Кількість учасників президентської гонки на Україні збільшується з кожним днем. У суботу з'їзд партії Батьківщина висунув Юлію Тимошенко кандидатом на посаду Президента. За таке рішення «одноголосно» проголосували в суботу делегати на майдані Незалежності в Києві. Здавалося, що Київ повернувся на п'ять років тому, за часів помаранчевої революції: біля мікрофона Юля, біля сцени захоплений натовп людей, музика і танці під відкритим небом жовтневим. Тільки прапори не помаранчеві, а державні - жовто-блакитні, пише ВЗГЛЯД.

Рішення про висунення Тимошенко кандидатом в Президенти зустріли оплесками та свистом. Близько 200 тисяч людей заполонили не тільки центральну площу Києва, але і прилеглі до неї вулиці. Проїзд для авто був перекритий за кілька кварталів до Майдану. Порядок охороняли півтори тисячі представників міліції, а також бійці спецпідрозділу Беркут. На дахах будинків, що оточують Майдан, залягли снайпери. А неподалік від вулиці Михайлівської перебували декілька автозаків. 

Розмах подій, які з 18:00 і до глибокої ночі розгорнулися на майдані Незалежності, воістину голлівудський. Величезна сцена, гігантські екрани, світло, звук - все це монтувалося тут протягом трьох днів. 

З'їзд під відкритим небом почали гімном України у виконанні співака Олександра Пономарьова. Точно так само кожного вечора під час помаранчевої революції відкривали і закривали виступи лідерів опозиції в 2004 році. Досі, згадуючи Майдан, українці навіть жартують, що саме тоді на загальному національному підйомі, коли гімн звучав щонайменше двічі на день, всі вивчили, нарешті, його слова. А надивившись телевізор діти, граючи в революцію, виспівували гімн у дитячих садках, зворушливо кладучи руку на серце. 

Як і тоді, виступи політиків змінювали виступи популярних українських виконавців. 

Як заявив перший віце-прем'єр України Олександр Турчинов у своєму виступі, саме на Майдані нині вирішується доля України. Він нагадав, що саме тут п'ять років тому громадяни України захистили право бути вільними і обирати собі владу. Також він запропонував не закривати з'їзд партії до завершення президентської кампанії. 

«І знову ми на Майдані! І знову Юля з нами! Бог нам цей день дав! Бог нас тут зібрав!»- вигукувала в мікрофон під бурхливі овації натовпу народна артистка України Ніна Матвієнко. 

Окрім зірок естради, які агітували за Тимошенко, були ще й люди, які надіслали свої агітації. Так, президент Європейської народної партії Вільфред Мартенс надіслав звернення, яке було зачитано на з'їзді Всеукраїнського об'єднання Батьківщина. «Ви справді готові очолити Україну і вести її вперед як Президент, а ми в Європейській народній партії, як завжди, готові допомогти вам модернізувати Україну, зміцнити її європейське покликання, повернути економічне зростання і забезпечити добробут усіх її громадян», - заявив Мартенс. 

Перед появою на сцені прем'єра виступили президент Національної академії наук України Борис Патон і перший Президент України Леонід Кравчук, який «передав естафету». «Якщо у нас буде ця держава - у нас все буде. І я переконаний, що тільки ви це зробите і зобов'язані це зробити для нас - це мій вам наказ », - додав перший Президент. 

Розігрів тривав дві години. Люди постійно скандували: «Юля! Юля! »І, нарешті, дочекалися. 

Вона з'явилася. Як зазвичай, вся в білому. Щоправда, цього разу білосніжне півпальто прикрашала багата національна вишивка. Здалеку здавалося, що Тимошенко одягнена в національний український костюм. Виглядало досить ефектно, і було зрозуміло, що всі деталі цього багатотисячного шоу були продумані режисерами до дрібниць. 

Перед своїм виступом Тимошенко закликала всіх, хто зібрався, помолитися за Україну. Молитву заспівала Ніна Матвієнко в супроводі хору. А потім довгоочікувана Юля заявила людям, які щиро ностальгували щодо подій п'ятирічної давнини, що надії Майдану-2004 не виправдалися через низьку моральність влади. 

