Відірватися по повній під час відпочинку в Карпатах, на жаль, досить рідко означає підкорити якусь із вершин, пройти невідомим маршрутом, помилуватися краєвидами, послухати народних музик та накупити гуцульських сувенірів. Найчастіше грошовитим туристам прагнеться просто побухати в найближчій колибі і задовольнити розпалену алкоголем плоть сексуальними втіхами. І виконати таку програму тепер – не проблема.
Останнім часом Карпати обросли відпочинковими закладами для клієнтів, спраглих саме таких розваг. Легально проститутку, ясна річ, ніхто тут не пропонує, здебільшого доводиться шукати телефон сутенерів, щоб замовити “дівчину на виклик”. Зазвичай, такі послуги надають особи, які мають приватний транспорт або працюють у службі радіотаксі.

Як свідчить міліцейська статистика, щороку правоохоронці виявляють по декілька фактів звідництва в гірських туристичних районах Івано-Франківщини. Але ні попит, ні пропозиція від того не зменшуються.
П’ять років тому в обласному центрі було викрито групу сутенерів, якi мали пiд своєю орудою пiвтора десятка повiй. Дiвчата на виклик обслуговували iноземних туристiв, заможних бiзнесменiв та високопосадових чиновникiв. Секс-iндустрiя була налагоджена на високому рiвнi. Сутенери, якi офiцiйно працювали водiями одного з мiсцевих радiотаксi, мали в своєму розпорядженi чотири авто, якими розвозили повiй до готелів, мотелів, пансiонатiв, зокрема, в Яремче та Гуті, де грошовитi клiєнти щедро розраховувалися за наданi послуги.


Цими днями працівники кримінальної міліції у справах дітей і боротьби з протизаконною торгівлею людьми затримали 50-річного чоловіка, який організував “бордель на колесах” в одному із сіл Косівського району. Зважаючи на потреби туристів, які після застілля на лоні природи не наважуються сідати за кермо самотужки, цей чоловік спершу організував службу радіотаксі. Згодом ті ж таки потреби клієнтів спонукали підприємця розширити бізнес і не тільки перевозити пасажирів, але й доставляти клієнтам повій. Невдовзі у селі він зажив слави “курвовоза”.
Коли звинуваченого в сутенерстві затримали, виявилося, що однією з його підопічних була 15-річна дівчина. “Під час операції із затримання було проведено так звану “оперативну закупку”, – розповідав репортерові “ГК” начальник ЦГЗ УМВСУ в Івано-Франківській області, підполковник міліції Василь Гультайчук. –  Номери купюр, якими оперативники, вдаючи із себе клієнтів, розрахувалися із сутенером, були попередньо ретельно переписані. Звідника затримали в машині, якою він привіз до готелю “дівчину на виклик”. Суд дав санкцію на арешт затриманого”.
У телефонній розмові із сутенером “клієнти” замовили двох дівчат на чотири години. Домовилися про місце зустрічі і ціну — 800 гривень. Щоправда, таксист зумів привезти тільки одну дівчину, але переконував замовників, що та вартує двох. “Беріть, не пошкодуєте”, – говорив він, перераховуючи отримані гроші. Наступної миті сутенера та його підопічну було затримано.
Повія виявилася п’ятнадцятирічною школяркою. Вона зізналася, що вже кілька місяців “працює” разом із власником служби радіотаксі, і приблизно раз на тиждень він відвозить її до клієнтів. Неповнолітній повії доводилося займатися сексом з клієнтами в готелі, сауні чи просто в машині при дорозі. Часом виїжджала на виклик разом із напарницею. Звідник платив їй за виїзд 100-150 гривень. Тільки один клієнт відмовився від її послуг, дізнавшись, скільки їй років.
Дівчина другий рік живе у родичів на Івано-Франківщині, куди батьки відправили її із сусідньої області, де вона, як кажуть, не змогла прижитися в шкільному колективі. В місцевій школі вона також почала пропускати уроки, що викликало занепокоєння шкільної адміністрації, від якої навіть надійшло звернення з цього приводу до кримінальної міліції у справах неповнолітніх. Малолітня повія успішно приховувала, чим займається. Своїм рідним, в яких дівчина жила, пояснювала, що гроші, які в неї часом з’являються, передає тато.
Наразі правоохоронці встановлюють особи решти підопічних власника “борделю на колесах” та обставини, за яких він мав можливість тримати у покорі дівчат легкої поведінки. Відомо, що в затриманого є досвід педагогічної роботи — він працював учителем фізкультури в одному з навчальних закладів. Окрім того, він — батько шести дітей. До речі, найменша з його доньок — майже ровесниця малолітньої повії, якою він опікувався.
Як повідомили в ЦГЗ УМВСУ в Івано-Франківській області, цього року це вже другий випадок звідництва, виявлений на Косівщині. Раніше за звинуваченням у сутенерстві було затримано мешканку одного із сіл, яка брала плату за сексуальні послуги, які надавала 21-річна повія, що в неї мешкала. Загалом з початку року на Івано-Франківщині пред’явлено звинувачення чотирьом сутенерам.



