Заява міського голови Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса на 47-й сесії міського ради:

„Щиро кажучи, я мав надію, що після обміну взаємними звинуваченнями і після моєї прес-конференції це все припиниться. І враховуючи те, що сьогодні в сесійній залі 50 депутатів, чого не спостерігалося дуже довгий період часу, ми почнемо конструктивно працювати. Однак цього не сталося.

З огляду на те, що прозвучало в заяві фракції БЮТ, щодо „ліплення” більшості – я просив би не застосовувалось слово  „ліпити”, а – формувати більшість. Це – обов’язок кожного міського голови, кожного керівника – формувати більшість. В тому числі і на рівні держави. Якщо Прем’єр-міністр України, відповідно до чинного законодавства, у Верховній раді не взмозі сформувати коаліції, тобто більшість, то, по великому рахунку, -- немає і прем’єр-міністра. Тому моє завдання як міського голови – не „ліпити”, а формувати більшість для того, щоб вона приходила в сесійну залу разом з іншими депутатами, які мають дещо інше бачення тих чи інших питань.

Та головне завдання усіх депутатів – працювати. Я завжди казав: виголошуйте заяви, тільки в етичній формі, не ображаючи один одного, депутатські запити, звернення, але працюйте. Це неправильна позиція: прийти, годину посперечатися, оголосити заяви, звинуватити у всіх гріхах міського голову і покинути сесію не працюючи.

Що стосується порядку денного 47-ї сесії міської ради, то в ньому важливі питання, які потребують негайного вирішення. Серед них – питання, що стосується СМЕД ДАІ, організації, що займається експлуатацією і утримує світлофорні та інші дорожні об’єкти. На загальнодержавному рівні є рішення про розформування СМЕД ДАІ. Якщо ми не приймаємо на сесії міської ради відповідного рішення, то завтра не буде кому експлуатувати і обслуговувати світлофорні об’єкти і всі інші об’єкти, які забезпечують життєдіяльність міста в плані корегування дорожнього руху. Не приймаючи цього рішення ми внесемо хаос.

На сьогодні в Івано-Франківську один із найнижчих рівнів злочинності, завдяки тому, що сесія міської ради в свій час прийняла програму профілактики злочинності. Якщо ми сьогодні не приймемо програму профілактики злочинності на 2010 рік, то ми не зможемо фінансувати ні внутрішні війська, ні МВС, ні всі інші правоохоронні органи.

Сьогодні потрібно приймати програму стратегічно-економічного розвитку міста на 2010 рік. Адже ми не можемо її профінансувати, відповідно до тимчасового розпису 1/12 бюджету 2009 року, адже немає програми, тому державне казначейство не пропустить платежі. В результаті цього ми не вшануємо тих людей з економічного сектора нашого міста, які, незважаючи на фінансову кризу, у 2009 році працювали разом із своїми колективами, і дали можливість нам отримати бюджет і профінансувати основні питання майже стовідсотково.

Ви сьогодні відмовляєтесь від того, щоб працювати і не проголосувати рішення про пільги для підприємців, які орендують наше комунальне майно. Не буде проголосовано цільову програму енергозбереження, рішення про надання пільг підприємствам, які на грані виживання, мається на увазі українське товариство глухих та українське товариство сліпих, товариство інвалідів „Благовіст”. Комунальні підприємства міста чекають на прийняття рішень, стосовно них. В тому числі й  „Теплокомуненерго”, яке, незважаючи на складні умови, що стосується розрахунків за газ та нещодавні 30-градусні морози, працювало без перебоїв.

Важливих питань дуже багато і я вважаю, що потрібно працювати. Кожен депутат має право мати свою думку і свою позицію. Всі пропозиції я завжди враховував і ставив на голосування. Але кожен депутат зобов’язаний працювати!

За час цього скликання зроблено дуже багато. Я не буду перераховувати що зроблено в медицині, про це знають працівники медичної галузі, що зроблено в освіті, наші діти, завдяки тому, що реконструйовано майже всі басейни, починаючи з 4-го класу обов’язково навчаються плаванню. Багато зроблено і в житлово-комунальному господарстві, в культурі. Жодне місто в Україні сьогодні не може похвалитися тим, що в нього є 7 муніципальних колективів, а в Івано-Франківську вони є і прославляють наше місто. Культурно-мистецьке життя в нашому місті вирує.