«Не наша з вами вина, і не вина країни, що той лідер, той поводир, якого ми обрали, не встав і не захистив країну так, як ми того очікували, а став просто одним з об'єктів в домашніх колекціях наших місцевих українських олігархів серед предметів старовини і керамічних слоників», - пояснила Юлія Володимирівна. 

На її думку, саме через це країна не змогла рухатися. «Я завжди поділяю слова, які говоряться з усіх трибун з любов'ю до України, і теперішні справи, коли з початку 2005 року здавався газовий сектор України, коли знову повернулися до нечесних операцій з майном і коли знову звучали корупційні скандали», - заявила прем'єр. 

Зі слів Тимошенко, люди вийшли на Майдан в 2004 році, захищаючи моральність в суспільстві і владі. «Думали, що висуваючи лідера, підтримуючи його всією країною, всім народом, ми отримаємо головне - це моральність, а отримали ми зовсім інше - можливо, це яскраві походи на Говерлу, можливо, це навіть розвиток музейних меморіалів, можливо, це вишиті рушники і все інше, що дороге нашому серцю. Але водночас, коли серце без моральності, - це вже не є справжнім патріотизмом. Там, де немає моральності, там немає патріотизму », - підкреслила помаранчева принцеса. 

Після того як Тимошенко «повісила всіх собак» на Ющенка, вона перейшла до опису щасливого майбутнього України, яке, поза сумнівом, чекає країну, якщо Юлію Володимирівну оберуть Президентом. 

«2,5 мільйона людей, які ще чекають повернення заощаджень, обов'язково їх отримають», - запевнила вона. І зазначила, що саме за часів її прем'єрства відбулося повернення заощаджень громадян, тим часом їй та її команді важко працювати, оскільки сьогодні весь світ розриває економічна криза. 

«Сьогодні жоден політик не хоче бути на місці прем'єр-міністра, оскільки жодному політику не хочеться сьогодні відповідати за те, що відбувається в світі і в Україні», - сказала вона. На переконання леді Ю, вона сьогодні не просто так обіймає посаду глави уряду, оскільки в цей тяжкий час не підведе Україну і не дасть зламати її фінансову систему. 

«Я не дам принизити людей, не дам зруйнувати наші стратегічні програми з підготовки до Євро-2012 і відкриття тих об'єктів, які забезпечують енергетичну незалежність держави», - пригрозила своїм ворогам Тимошенко. І запевнила, що на сьогодні для неї не мають значення жодні рейтинги, а має значення тільки професійна і чесна робота. 

Крім того, прем'єр пообіцяла, що після цих політичних подій припиниться економічне руйнування. 

«Ми повернемо стабільність і силу нашої країни. Ми зможемо відновити зруйновані банки », - сказала вона. 

Не обійшла увагою кандидат у Президенти і зовнішню політику. Зокрема, багатостраждальні українсько-російські відносини. Україна може вибудовувати добросусідські і чесні відносини з Росією, але головний шлях України веде до європейської спільноти, заявила Тимошенко присутнім на Майдані. 

«Я переконана, що наші відносини з Російською Федерацією можуть бути рівними і гідними, можуть бути чесними, відкритими, без будь-яких недомовок. І я вибудовую такі відносини, тому що я знаю, що Україна сильна своїм партнерством, але водночас Україна – рівна серед рівних, і вона сильний серед сильних на міжнародній арені, - повідомила Тимошенко. - І ви знаєте, що я ніколи не дам ні принизити, ні доторкнутися до наших національних інтересів». 

При цьому вона підкреслила: «Україна повинна будувати дружні відносини з усіма сусідніми державами, з усім світом, з усіма країнами світу. Але наш шлях – це шлях до європейської спільноти. Україна, яка має потужне християнське і європейське коріння, вона не може бути за межею європейської спільноти». 

