Цими днями на телеканалі “3-я студія” в Інформаційно-аналітичній програмі “Дійові особи”, яку до ефіру готує інформаційна служба ТРК “Вежа”, взяла участь заступник начальника ДПІ в місті Івано-Франківську Олександра Михайловська.
      Коментуючи підсумки діяльності податкової інспекції стосовно мобілізації податкових платежів до бюджету за І квартал цього року, вона зазначила: «Міська ДПІ справиляся із завданнями щодо поступлень податків та зборів до бюджетів усіх рівнів як за березень зокрема, так і за квартал вцілому. До Зведеного держаного бюджету міськими податківцями забезпечено надходжень у розмірі 144,6 млн.грн. Порівняно з аналогічним періодом минулого року вони зросли на 36 млн.грн. До місцевого бюджету мобілізовано 100,4 млн.грн податків та зборів, що на 8,7 млн.грн. більше від аналогічного періоду минулого року та до міського, відповідно, - 76,5 млн.грн., приріст до минулого року склав 9,0 млн.грн. Ці цифри говорять про стабільність місцевої економіки, оскільки ми маємо позитивну тенденцію щодо виконання тих завдань, які ставляться перед податковою службою стосоно наповнення бюджетів усіх рівнів».
      З точки зору адаптації нового Податкового кодексу початок року був непростим для податківців. Особливо напруженою для них, та й платників податків була друга декада березня, коли коридори Податкової інспекції ледь вміщали підприємців, які, у відповідності до норм Податкового кодексу зобов’язані щомісяця подавати до органу ДПС податкову декларацію з податку на доходи фізичних осіб. Кількість декларантів, яким необхідно було подати декларації, майже у 5 разів перевищувала кількість суб’єктів господарювання, які навідувалися до податкової інспекції у минулі звітні періоди. Це спричинило певні проблеми в процесі приймання декларацій. Коментуючи цю ситуацію, Олександра Михайловська повідомила, що міські податківці зуміли зняти соціальну напругу, організувавши у трьох операційних залах інспекції надання консультацій щодо заповнення звітності. Також було створено понад десять додаткових робочих місць з приймання декларацій. Крім того, міська ДПІ створила тимчасові виїзні пункти з приймання звітності у місцях масової концентрації підприємницької діяльності, зокрема, на ринках та в торгових центрах міста, та забезпечила роботу працівників інспекції за подовженими графіками роботи і у вихідні дні.

      Заступник начальника міської ДПІ також прокоментувала ситуацію щодо адміністрування місцевих податків і зборів, регламентованих Податковим кодексом. Зокрема вона зауважила: «З введенням в дію Податкового кодексу з 1 січня скоротилась низка місцевих податків та зборів. Якщо торік із 14 таких платежів, що були передбачені Законом України «Про систему оподаткування», на території нашого міста, в основному, справлялося близько 8 основних бюджетоформуючих податків та зборів, то у 2011 році Кодексом визначено 2 місцеві податки та 3 збори». Аналізуючи динаміку надходжень до місцевого бюджету вона зауважила, що на виконання Бюджетного кодексу в структурі надходжень найбільшу питому вагу (близько 76 %) складають поступлення податку з доходів фізичних осіб, біля 12 % припадає на плату за землю та до 5 % надходжень припадає на єдиний податок від юридичних та фізичних осіб.
      В телепрограмі «Дійові особи» йшлося і про механізм відшкодування сум податку на додану вартість з бюджету та введення такого поняття, як автоматичне відшкодування ПДВ, про запрвадження нового порядку оподаткування прибутку підприємств, про спрощену систему оподаткування в контексті Податкового кодексу.
      Олександра Михайловська також розповіла про заходи, які вживає податкова інспекція щодо подолання збитковості в місцевій економіці, про виведення податківцями у взаємодії з міською владою зарплат із «тіньового обігу», а також про порядок подання звітності в електронному вигляді, як цього вимагає Податковий кодекс.
