http://ua-reporter.com/images/2008/08/28/502.jpg      За минулий рік було проведено три засідання Дорадчої ради — 2 згідно плану та одне позапланове (у травні, за участю ДПІ міста та представників малого і середнього бізнесу, щодо підсумків виконання бюджету за 2009р. і активізації роботи з наповненням бюджету в 2010р.).
      На засіданнях Дорадчої ради керівники підприємств мали можливість обмінятися думками, досвідом роботи та спільно розробити заходи з покращення діяльності підприємств, було заслухано, обговорено та ухвалено рішення з низки основних проблемних і важливих питань промисловості міста.
      Протягом року виконавчим комітетом було організовано проведення низки заходів, участь в яких брали профільні підприємства - члени Ради, а саме:
      - в Естонському економічному форумі (4 березня), метою якого було налагодження тіснішої співпраці між естонським та українським бізнесом. В його роботі взяли участь ВО «Карпати», ВАТ Пресмаш», ВАТ «Хлібокомбінат», ВАТ «Лісокомбінат» та інші. В ході проведення здійснено двосторонні зустрічі, на яких обговорені можливі шляхи співпраці.
      - в березні та квітні 2010 року були проведені зустрічі керівництва ВАТ «Промприлад», ВО «Карпати», ВАТ «Пресмаш» та ВАТ «Родон» з представниками німецької консалтингової фірми Оstconsult п. М Цибальського та його партнера Т. Корольової. Було запропоновано ряд інвестиційних пропозицій, зокрема, обговорено можливість виробництва на підприємствах міста вітрових генераторів. В ході зустрічей були обговорені питання шляхів співпраці з німецькими компаніями;
      - в березні місяці підприємства міста взяли участь в щорічній акції «Тріумф -2009». Кращі підприємства міста були відзначені нагородами за успішну роботу в різноманітних номінаціях;
      - у квітні в м. Івано-Франківську, в рамках акції «1000 міст 1000 життів», відбувся «Фестиваль здорової їжі». Організацію участі в цьому заході підприємств харчової галузі міста забезпечив відділ промисловості та інвестиційного супроводу. Мешканці та гості міста мали можливість не тільки скуштувати хліб, молочні та м’ясні вироби, але й визначити кращі смакові якості представлених продуктів та придбати їх за цінами виробника;
      - 26 квітня 2010р. в приміщенні виставкового залу Івано-Франківської торгово-промислової палати проводилась виставка «Енергозберігаючі технології «Пасивний дім» за підтримки німецького товариства технічного співробітництва (GTZ), Федерального Міністерства Німеччини з питань захисту навколишнього середовища (BMU). На виставці було запропоновано унікальні інформаційні матеріали про інноваційну технологію енергозберігаючого будівництва «Пасивний дім»;
      - у червні 2010 р. в приміщенні облдержадміністрації було презентовано інвестиційні проекти, економічний і туристичний потенціали м. Івано-Франківська шляхом представлення презентаційних друкованих, електронних та відеоматеріалів, розміщення інформаційних стендів, проведення засідання Міжнародного Трейд-клубу (10.06.10р.), участь в якому взяли 14 делегацій іноземних держав (загалом 23 чол.);
      - 29 серпня 2010р. організовано фестиваль «Свято хліба» в якому взяло участь 18 підприємств, 14 з яких представляли м. Івано-Франківськ;
      - у вересні 2010 року спільно з торгово-промисловою палатою проведено виставку-ярмарок «Оселя-2010», в якій взяли участь промислові підприємства нашого міста та інших міст України, зокрема, ДП МОУ „63КЗЗ”, ВАТ „Пресмаш”, ЗАТ „Солід”, ВАТ „Індуктор”, ВАТ„Промприлад” та інші,де були представлені котли твердопаливні, електричні, конденсаційні, водогрійні, пальники газові блочні, міні-котельні, водопідігрійники, комплекти димових труб, вузли теплові, насосні;
      - в промоційно-пропагандистській акції «Купуємо івано-франківське — даємо роботу іванофранківцям», що проводилась в 2010 році шляхом розміщення на вулицях міста сіті-лайтів та біг-бордів. В рамках цієї акції в грудні 2010р. проведено «День відкритих дверей» на ПАТ «Хлібокомбінат» та ВАТ «Птахокомбінат»;
      - в Міжнародному форумі малого та середнього бізнесу 27 листопада в Українсько-канадському МБЕРІФ Бізнес-центрі. У форумі взяли участь представники компаній з Німеччини, Польщі, Великої Британії, Словаччини, Канади. Були обговорені можливості відкриття нових напрямків для підвищення конкурентноздатності бізнесу, пошуку партнерів, промоції фірм та продукції в Європі;
      - участь в проведенні обласної виставки-конференції 8 грудня 2010 р. в інноваційно-виставковому комплексі Івано-Франківського національного університету нафти і газу.