Водночас, зазначила вона, «починати треба з побудови Європи в Україні». «Більше Європи в Україні - це значить чесні закони, це значить справжнє правосуддя, це означає відсутність такого жахливого явища, як корупція», - підкреслила Тимошенко. 

Нагадаємо, Президент України - це єдина посада, якої ще не домагалася Юлія Тимошенко. За нинішніми опитуваннями, на майбутніх у січні виборах вона точно проходить в другий тур, де, очевидно, буде змагатися з лідером Партії регіонів Віктором Януковичем. Напередодні Партія регіонів на своєму з'їзді, що пройшов набагато скромніше, ніж віче Тимошенко, одноголосно висунула Віктора Януковича кандидатом у Президенти України. 

У свою чергу Янукович розпочав свою президентську кампанію зі слів: «З Богом - до перемоги!» 

Виступаючи на з'їзді, Янукович заявив, що має намір домагатися рівноправності російської та української мов. Він також підтримує право регіонів самим вирішувати, які саме пам'ятники встановлювати і до яких покладати квіти.

26 Жовтня 2009, 11:34
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії Політика:
Головою Космацької ОТГ обрали діючого голову сільської ради
19 Грудня 2016, 18:31
У Тлумачі 12 партій змагатимуться за 26 депутатських мандатів
16 Грудня 2016, 18:54
Три територіальні громади Коломийщини через тиждень обиратимуть місцеву владу
08 Грудня 2016, 18:06
Троє прикарпатців увійшли до складу політради партії "Укроп"
28 Листопада 2016, 8:37
На Прикарпатті стартувала підготовка до перших виборів в об’єднаних громадах
08 Листопада 2016, 20:04
18 грудня у семи ОТГ Івано-Франківщини відбудуться вибори
11 Жовтня 2016, 9:43
На Прикарпатті 8 об’єднаних громад чекають на вибори
04 Жовтня 2016, 20:39
Михайло Королик очолив Івано-Франківську обласну організацію ВО "Свобода"
20 Вересня 2016, 21:28
ЦВК прийняла 100% протоколів з ОВК. Переміг Віктор Шевченко
18 Липня 2016, 20:16
Чесно: Вибори на Прикарпатті – змагання політичних обіцянок
14 Липня 2016, 18:27
Левко Лук’яненко у Франківську: “Сьогодні потрібно зробити парламент більш гідним”
12 Липня 2016, 16:17
У виборах по 85 округу члени ДВК від “технічних” кандидатів де-факто працюватимуть на одного кандидата
06 Липня 2016, 20:05
У Калуші на базарі Тягнибок агітував за кандидата від “Свободи”
04 Липня 2016, 10:07
Вибори на Прикарпатті: коли і кого з кандидатів ми почуємо і побачимо?
01 Липня 2016, 13:17
У виборчому окрузі №85 виборців спокушають безкоштовними святами, подарунками та екскурсіями
30 Червня 2016, 11:50
Велика кількість кандидатів – політична технологія для дезорієнтації виборців, – М.Лисюк голова КВУ в області
24 Червня 2016, 14:29
Стали відомі імена ще трьох кандидатів у парламент по округу №85
16 Червня 2016, 8:07
На калуському окрузі зареєстровано вже дев’ять кандидатів
13 Червня 2016, 17:20
ОПОРА: ЦВК зареєструвала ще 3 кандидатів по округу №85 та здійснило заміну у складі комісії
08 Червня 2016, 12:23
На Прикарпатті селяни не пішли голосувати, тому що не впевнені, що їм виділять кошти на дитячий садок
28 Березня 2016, 20:53
Нині в «Правому секторі» відбуваються неконтрольовані процеси, – Ярош
26 Лютого 2016, 18:58
Сич стверджує, що сесію обласної ради не скликають через БПП
26 Листопада 2015, 21:23
Ігор Насалик привітав Руслана Марцінківа з перемогою
16 Листопада 2015, 17:43
ЦВК оприлюднила інформацію про явку в другому турі місцевих виборів
16 Листопада 2015, 15:21
Івано-Франківська ТВК оголосила результати виборів в Івано-Франківську
16 Листопада 2015, 12:02