управлінням промисловості та розвитку інфраструктури (П.Аврамченко), економіки (О.Ткач), освіти і науки (З.Болюк) облдержадміністрації, головному фінансовому управлінню

облдержадміністрації (Л.Костів), управлінню з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації (В.Стебницький), Державному управлінню охорони навколишнього природного середовища в області (В.Сікорський) щорічно до 01 грудня інформувати облдержадміністрацію про виконання розпорядження.

10.Координацію роботи та узагальнення інформації щодо виконання розпорядження покласти на головного відповідального виконавця - головне управління економіки облдержадміністрації.

11.Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступників голови облдержадміністрації І. Зварича, Р. Іваницького.

Голова обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк

29 Листопада 2010, 11:55
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії Влада:
Франківський виконком затвердив новий порядок розміщення вивісок
30 Грудня 2016, 18:09
На засіданні колегії департаменту охорони здоров’я ОДА обговорили стан справ у медичній галузі
30 Грудня 2016, 11:19
У прикарпатській поліції відбулося засідання поліцейської комісії
30 Грудня 2016, 8:52
Марія Савка: Івано-Франківська область готова до оперативного реагування на надзвичайні ситуації у період прийдешніх свят
30 Грудня 2016, 8:09
30 грудня - засідання виконавчого комітету
30 Грудня 2016, 7:14
Аграрії Прикарпаття проаналізували стан галузі за 2016 рік
28 Грудня 2016, 16:59
Відтепер ми співпрацюємо з Попасною
28 Грудня 2016, 8:30
Відбулося засідання колегії управління спорту
28 Грудня 2016, 8:08
Марія Савка: Опалювальний сезон на Івано-Франківщині проходить у злагодженому режимі
27 Грудня 2016, 14:04
У селі Слобідка, на Городенківщині, де проживає майже 700 громадян, відкрито новий заклад культури
27 Грудня 2016, 8:57
В облдержадміністрації відбувся семінар для новообраних голів ОТГ
27 Грудня 2016, 8:34
Оперативна нарада
27 Грудня 2016, 6:36
На центральне теплопостачання Івано-Франківська чекає повна модернізація
26 Грудня 2016, 18:30
В Івано-Франківську стартує проект оновлення тролейбусного парку
26 Грудня 2016, 18:06
Народний депутат з Коломиї Юрій Тимошенко зібрався у президенти
26 Грудня 2016, 16:01
Кінець епохи: депутати звільнили Ольгу Бабій з посади директора ОТБ “Галичина”
26 Грудня 2016, 14:58
Олександр Стратюк проінформував обласну раду про роботу органів прокуратури в 2016 році
26 Грудня 2016, 11:48
82-м учасникам АТО та їх сім’ям буде надано матеріальну допомогу на поліпшення житлових умов
26 Грудня 2016, 8:52
З нагоди Дня енергетика Президент відзначив прикарпатця
23 Грудня 2016, 19:43
Голова Франківської ОДА вибачився перед медиками за заборгованість по виплаті зарплати
23 Грудня 2016, 16:30
Для Снятинської ЦРЛ придбали новий УЗД-апарат
23 Грудня 2016, 13:42
Франківська міська рада затвердила надбавки меру, заступнику та секретарю
23 Грудня 2016, 13:13
Франківська міська рада планує будувати міст на Пасічну за кошти держави
23 Грудня 2016, 10:30
Франківський «Електроавтотранс» візьме кредит на 8 мільйонів для закупівлі тролейбусів
23 Грудня 2016, 10:08
У Франківську “Новий театр” став комунальним
22 Грудня 2016, 21:30