http://pravotoday.in.ua/imgs/press-centre/events-calendar/233-1.jpg      16.09.2011р. в приміщенні українсько-канадського бізнес-центру відбулися відкриті громадські обговорення (у формі засідання круглого столу) проектів рішень міської ради «Про внесення змін в рішення XLI сесії п’ятого демократичного скликання Івано-Франківської міської ради від 14.04.2009 року «Про затвердження Положення про оренду земельних ділянок у м. Івано-Франківську та порядок розрахунку орендної плати за земельні ділянки» та «Про внесення змін до рішення міської ради від 04 червня 2009р. "Про затвердження Положення про особисте сервітутне користування часткою земельної ділянки, що знаходиться у комунальній власності територіальної громади м. Івано-Франківська».
      На засіданні круглого столу виступили:
      1.Щодо проекту рішення міської ради «Про внесення змін в рішення XLI сесії п’ятого демократичного скликання Івано-Франківської міської ради від 14.04.2009 року «Про затвердження Положення про оренду земельних ділянок у м. Івано-Франківську та порядок розрахунку орендної плати за земельні ділянки»
       ІванчишинМ.П., заступник начальника управління земельних відносин виконавчого комітету міської ради, з інформацією про проект рішення міської ради «Про внесення змін в рішення XLI сесії п’ятого демократичного скликання Івано-Франківської міської ради від 14.04.2009 року «Про затвердження Положення про оренду земельних ділянок у м. Івано-Франківську та порядок розрахунку орендної плати за земельні ділянки». Вказано на необхідність затвердження положення про оренду земельних ділянок у м. Івано-Франківську та порядок розрахунку орендної плати за земельні ділянки.
      Обговорено питання формування реєстраційних справ в проектних організаціях; строків, на які надаються земельні ділянки в оренду; страхування об’єкту оренди (земельної ділянки); ставок орендної плати; розірвання договору оренди землі в односторонньому порядку для суспільних потреб (будівництво доріг, мостів, прокладення комунікацій тощо); виплати грошових коштів у разі викупу орендованої земельної ділянки під об’єктом нерухомості.
      МетлюхІ.Є., голова громадської організації «Комітет підприємців міста Івано-Франківська», з наступними пропозиціями (які, зокрема, надіслано додатково):
      Доповнити положення про оренду земельних ділянок у м. Івано-Франківську та порядок розрахунку орендної плати за земельні ділянки розділ 14 «Особливості оренди (поновлення договору оренди) земельних ділянок під існуючими ринками*»
      У даному розділі відобразити, зокрема, такі вимоги:
      1) передача в оренду (поновлення договору оренди) здійснюється виключно на конкурентних засадах;
      2) конкурси чи аукціони мають бути комплексними, що передбачають врахування наступних критеріїв:
      - запропонована претендентом орендна плата за земельну ділянку є найбільшою;
      - згода орендаря на реконструкцію торгівельних місць за власні кошти, згідно з розробленим заздалегідь управлінням архітектури та містобудування проектом;
      - мінімальна із запропонованих претендентами вартість оренди створених торговельних місць для підприємців, які здійснюють торгівлю на даному ринку. При цьому вартість оренди торговельних місць може переглядатися лише раз на рік, станом на 1 січня у разі:
      · зміни нормативної грошової оцінки землі,
      · зміни розмірів земельного податку,
      · зміни ставок орендної плати за земельні ділянки,
      · зміни коефіцієнтів індексації, визначених законодавством,
      · в інших випадках, передбачених законом.
      До складу конкурсних комісій включаються представники міських громадських та профспілкових організацій підприємців.
      *Примітка: під терміном «ринок» розуміється об’єкт торгівлі, визначення якого наведено у частині другій Положення про основні вимоги до організації діяльності продовольчих, непродовольчих та змішаних ринків, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29.07.2009 р. №868: у Положенні під терміном "ринок" розуміється об'єкт торгівлі, на території якого суб'єкт господарювання, що має право на користування чи розпорядження земельною ділянкою, на якій даний об'єкт розташований, організовує та/або забезпечує створення належних умов для провадження торговельної діяльності підприємцями.
       ІванчишиномМ.П., заступником начальника управління земельних відносин виконавчого комітету міської ради, зазначено, що для регулювання зазначених питань доцільно розробити окреме положення, що регулюватиме діяльність ринків на території міста. Пропонований проект положення про оренду земельних ділянок у м. Івано-Франківську та порядок розрахунку орендної плати за земельні ділянки регламентує питання оренди землі незалежно від функціонального використання, тобто визначає єдині умови оформлення договорів оренди (суборенди) землі, за якими відповідно до п. 12 Перехідних положень Земельного кодексу України орендодавцем земельних ділянок виступає Івано-Франківська міська рада.
      2.Щодо проекту рішення міської ради «Про внесення змін до рішення міської ради від 04 червня 2009р. "Про затвердження Положення про особисте сервітутне користування часткою земельної ділянки, що знаходиться у комунальній власності територіальної громади м. Івано-Франківська».
       ЛозовийО.Я., начальник відділу землеустрою, сервітутного права, самоврядного контролю управління земельних відносин виконавчого комітету міської ради, з інформацією про проект рішення міської ради «Про внесення змін до рішення міської ради від 04 червня 2009р. "Про затвердження Положення про особисте сервітутне користування часткою земельної ділянки, що знаходиться у комунальній власності територіальної громади м. Івано-Франківська». Вказано на необхідність затвердження нового положення про встановлення особистих сервітутів. Зазначено, що у разі визначення прибудинкової території пропоноване положення застосовуватися не буде.
      МетлюхІ.Є., голова громадської організації «Комітет підприємців міста Івано-Франківська», з наступними пропозиціями (які, зокрема, надіслано додатково):
      В пункті 1.5 проекту положення про встановлення особистих сервітутів вказати чіткий перелік осіб, на який поширюватиметься дія даного положення. Зокрема, доповнити реченням наступного змісту: «Дія пункту 1.5 поширюється лише на тих громадян, які переобладнують житлові приміщення у нежитлові».
      За результатами обговорення вирішили управлінню земельних відносин виконавчого комітету міської ради розглянути надані учасниками круглого столу пропозиції щодо можливості їх врахування.