До речі
Години інтимного спілкування з повіями для любителів сексуальних утіх часом закінчуються непередбаченими втратами. В цьому неодноразово мали можливість пересвідчитися мешканці та гості туристичного Прикарпаття. Скажімо, в одному з готелів Івано-Франківська 32-річного мешканця Галицького району обікрала дівчина, яку він зустрів на Привокзальній площі і зі зрозумілими намірами запросив до готельного номеру. На ранок дівчина пішла не попрощавшись. Разом з нею зникли мобільний телефон, золотий браслет, ланцюжок з хрестиком та кількасот гривень, які належали її “клієнтові”.
Трохи раніше за підозрою у вчиненні аналогічного злочину було затримано 20-річну жительку Долини, яку необачно запросив додому іноземець і вранці позбувся значної суми грошей.

14 Травня 2009, 15:49
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії Життя:
Мобільний додаток IFCITY - твоя афіша Івано-Франківська
21 Січня 2018, 18:12
У Коломиї в матері забрали 3-річну доньку
30 Грудня 2016, 17:20
Власники 3-х закладів харчування Коломиї не дозволили провести перевірку якості продуктів
30 Грудня 2016, 16:57
УГКЦ планує збудувати на Прикарпатті клініку Святого Луки
30 Грудня 2016, 16:31
Ігор Пасічняк у Рожнятівському районі ознайомився із роботою освітянських закладів
30 Грудня 2016, 16:03
Новорічна красуня у горщику
30 Грудня 2016, 15:42
В Івано-Франківську виміряли Індекс публічності місцевих рад
30 Грудня 2016, 14:31
Святкові заходи з нагоди 108-ї річниці від Дня народження Степана Бандери
30 Грудня 2016, 14:05
За результатами моніторингу прийняття місцевих бюджетів Івано-Франківськ на сьомому місці
30 Грудня 2016, 13:40
В облдержадміністрації відбулася презентація Всеукраїнського журналу «Антикорупційний вісник «Ваша Надія»
30 Грудня 2016, 11:48
11 літрів спирту в каналізацію: Інспектори знешкоджували спирт на ринку Калуша
30 Грудня 2016, 10:57
Маленька косівчанка потребує допомоги
30 Грудня 2016, 10:33
У селі на Долинщині відкрили водопровід
29 Грудня 2016, 22:12
ЦНАП Івано-Франківська оприлюднив графік роботи на свята
29 Грудня 2016, 21:21
В Івано-Франківську відремонтували приміщення дитячої художньої школи
29 Грудня 2016, 20:56
Побачила світ книга поезій Олександра Букатюка “МАДОННА МИРУ (рЕволюція духу)”
29 Грудня 2016, 20:34
Юним глядачам показали прем’єру вистави “Красуня і чудовисько”
29 Грудня 2016, 20:05
В Івано-Франківську запрацював новий пологовий зал
29 Грудня 2016, 19:45
У середмісті створили музей-кімнату на честь патрона Івана Франка
29 Грудня 2016, 18:29
Правоохоронці застерігають водіїв: не сідайте за кермо у нетверезому стані!
29 Грудня 2016, 17:42
Увага! Попередження про лавинну небезпеку
29 Грудня 2016, 15:40
В Івано-Франківську відкрили спортивний майданчик
29 Грудня 2016, 14:55
Прикарпатські художники перенесли красу рідних пейзажів на полотна
29 Грудня 2016, 14:30
На Прикарпатті паспортизували 43 водойми
29 Грудня 2016, 13:13
1 січня в Івано-Франківську святкуватимуть 108-у річницю з дня народження Степана Бандери
29 Грудня 2016, 11:47