Вчора голова обласної державної адміністрації Микола Палійчук підвів підсумки першого туру виборів на Прикарпатті, а також відповів на численні запитання журналістів, котрі стосувалися не тільки виборів Глави держави.

Голова ОДА розпочав свій брифінг з подяки мешканцям краю, що виконали своє громадянське право та взяли участь у голосуванні. «Хочу подякувати всім прикарпатцям, які взяли участь у виборах і особливо тим, котрі підтримали Президента Віктора Андрійовича Ющенка. Приємно, що Івано-Франківська область дала діючому Президенту один з кращих результатів. Незважаючи на нього Віктор Андрійович не вийшов у другий тур. Я це приймаю належно як дуже добрий, позитивний знак того, що в Україні та області вибори відбувалися абсолютно демократично. І це вперше за останні роки незалежності. Це велика перемога демократії і перемога того, чого добивалися люди на Майдані. На Прикарпатті вибори пройшли по всіх дільницях без скарг, без ексцесів. В Городенківському районі станом на 8 год ранку 17 січня в двох населених пунктах не було електрики, але дуже швидко цю проблему було усунуто. Всі знають про пожежу в с. Соколівка Косівського району, де завдяки злагодженим діям МНС, МВС та райдержадміністрації виборча дільниця оперативно була перенесана й розміщена в приміщенні сільської ради, де вже й відбувалося голосування. Таким чином вибори відбулися на всіх дільницях області.»,- зазначив Микола Палійчук. «Очікуємо офіційних результатів першого туру. Хочу сказати, що в області на високому рівні буде забезпечено й проведення другого туру виборів: будуть готові дільниці, списки виборців, скриньки для голосування. Так само демократичні вибори на Прикарпатті будуть забезпечені і в другому турі.»

Відповідаючи на запитання журналістів чи задоволений голова облдержадміністрації результатами виборів Микола Палійчук відповів наступне: « В загальному по Україні – ні. Тому, що кандидат за якого я проголосував не вийшов у другий тур. Але самим процесом проведення виборів і якістю їх проведення задоволений».

У другому турі Микола Палійчук особисто не голосуватиме за жодного з кандидатів. Свою позицію керівник області аргументував наступним чином: « Я знаю політиків. Я не підтримаю Віктора Януковича тому, що я був на Майдані. А не підтримую Юлію Тимошенко тому, що я знаю, що робиться з Казначейством і фінансами на сьогоднішній день. Але я поважаю вибір людей. І при любому Президентові я буду працювати і буду старатися, щоб в державі були вдосконалені закони, їх усі дотримувалися і життя людей було відповідним до тої праці, яку вони вкладають чи вклали у розвиток держави».

Також губернатор повідомив представникам ЗМІ, що не закликатиме мешканців області у підтримувати ту чи іншу позицію. « Це вибір людини. За кого вона вважає, за того й проголосує. Сьогодні обидва кандидати роздали дуже багато щедрих обіцянок. Потрібно, щоб людина, яка проголосує за того чи іншого кандидата, щоб вона одразу бралась за контроль виконання тих обіцянок.».

Після вступу на посаду новообраного Президента Микола Палійчук, як і решта голів облдержадміністрацій згідно із законом подасть заяву про відставку. Микола Палійчук на брифінгу вкотре підтвердив, що разом із своєю командою буде брати активну участь у виборах до місцевих органів влади, котрі мають відбутися у травні цього року. «Всю свою увагу я зосереджу на місцевих виборах – мене це сьогодні найбільше цікавить.» У цих виборах Микола Палійчук опиратиметься не на політичні партії, а на громаду області. «Моя позиція полягає в тому, що партії які є в верху, вони керують низами не знаючи, що потрібно для наших людей. Моя мета, щоб місцеві органи влади спільно з громадою чітко формулювали проблеми, виробляли програми і реалізовували їх спільно з державою. А в нас наразі виходить все навпаки.» Голова ОДА навів приклад, коли депутати певних політичних сил голосують так, як їм накажуть з Києва. Доволі часто трапляються випадки, коли депутати самі не можуть пояснити чому вони голосують проти, або ж не голосують взагалі. Голосування відбувається в залежності від помаху рук голови фракції. Це вважає Микола Палійчук є неправильним. Подібні голосування не сприяють розвитку області та вирішенню її проблемних питань.