      Проведення цих заходів та акцій дало можливість ознайомити ряд вітчизняних підприємств та зарубіжних компаній з виробничим та економічним потенціалом місцевих виробників, налагодити співпрацю і встановити взаємовигідні відносини з потенційними партнерами і споживачами продукції, а також представникам торгової мережі міста, ознайомитися безпосередньо на підприємствах міста з асортиментом та смаковими якостями харчових виробів. Як результат за 2010 рік збільшено обсяги реалізації продукції промислових підприємств міста, що дозволяє їм в подальшому розширювати виробництво, розвивати та покращувати інфраструктуру і, як наслідок, збільшувати кількість робочих місць і надходження до місцевого бюджету.
      За сприяння Дорадчої ради було проведено роботу щодо створення в м.Івано-Франківську мережі соціальних магазинів. З метою сприяння збільшення реалізації обсягів продукції місцевих виробників здійснюється постійна підтримка діючої мережі фірмових магазинів та відкриття нових торгових павільйонів. Це надання допомоги в переоформленні договорів оренди, оформлення права власності, супровід по інших службах виконкому, контроль за строками виконання тощо. Така допомога надавалась відділом промисловості та інвестиційного супроводу таким підприємствам, як ПАТ «Хлібокомбінат», ПАТ «М’ясокомбінат», ТОВ «Лігос», ВАТ «Птахокомбінат» та іншим. На сьогоднішній день в м.Івано-Франківську функціонують 82 фірмових підприємства роздрібної торгівлі, в яких промислові підприємства реалізовують свою продукцію в повному асортименті.
      Для забезпечення мешканців міста якісною та свіжою продукцією підприємств харчової галузі, а також з метою сприяння місцевим суб’єктам господарювання в реалізації продукції міською владою спільно з Дорадчою радою було організовано щотижневе проведення ярмарків з торгівлі продукцією підприємств харчової галузі міста на площі перед ТЦ «Прикарпаття», ярмарків на пл. Ринок до Великодня, Дня міста, традиційних осінніх ярмарків в жовтні, в яких взяли участь більшість харчових підприємств м. Івано-Франківська та Різдва Христового на вулиці Вітовського та на площі перед ТЦ «Прикарпаття».
      До Дня Святого Миколая та Новорічних свят в період з 15 по 31 грудня 2010р. в м.Івано-Франківську проходив Передноворічний ярмарок, організатором якого є виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради. Участь в ярмарку взяли суб’єкти малого і середнього бізнесу міста та області, а також місцеві промислові підприємства харчопереробної галузі — всього 53 суб’єкти підприємницької діяльності на 69 торгових точках. Загальний обсяг реалізованої продукції склав 1080 тис.грн., що є найбільшим показником за всі роки проведення ярмарків.
      З метою забезпечення хлібопекарських підприємств міста борошном, виробленого із продовольчого зерна врожаю 2010 року сесією міської ради було прийнято рішення «Про формування ресурсів продовольчого зерна врожаю 2010 р. для м. Івано-Франківська» (від 29.07.10р. №186-LVI). Цим рішенням надано згоду на заставу будівлі Муніципального центру по вулиці Набережній ім. В. Стефаника, 42 в місті Івано-Франківську, що належить територіальній громаді міста, для відкриття ДП «Івано-Франківський комбінат хлібопродуктів» кредитної лінії в сумі 3 млн. гривень на закупівлю зерна, продуктів його переробки до регіональних ресурсів. Враховуючи дане рішення, Державним комітетом України з державного матеріального резерву надано дозвіл ДП «ІФ КХП» на відкриття відповідної кредитної лінії (копія підтверджувального листа додається). На даний час, у відповідності до чинного законодавства, підприємством здійснюються заходи по проведенню тендеру на відкриття кредитної лінії.
