http://vikna.if.ua/images/n/n40-2011-6.jpgПісля події, яка трапилася у Калуші 18 вересня, досі непублічний народний депутат від Партії регіонів — калушанин Володимир Личук, став відомою в Україні персоною. За версією окремих видань, його оголосили навіть “Людиною тижня”. А все — через стрілянину, яку, за визнанням міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова, влаштував син нардепа — Тарас Личук. Нині він і його товариш за рішенням суду перебувають у СІЗО.

Нагадаємо, що 18 вересня на вул. Малицької у результаті стрілянини постраждав 32-річний калушанин Андрій Тимків. І хоч через три дні молодого підприємця виписали з лікарні, де він перебував під охороною співробітників міліції, досі жодному журналістові не вдалося сконтактувати ні з ним, ні з його родиною. Очевидно, вони покинули місто.
Попри те, що лікарі наполягали: поранення — неважкі, й у тілі з семи випущених в Андрія Тимківа куль застрягла тільки одна, Тарас Личук та його товариш були заарештовані і нині перебувають у СІЗО.
Нагадаємо, що Володимир Личук заперечував свою причетність до інциденту: “Історія сталася з товаришем мого сина — Чепелем Петром. Там був напад на його батька — Михайла. Син поїхав рятувати свого батька — подзвонив моєму сину. Син виїхав на своїй машині з номерами ВР 1173. Я на той момент був у глибокому сні, готувався до поїздки до Києва”. У той же час депутат не заперечує, що його син був на місці події, причому — на машині з номерами Верховної Ради, виписаними на самого Личука. Народний депутат також повідомив, що стрілянину відкрив чоловік на прізвище Чепіль. Стріляв — сім разів: два рази — у повітря, і п’ять разів — у потерпілого.
За версією, яку оприлюднила “Газета по-українськи”, ситуація виглядає по-іншому.
Надвечірком того дня Володими Личук повертався з урочистостей з нагоди розширення його відпочинкового комплексу “Князь Святослав”, який збудовано на території села Вістови. Він разом із Михайлом Чепелем їхав по кільцевій дорозі на BMW. Уже сутеніло, коли раптом перед ними від заправки виїхала машина, наповнена похоронними вінками. Депутат обігнав авто і зупинив. Коли водій вийшов з машини, Личук почав виховувати його й дав йому ляпаса. Нардеп під час розмови нібито кричав: “Ти, не знаєш, хто я?! Я тобі покажу!”. Чоловік ударив депутата у відповідь.
Тоді Личук нібито зателефонував своєму синові, який є його депутатським помічником, і повідомив, що його б’ють. Личук-молодший разом із Петром Чепелем — сином Михайла Чепеля, який сидів у авто нардепа, приїхав із увімкненими мигалками на своїй машині. Вони наздогнали “кривдника”, витягли його з машини і почали стріляти.

Могильов і Регіони — непохитні?
Тільки 27 вересня міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов на прес-конференції “Розслідування деяких кримінальних справ останніх місяців, фігурантами яких є близькі родичі депутатів та високопосадовців” визнав: син нардепа-”регіонала” стріляв по людях і тому буде покараний. За словами міністра, було встановлено зброю, яку використовували хлопці: це — газовий пістолет та пістолет травматичної дії. Один із затриманих — дійсно син народного депутата України, члена Партії регіонів.
Анатолій Могильов наприкінці брифінгу підкреслив: “Тема зустрічі є наразі дуже актуальною в суспільстві, тому що стосується тих людей, які вважають себе вищими за Закон. — Це саме страшне явище, коли людина у силу свого соціального або майнового становища, вважає, що має право коїти протиправні діяння. Я хочу запевнити всіх, що кожен громадянин України у разі порушення Закону буде нести відповідальність”.
Цього ж дня на ситуацію за участю свого нардепа відреагувала і Партія регіонів. Як повідомила прес-служба партії, затримання Личука-молодшого за підозрою у хуліганських діях співробітниками МВС може служити кращим доказом того, що “висловлювання “Закон один для всіх” є не порожнім звуком, а принципом, за яким діє система охорони правопорядку в країні.
“Міліція довела на ділі, що вона бореться зі злочинністю, не дивлячись на партійну приналежність підозрюваних та їхню близькість до можновладців. Ми йдемо від поділу злочинності на “кольори”, оскільки у реальному житті вона не має партійної приналежності, а мажори не поділяються на групи за політичними ознаками”, — підкреслив у коментарі прес-служби Партії регіонів народний депутат Владислав Забарський. За його словами, поширена впродовж тривалого часу практика кумівства, телефонного права, кругової поруки безповоротно йде у минуле.
Майже в унісон відреагувала й Івано-Франківська обласна організація Партії регіонів, яка створила контрольну комісію для розслідування справи про стрілянину у Калуші. “Найближчим часом комісія озвучить свої результати і запропонує відповідне партійне рішення”, — зазначив заступник голови обласної організації Партії регіонів Богдан Федьків.
Також “регіонал” підтвердив інформацію про те, що у 2010 році ставилося питання про виключення Володимира Личука із лав Партії регіонів, а, відтак, — і зі списків кандидатів у народні депутати. Як вдалося імпульсивному Володимиру Личуку уникнути виключення з партії, Богдан Федьків промовчав.
Зазначимо, що це — вже не перший випадок, коли “регіонали” опиняються у центрі скандалу. Так, луганська ДАІ звинуватила охоронця депутата з ПР Володимира Ландіка у тому, що той по-звірячому побив їхнього колегу Олексія Косякова. Нардепу довелося визнати провину і вибачитись перед міліціонером. Згодом син Ландіка Роман побив дівчину у барі. Інцидент спровокував гучний скандал. Зараз Ландік-молодший заарештований. Пізніше запорізька журналістка заявила, що її побив заступник голови “Молодих Регіонів” Валерій Несчетний.