      Крім того, у телепрограмі було висвітлено відеокоментар з брифінгу начальника управління оподаткування доходів фізичних осіб Ольги Рожко, яка ознайомила глядачів з особливостями та перебігом деклараційної кампанії доходів громадян-2011. Зокрема, під час брифінгу вона повідомила, що до ДПІ в м.Івано-Франківськ уже подано 1232 декларації про доходи, з яких 495 є обов’язковими. На отримання податкової знижки претендують 737 декларантів.
      Під час телеефіру також прозвучали коментарі депутатів міськради з приводу налаголження партнерських стосунків місцевого самоврядування та податкової інспекції, затвердження програми сприяння ДПІ щодо покращення процесів оподаткування місцевої економіки, запобігання виплатам заробітної плати в «конвертах».
      Підготовлено відділом масово-роз’яснювальної роботи
      та звернень громадян ДПІ в м.Івано-Франківськ

15 Квітня 2011, 11:00
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії Медіа:
Прес-конференція присвячена початку реалізації проекту «Назустріч письменнику»
26 Грудня 2016, 7:16
Прес-конференція членів комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності
16 Грудня 2016, 7:15
Прес-конференція Консула Аргентинської Республіки в Україні Арієля Макса Санчеса Ромеро
13 Грудня 2016, 7:10
До уваги представників ЗМІ!
07 Грудня 2016, 17:18
Прес-конференція з нагоди підбиття підсумків акції «Децентралізаційний марафон» на Прикарпатті
06 Грудня 2016, 7:39
Прес-брифінг з нагоди представлення компанією Google Україна результатів кампанії «Цифрове перетворення Івано-Франківської області»
28 Листопада 2016, 7:13
Брифінг голови Державної регуляторної служби України Ксенії Ляпіної
28 Листопада 2016, 6:40
Прес-конференція директора департаменту охорони здоров’я ОДА Мирона Матейка
25 Листопада 2016, 7:12
Брифінг представників Асоціації міст України
22 Листопада 2016, 7:18
Прес-конференція з нагоди Всесвітнього дня боротьби з цукровим діабетом
14 Листопада 2016, 7:12
Прес-конференція народного депутата України Анатолія Матвієнка
10 Листопада 2016, 6:38
Прес-конференція начальника САД Василя Буджака щодо ходу проведення ремонтних робіт на дорогах Прикарпаття
04 Листопада 2016, 7:42
Прес-конференція про виявлення порушень законодавства прокурорами
06 Жовтня 2016, 6:39
Прес-конференція щодо скверу перед друкарнею
04 Жовтня 2016, 7:14
Обласний семінар з питань розвитку етнографічного руху на Івано-Франківщині
28 Вересня 2016, 6:34
Прес-конференція баскетбольного клубу “Говерла”
15 Вересня 2016, 7:18
На радіо «Вежа – 107 FM» щоденно виходитиме програма Тараса Прохаська – «Поради на щодень»
13 Вересня 2016, 10:05
Брифінг ідеолога реформи децентралізації влади в Україні, директора Інституту громадянського суспільства Анатолія Ткачука
13 Вересня 2016, 7:20
Брифінг керівництва Львівської залізниці
07 Вересня 2016, 17:42
Прес-конференція, присвячена "Святу хліба"
06 Вересня 2016, 7:17
В Івано-Франківському обласному військовому комісаріаті відбудеться брифінг
30 Серпня 2016, 22:21
Прес-кнференція з нагоди відкриття курсів чеської мови в Івано-Франківську
30 Серпня 2016, 7:16
Передсезонна прес-конференція НФК “Ураган”
26 Серпня 2016, 7:18
Прес-конференція “Дому Сірка”
23 Серпня 2016, 6:37
Прес-конференція міністра юстиції України Павла Петренка
22 Серпня 2016, 7:39