      Для сприяння діяльності промисловим підприємствам міста здійснюється організація та проведення семінарів-тренінгів на актуальні теми з метою набуття працівниками підприємств необхідних знань, досвіду і навиків роботи. В жовтні місяці був проведений інтерактивний семінар «Успішні стратегії українських компаній в нових економічних умовах». В семінарі взяли участь ВАТ ЛРЗ, ВАТ «Полонина», ТОВ «Українська побутова техніка» та інші.
      Підприємства, керівники яких входять в Дорадчу раду беруть безпосередню участь у святкуванні професійних свят та відзначенні працівників підприємств нагородами (грамотами і подяками) міського голови. За 2010 рік грамотами було нагороджено 14 працівників промислових підприємств, а подяками міського голови – 46 працівників.
      За 2010 рік промисловими підприємствами міста (основне коло) було забезпечено реалізацію продукції на суму 2954,3 тис.грн., проти 2537,3 тис.грн. в 2009 році, що на 16% більше від попереднього року.
      Важливим в діяльності промислових підприємств міста є інновації. В 2009 р. в м. Івано-Франківську серед підприємств основного кола інноваціями займалося 30 підприємств, що вдвічі більше, ніж у 2006р. Внаслідок високої ділової активності у тому ж році наше місто серед обласних центрів західного регіону посіло перше місце, зокрема, в таких категоріях:
      - частка інноваційно активних підприємств;
      - обсяг реалізованої інноваційної продукції;
      - питома вага реалізованої інноваційної продукції в загальному обсязі.

28 Лютого 2011, 10:27
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії Влада:
Франківський виконком затвердив новий порядок розміщення вивісок
30 Грудня 2016, 18:09
На засіданні колегії департаменту охорони здоров’я ОДА обговорили стан справ у медичній галузі
30 Грудня 2016, 11:19
У прикарпатській поліції відбулося засідання поліцейської комісії
30 Грудня 2016, 8:52
Марія Савка: Івано-Франківська область готова до оперативного реагування на надзвичайні ситуації у період прийдешніх свят
30 Грудня 2016, 8:09
30 грудня - засідання виконавчого комітету
30 Грудня 2016, 7:14
Аграрії Прикарпаття проаналізували стан галузі за 2016 рік
28 Грудня 2016, 16:59
Відтепер ми співпрацюємо з Попасною
28 Грудня 2016, 8:30
Відбулося засідання колегії управління спорту
28 Грудня 2016, 8:08
Марія Савка: Опалювальний сезон на Івано-Франківщині проходить у злагодженому режимі
27 Грудня 2016, 14:04
У селі Слобідка, на Городенківщині, де проживає майже 700 громадян, відкрито новий заклад культури
27 Грудня 2016, 8:57
В облдержадміністрації відбувся семінар для новообраних голів ОТГ
27 Грудня 2016, 8:34
Оперативна нарада
27 Грудня 2016, 6:36
На центральне теплопостачання Івано-Франківська чекає повна модернізація
26 Грудня 2016, 18:30
В Івано-Франківську стартує проект оновлення тролейбусного парку
26 Грудня 2016, 18:06
Народний депутат з Коломиї Юрій Тимошенко зібрався у президенти
26 Грудня 2016, 16:01
Кінець епохи: депутати звільнили Ольгу Бабій з посади директора ОТБ “Галичина”
26 Грудня 2016, 14:58
Олександр Стратюк проінформував обласну раду про роботу органів прокуратури в 2016 році
26 Грудня 2016, 11:48
82-м учасникам АТО та їх сім’ям буде надано матеріальну допомогу на поліпшення житлових умов
26 Грудня 2016, 8:52
З нагоди Дня енергетика Президент відзначив прикарпатця
23 Грудня 2016, 19:43
Голова Франківської ОДА вибачився перед медиками за заборгованість по виплаті зарплати
23 Грудня 2016, 16:30
Для Снятинської ЦРЛ придбали новий УЗД-апарат
23 Грудня 2016, 13:42
Франківська міська рада затвердила надбавки меру, заступнику та секретарю
23 Грудня 2016, 13:13
Франківська міська рада планує будувати міст на Пасічну за кошти держави
23 Грудня 2016, 10:30
Франківський «Електроавтотранс» візьме кредит на 8 мільйонів для закупівлі тролейбусів
23 Грудня 2016, 10:08
У Франківську “Новий театр” став комунальним
22 Грудня 2016, 21:30