Районна влада вмила руки
Тим часом, влада Калуського району поспішила “відхреститися” від нардепа Личука. Голова райради Василь Дзундза та голова Калуської РДА Василь Петрів оприлюднили заяву, у якій спростовують інформацію, розповсюджену у листівках із логотипом партії “Пора”.
Нагадаємо, у листівках, які з’явилися 22 вересня вранці на всіх автобусних зупинках Калуша, йшлося:
“У ніч з 18 на 19 вересня друг Ігоря Насалика, депутат Верховної Ради від Партії регіонів Володимир Личук, відсвяткувавши День району в колі друзів Василя Дзундзи та Василя Петріва, повертався з пиятики з села Верхня. В Калуші недоторканого обігнало авто, і депутат вирішив “пояснити” необізнаному виборцю, “хто газда в хаті”. У результаті — вісім куль у тіло неугодника, якого нині у важкому стані лікують безкоштовними препаратами, люб’язно наданими Ігорем Насаликом, не допускаючи до нього рідню”.
У Заяві районних посадовців, зокрема, йдеться: “Ми заявляємо: жодного з народних депутатів України на святкуванні Дня району у Верхні не було. Свято проходило цивілізовано, мирно та на високому рівні. А ці листівки — написані і розповсюджені виключно для дискредитації влади та проведення Дня району”.
Жодним чином не відреагували на ситуацію ні міська влада, ні представники політичних партій, які зазвичай активні у тиражуванні звернень та заяв.
Цікавий факт: 23 вересня невідомий чоловік методично об’їжджав на автівці газетні кіоски та палатки і за годину скупив увесь наклад “Вікон”. Цього дня газета вийшла з анонсом на першій сторінці “Регіонала” Личука і його сина звинувачують у стрілянині на вул. Малицької”. Редакція газети терміново замовила додатковий наклад газети, який у суботу скупили аналогічним чином — гуртом.

 

Вікна

03 Жовтня 2011, 10:42
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії Хроніка:
На Прикарпатті прокуратура викрила на хабарі у 2 тисячі доларів США посадовців контролюючих органів
30 Грудня 2016, 17:43
Рятувальники надавали допомогу туристам в горах
30 Грудня 2016, 15:20
За минулу добу на Івано-Франківщині зареєстровано 6 пожеж
30 Грудня 2016, 14:50
У Івано-Франківську роботодавець підозрює працівницю у шахрайстві
30 Грудня 2016, 13:16
Прикарпатська поліція розшукує 42-річного підозрюваного у скоєнні злочинів
30 Грудня 2016, 8:30
На Коломийщині сталась ДТП за участі спостерігача ОБСЄ
29 Грудня 2016, 19:20
В Івано-Франківську чоловіка покусала скажена кішка
29 Грудня 2016, 18:58
У Франківську «дев’ятка» збила двох пенсіонерів на пішохідному переході
29 Грудня 2016, 18:04
За минулу добу в області виникли 6 пожеж
29 Грудня 2016, 15:18
У Тисменицькому районі викрито злодія, підозрюваного у двох крадіжках
29 Грудня 2016, 10:30
Увага! Розшукується житель Коломийщини зниклий безвісти у зоні АТО!
29 Грудня 2016, 10:06
В Івано-Франківську нетверезий водій спричинив ДТП на перехресті
28 Грудня 2016, 22:08
На Прикарпатті телефонні шахраї продовжують виманювати гроші
28 Грудня 2016, 20:56
В Івано-Франківську в ДТП зіткнулись три автомобіля
28 Грудня 2016, 20:24
За минулу добу на Прикарпатті зареєстровано 6 пожеж
28 Грудня 2016, 14:33
Небайдужі громадяни та правоохоронці викрили кишенькову злодійку
28 Грудня 2016, 9:21
ЗСУ: «На Донбасі за рік загинули 211 українських військових»
27 Грудня 2016, 20:53
Франківські патрульні наздоганяли п’яного водія, який віз чотирьох дівчат
27 Грудня 2016, 20:08
У Калуші гість після чаркування викрав телевізор господаря
27 Грудня 2016, 17:47
За минулу добу в області зареєстровано 8 пожеж
27 Грудня 2016, 15:44
На Прикарпатті знешкоджено 29 застарілих боєприпасів
27 Грудня 2016, 15:20
Івано-Франківська область: в горах знайшли заблукалого туриста
27 Грудня 2016, 14:58
У Івано-Франківську жінка намагалася обміняти долари з ознаками підробки
27 Грудня 2016, 9:42
В горах тривають пошуки заблукалого туриста
26 Грудня 2016, 15:42
За минулу добу на території Прикарпаття виникли 11 пожеж
26 Грудня 2016, 15:17