Прокоментував голова ОДА і місцевий референдум у Калуші, що проходив у «місті хіміків» одночасно з виборами Президента України. « Кожна громада має право на самовизначення. Сесія калуської міської ради прийняла рішення провести референдум. Вони його провели. Які будуть його наслідки - це вже питання. Для вирішення проблеми потрібно 3,5 млрд. грн., а це річний бюджет нашої області. Але вони молодці, адже не мовчать про проблему. Ми це питання так само підіймаємо і перед Міністерством промислової політики, і перед Фондом державного майна. У нас є шляхи розв’язання цієї проблеми. На жаль, ні Уряд, ні відповідні Міністерства нас не чують. Ми маємо інвесторів котрі готові зайти на Калійний завод і розв’язувати цей вузол. Але часті зміни Урядів, нестабільна політична ситуація не дозволяли зробити так, щоб проблема була вирішеною.»

Микола Палійчук зазначив, що і після своєї відставки з посади голови облдержадміністрації продовжуватиме тримати руку на пульсі подій, що відбуватимуться на Прикарпатті. « Ми не йдемо з влади області. Ми будемо брати участь у реалізації різноманітних проектів або як влада, або як представники органів місцевого самоврядування, або ж як опозиція. Але контролювати ті процеси, що відбуватимуться в області ми обов’язково будемо. В нас є план розвитку області на 3-5 років і ми будемо його реалізовувати.»

20 Січня 2010, 9:44
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії Влада:
Франківський виконком затвердив новий порядок розміщення вивісок
30 Грудня 2016, 18:09
На засіданні колегії департаменту охорони здоров’я ОДА обговорили стан справ у медичній галузі
30 Грудня 2016, 11:19
У прикарпатській поліції відбулося засідання поліцейської комісії
30 Грудня 2016, 8:52
Марія Савка: Івано-Франківська область готова до оперативного реагування на надзвичайні ситуації у період прийдешніх свят
30 Грудня 2016, 8:09
30 грудня - засідання виконавчого комітету
30 Грудня 2016, 7:14
Аграрії Прикарпаття проаналізували стан галузі за 2016 рік
28 Грудня 2016, 16:59
Відтепер ми співпрацюємо з Попасною
28 Грудня 2016, 8:30
Відбулося засідання колегії управління спорту
28 Грудня 2016, 8:08
Марія Савка: Опалювальний сезон на Івано-Франківщині проходить у злагодженому режимі
27 Грудня 2016, 14:04
У селі Слобідка, на Городенківщині, де проживає майже 700 громадян, відкрито новий заклад культури
27 Грудня 2016, 8:57
В облдержадміністрації відбувся семінар для новообраних голів ОТГ
27 Грудня 2016, 8:34
Оперативна нарада
27 Грудня 2016, 6:36
На центральне теплопостачання Івано-Франківська чекає повна модернізація
26 Грудня 2016, 18:30
В Івано-Франківську стартує проект оновлення тролейбусного парку
26 Грудня 2016, 18:06
Народний депутат з Коломиї Юрій Тимошенко зібрався у президенти
26 Грудня 2016, 16:01
Кінець епохи: депутати звільнили Ольгу Бабій з посади директора ОТБ “Галичина”
26 Грудня 2016, 14:58
Олександр Стратюк проінформував обласну раду про роботу органів прокуратури в 2016 році
26 Грудня 2016, 11:48
82-м учасникам АТО та їх сім’ям буде надано матеріальну допомогу на поліпшення житлових умов
26 Грудня 2016, 8:52
З нагоди Дня енергетика Президент відзначив прикарпатця
23 Грудня 2016, 19:43
Голова Франківської ОДА вибачився перед медиками за заборгованість по виплаті зарплати
23 Грудня 2016, 16:30
Для Снятинської ЦРЛ придбали новий УЗД-апарат
23 Грудня 2016, 13:42
Франківська міська рада затвердила надбавки меру, заступнику та секретарю
23 Грудня 2016, 13:13
Франківська міська рада планує будувати міст на Пасічну за кошти держави
23 Грудня 2016, 10:30
Франківський «Електроавтотранс» візьме кредит на 8 мільйонів для закупівлі тролейбусів
23 Грудня 2016, 10:08
У Франківську “Новий театр” став комунальним
22 Грудня 2016, 21:30