 

МВК

21 Вересня 2011, 10:23
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії Життя:
Мобільний додаток IFCITY - твоя афіша Івано-Франківська
21 Січня 2018, 18:12
У Коломиї в матері забрали 3-річну доньку
30 Грудня 2016, 17:20
Власники 3-х закладів харчування Коломиї не дозволили провести перевірку якості продуктів
30 Грудня 2016, 16:57
УГКЦ планує збудувати на Прикарпатті клініку Святого Луки
30 Грудня 2016, 16:31
Ігор Пасічняк у Рожнятівському районі ознайомився із роботою освітянських закладів
30 Грудня 2016, 16:03
Новорічна красуня у горщику
30 Грудня 2016, 15:42
В Івано-Франківську виміряли Індекс публічності місцевих рад
30 Грудня 2016, 14:31
Святкові заходи з нагоди 108-ї річниці від Дня народження Степана Бандери
30 Грудня 2016, 14:05
За результатами моніторингу прийняття місцевих бюджетів Івано-Франківськ на сьомому місці
30 Грудня 2016, 13:40
В облдержадміністрації відбулася презентація Всеукраїнського журналу «Антикорупційний вісник «Ваша Надія»
30 Грудня 2016, 11:48
11 літрів спирту в каналізацію: Інспектори знешкоджували спирт на ринку Калуша
30 Грудня 2016, 10:57
Маленька косівчанка потребує допомоги
30 Грудня 2016, 10:33
У селі на Долинщині відкрили водопровід
29 Грудня 2016, 22:12
ЦНАП Івано-Франківська оприлюднив графік роботи на свята
29 Грудня 2016, 21:21
В Івано-Франківську відремонтували приміщення дитячої художньої школи
29 Грудня 2016, 20:56
Побачила світ книга поезій Олександра Букатюка “МАДОННА МИРУ (рЕволюція духу)”
29 Грудня 2016, 20:34
Юним глядачам показали прем’єру вистави “Красуня і чудовисько”
29 Грудня 2016, 20:05
В Івано-Франківську запрацював новий пологовий зал
29 Грудня 2016, 19:45
У середмісті створили музей-кімнату на честь патрона Івана Франка
29 Грудня 2016, 18:29
Правоохоронці застерігають водіїв: не сідайте за кермо у нетверезому стані!
29 Грудня 2016, 17:42
Увага! Попередження про лавинну небезпеку
29 Грудня 2016, 15:40
В Івано-Франківську відкрили спортивний майданчик
29 Грудня 2016, 14:55
Прикарпатські художники перенесли красу рідних пейзажів на полотна
29 Грудня 2016, 14:30
На Прикарпатті паспортизували 43 водойми
29 Грудня 2016, 13:13
1 січня в Івано-Франківську святкуватимуть 108-у річницю з дня народження Степана Бандери
29 Грудня 2016, 11:47