http://static.liga.net/IMAGES/sud_15_10_8.jpgКомунальний хабар

Головний інженер одного з івано-франківських жеків за право орендувати складське приміщення вимагав у підприємця 500 американських доларів.

Складськими приміщеннями, які належать івано-франківському ЖЕО-6, головний інженер цього комунального підприємства розпоряджався, ніби своїми власними. Коли до нього звернувся місцевий бізнесмен з проханням дати дозвіл на оренду вільного нежитлового приміщення під склад оптових партій пива, комунальник радо пішов йому назустріч і навіть організував підприємцеві оглядини складських приміщень на вулиці Новій, Кисілевської, Деповській. Як виявилося, така послужливість була не безкоштовною. За дозвіл орендувати приміщення на вулиці Деповській, 91 комунальник забажав 500 американських доларів винагороди. З грішми наказав прийти одразу наступного дня.

Скориставшись тимчасовою відсутністю начальника ЖЕО-6, який перебував у плановій відпустці, головний інженер особисто виписав довідку про те, що комунальне підприємство не заперечує проти оренди належного йому майна. Взамін за цей документ комунальник отримав від бізнесмена 500 "баксів". У цей момент до його службового кабінету увійшли співробітники УБОЗ УМВСУ в Івано-Франківській області, які були заздалегідь поінформовані підприємцем про вимагання у нього хабара. Хабарника затримали "на гарячому".

В судовому засіданні підсудний повністю визнав себе винним, підтвердив все наведене в обвинувальному висновку, розкаявся у вчиненому і попросив суворо його не карати. Івано-Франківський міський суд прислухався до прохання підсудного і призначив покарання у вигляді "умовного" позбавлення волі. За вироком суду, колишнього головного інженера жеку визнано винним в отриманні хабара і засуджено до 5 років позбавлення волі із забороною займати посади, пов'язані з адміністративно-господарськими та організаційно-розпорядчими функціями, строком на 3 роки. При цьому засудженого звільнено від відбування основного покарання з іспитовим терміном 3 роки.

Муки сумлінності

Начальника земельного відділу Калуської міської ради звільнили від покарання за несумлінне ставлення до службових обов'язків, оскільки він "сумлінно ставиться до праці".

Калуський міськрайонний суд завершив розгляд кримінальної справи, порушеної проти головного земельника міста Калуша, якого було звинувачено у службовій недбалості (ст. 367 ч.2 КК України). У липні минулого року чиновник без необхідних документів, які посвідчують право власності або право користування земельною ділянкою на вулиці Польовій, подав на розгляд сесії Калуської міської ради матеріали для надання дозволу на виготовлення технічної документації. У результаті місцевому мешканцеві було незаконно видано державний акт права власності на земельну ділянку загальною площею 60 соток у місті Калуші для ведення особистого селянського господарства. Як зазначено в матеріалах справи, сума збитків, завданих державним інтересам, становила понад 120 тисяч гривень.

Підсудний в судовому засіданні вину свою визнав повністю, розкаявся і попросив суворо його не карати. Однак суд, мабуть, навіть перевершив сподівання чиновника. Засудивши його на два роки позбавлення волі із забороною впродовж року займати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов'язків, суд врахував "бездоганну поведінку і сумлінне ставлення до праці" засудженого і прийшов до висновку, що його не можна вважати суспільно небезпечним, тому потрібно звільнити від відбування покарання. Чим сумлінне ставлення до праці відрізняється від несумлінного ставлення до службових обов'язків, суд не роз'яснив.

"Бомбік" на зарплату

Не отримавши обіцяного заробітку, підсобник івано-франківського магазину поцупив з прилавку коробку печива.

За скоєння дрібної крадіжки засудили івано-франківського безробітного, який заробляв собі на життя випадковими підробітками. Навесні цього року чоловік попрацював кілька днів підсобником-вантажником в одному з франківських магазинів. Коли ж із ним не розрахувалися за останній день роботи, то дуже образився на адміністрацію крамниці. Щоб отримати хоч якусь сатисфакцію від роботи, він відкрито забрав із прилавка магазину коробку з печивом "Бомбік" (вартістю 70 гривень) і вийшов з нею на вулицю.

В судовому засіданні підсудний повністю визнав себе винним і пояснив, що не збирався в такий спосіб красти, а тільки хотів повернути свій заробіток, взявши ящик печива в рахунок компенсації. Суд призначив йому покарання в межах санкції ст. 186 ч.1 КК України - у вигляді громадських робіт. Тепер, за вироком Івано-Франківського міського суду, безробітний зобов'язаний відробити 120 годин на громаду.