Я зазначаю, не знімаючи з себе жодної відповідальності, на відміну від інших, -- можна було зробити набагато більше, якби не було протистояння в міській рад. Жоден міський голова Івано-Франківська не отримував від різних, так званих борців за свободу і права, таку порцію бруду, яку отримав я. Але, незважаючи на це, я намагаюся знайти компромісне рішення, працюю, прихожу на сесію. Кожного разу слухаю звинувачення та неетичне ставлення не до мене, а до посади і до людини, яку обрала переважна більшість мешканців Івано-Франківська. Ці звинувачення – неповага до громади міста.

Я авторитетно заявляю, що можна було зробити набагато більше, якби не деструктивна позиція деяких депутатів, а особливо, політичної сили БЮТ. Деструктив ця політична сила вносила у роботу сесії міської ради протягом усього скликання.

Якщо, шановні бютівці, у вас поганий настрій у зв’язку з результатами президентських виборів, то не потрібно його переносити на всю громаду і на весь депутатський корпус. Я нагадаю вам, що найбільший позитивний результат Юлія Володимирівна  отримала на Прикарпатті, в тому числі в місті Івано-Франківську. І сьогодні, не працюючи для громади, ви віддячуєте виборцям за їхню позицію. В тому, що Юлія Тимошенко не виграла президентських виборів вина не моя, не громади міста Івано-Франківська і не депутатів міської ради – це наслідок роботи, яку ви, бютівці, демонстрували протягом всіх 4  років. Це – ваша вина.”

18 Лютого 2010, 9:41
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії Влада:
Франківський виконком затвердив новий порядок розміщення вивісок
30 Грудня 2016, 18:09
На засіданні колегії департаменту охорони здоров’я ОДА обговорили стан справ у медичній галузі
30 Грудня 2016, 11:19
У прикарпатській поліції відбулося засідання поліцейської комісії
30 Грудня 2016, 8:52
Марія Савка: Івано-Франківська область готова до оперативного реагування на надзвичайні ситуації у період прийдешніх свят
30 Грудня 2016, 8:09
30 грудня - засідання виконавчого комітету
30 Грудня 2016, 7:14
Аграрії Прикарпаття проаналізували стан галузі за 2016 рік
28 Грудня 2016, 16:59
Відтепер ми співпрацюємо з Попасною
28 Грудня 2016, 8:30
Відбулося засідання колегії управління спорту
28 Грудня 2016, 8:08
Марія Савка: Опалювальний сезон на Івано-Франківщині проходить у злагодженому режимі
27 Грудня 2016, 14:04
У селі Слобідка, на Городенківщині, де проживає майже 700 громадян, відкрито новий заклад культури
27 Грудня 2016, 8:57
В облдержадміністрації відбувся семінар для новообраних голів ОТГ
27 Грудня 2016, 8:34
Оперативна нарада
27 Грудня 2016, 6:36
На центральне теплопостачання Івано-Франківська чекає повна модернізація
26 Грудня 2016, 18:30
В Івано-Франківську стартує проект оновлення тролейбусного парку
26 Грудня 2016, 18:06
Народний депутат з Коломиї Юрій Тимошенко зібрався у президенти
26 Грудня 2016, 16:01
Кінець епохи: депутати звільнили Ольгу Бабій з посади директора ОТБ “Галичина”
26 Грудня 2016, 14:58
Олександр Стратюк проінформував обласну раду про роботу органів прокуратури в 2016 році
26 Грудня 2016, 11:48
82-м учасникам АТО та їх сім’ям буде надано матеріальну допомогу на поліпшення житлових умов
26 Грудня 2016, 8:52
З нагоди Дня енергетика Президент відзначив прикарпатця
23 Грудня 2016, 19:43
Голова Франківської ОДА вибачився перед медиками за заборгованість по виплаті зарплати
23 Грудня 2016, 16:30
Для Снятинської ЦРЛ придбали новий УЗД-апарат
23 Грудня 2016, 13:42
Франківська міська рада затвердила надбавки меру, заступнику та секретарю
23 Грудня 2016, 13:13
Франківська міська рада планує будувати міст на Пасічну за кошти держави
23 Грудня 2016, 10:30
Франківський «Електроавтотранс» візьме кредит на 8 мільйонів для закупівлі тролейбусів
23 Грудня 2016, 10:08
У Франківську “Новий театр” став комунальним
22 Грудня 2016, 21:30