Дикі танці

Чоловіка, який під час танців зламав ногу своїй партнерці, засуджено за нанесення тілесних ушкоджень середньої тяжкості.

Невесело закінчилася дискотека в народному домі села Дубовиця Калуського району для однієї з місцевих мешканок. Під час танців у неї виникла суперечка з чоловіком, який танцював поряд. Після словесної перепалки справа дійшла до бійки. Жінка замахнулася на партнера по танцю ногою, але той заблокував цей випад, схопивши її за ногу. Танцюристка втратила рівновагу і впала на танцмайданчик. Наступного дня лікарі діагностували в потерпілої перелом.

Калуський міськрайонний суд визнав незграбного танцюриста винним у необережному нанесенні тілесних ушкоджень середньої тяжкості (ст. 128 КК України) і призначив йому покарання - 240 годин громадських робіт.

 

Галицький кореспондент

15 Вересня 2011, 13:53
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії Де-Юре:
Сільськогосподарські підприємства підлягають реєстрації платниками ПДВ на загальних підставах з 1 січня 2017 року
30 Грудня 2016, 9:40
В Івано-Франківську прокуратура через суд стягнула 216 тис. грн боргу з відшкодування витрат на виплату та доставку пільгових пенсій
29 Грудня 2016, 17:17
За порубку майже півсотні ялинок про підозру повідомлено мешканцю Верховинського району
29 Грудня 2016, 16:51
За зниженими ставками акцизного податку можливо ввезти не більше одного легкового автомобіля
29 Грудня 2016, 14:04
На Прикарпатті до 7 років позбавлення волі засуджено київського рецидивіста
29 Грудня 2016, 7:13
Платники податків мають право подавати звітність засобами електронного зв’язку
28 Грудня 2016, 16:07
Якщо сім'я зекономила субсидію, вона має право не платити обов'язковий платіж
27 Грудня 2016, 16:05
ПНУ оскаржить рішення міської ради щодо передачі спорткомплексу "Олімп"
27 Грудня 2016, 11:18
Прокуратура Івано-Франківської області протидіє гральному бізнесу: припинено діяльність 17 закладів та вилучено 334 одиниці комп’ютерної техніки (фото, відео)
27 Грудня 2016, 8:08
На Прикарпатті за ухилення від сплати понад 4 млн грн податків повідомлено про підозру директору ТзОВ
27 Грудня 2016, 7:42
В Івано-Франківську судитимуть киянина-шахрая, який через фіктивне підприємництво ошукав державу на понад 350 тис. грн
26 Грудня 2016, 11:20
На Прикарпатті водія, який наїхав на п’ятьох дітей, засуджено до 3 років ув’язнення
26 Грудня 2016, 8:09
Прокуратура спільно з УЗЕ припинила діяльність ще 11 гральних закладів на Прикарпатті
26 Грудня 2016, 7:40
Франківці не поспішають ставати присяжними
23 Грудня 2016, 14:35
За втручання прокуратури Івано-Франківської області фермера зобов’язано використовувати понад 145 га землі за цільовим призначенням
23 Грудня 2016, 7:15
На Прикарпатті реалізаторам алкоголю та тютюну нараховано майже 2,3 мільйона гривень штрафів
22 Грудня 2016, 18:32
На Прикарпатті за грабежі та крадіжки засудили групу молодиків
22 Грудня 2016, 8:55
При виплаті винагороди іноземцю єдиний внесок не сплачується
21 Грудня 2016, 21:22
У Франківську засудили стоматолога-“наркобарона”
21 Грудня 2016, 19:43
Який митний режим застосовується при ввезенні громадянами транспортних засобів на митну територію України з метою ремонту?
21 Грудня 2016, 12:48
Заповнення декларації акцизного податку особами, що реалізують пальне
20 Грудня 2016, 12:45
На Прикарпатті прокуратура оскаржила в суді безкоштовне використання на алкоголі знаку держпідприємства вартістю понад 7 млн грн
16 Грудня 2016, 15:42
Декларація з акцизного податку за грудень 2016 року подаватиметься за новою формою
16 Грудня 2016, 9:45
"ОПОРА" заявляє про порушення на виборах в прикарпатських ОТГ
15 Грудня 2016, 20:30
Платники єдиного податку можуть самостійно відмовитися від застосування спрощеної системи оподаткування
15 Грудня 2016, 16:30