Наприкінці минулого тижня Коломия радо вітала в себе чемпіона світу з боксу у надважкій вазі за версією WBC Віталія Кличка, який завітав на урочисте відкриття нової боксерської зали на базі фізкультурно-спортивного комплексу "Локомотив", що був реконструйований та оснащений сучасним спортивним обладнанням у рамках Всеукраїнської соціальної програми "Спортивну Україну будуємо разом!".

Наш легендарний 38-річний чемпіон, який наразі веде підготовку до свого найближчого поєдинку з поляком Альбертом Сосновскі, залишився задоволений візитом на Прикарпаття та гостинним прийомом коломиян. Пропонуємо відгуки Кличка-старшого про візит до Коломиї, соціальні проекти, а також про свою професійну та політичну кар'єру. Отже, Віталій Кличко розповідає...

Про відкриття залу у Коломиї...

- Я дуже радий знову приїхати до Коломиї, адже багато разів я був тут як спортсмен, виступав на змаганнях, був на зборах. Я радий, що зараз завітав у це прикарпатське місто не як спортсмен, не як гість, а приїхав у Коломию з подарунком у рамках нашої соціальної акції «Спортивну Україну будуємо разом!». Впевнений, що місцеві хлопці та дівчата скористаються можливістю безкоштовно займатися боксом у цьому реконструйованому сучасному залі, що стане великим стимулом для багатьох досягти найвищих вершин - олімпійських медалей. Без перебільшення скажу, що зал у Коломиї - один з найкращих, які на сьогодні функціонують в нашій країні.

Про соціальні проекти та турніри...

- Мені дуже приємно, що своїми виступами я можу мотивувати

молодь боксувати і загалом займатися цим видом спорту. Задоволений, що спільними зусиллями робимо суспільні проекти і заохочуємо різних людей інвестувати їх. До того ж, вже більше десяти років фінансуємо і проводимо юнацький боксерський турнір на призи олімпійського чемпіона Володимира Кличка, який щороку проходить у місті Бердичів. Також у Києві організовано турнір братів Кличків для дорослих. Отже, ми не тільки відбудовуємо боксерські зали, а й намагаємося заохотити спортсменів досягати найвищих результатів.

Про бокс у своєму житті...

- Коли я прийшов у бокс, свої перші змагання я програв. Тоді тренер мені сказав, що я ніколи не матиму великих перспектив, адже я був довгенький і худенький хлопчина. Але тоді я сказав, що у мене є мета і я її обов'язково досягну. Сьогодні я завоював майже всі титули, які тільки можливі в боксі. Якби людина не отримувала задоволення від того, чим вона займається, у неї ніколи би не було результату. Я за свою кар'єру одержав чимало результатів, відтак отримую задоволення від того, що роблю.

Про «тупикові» перемовини з Валуєвим...

- Я дуже хотів боксувати проти Ніколая Валуєва і заохочував його усім, чим можливо. Йому було недостатньо боксувати за звання чемпіона світу за той пояс, який у свій час належав Мухамеду Алі, Майку Тайсону, Леноксу Льюїсу, а сьогодні належить мені. Я надав йому можливість без черги боксувати за це звання. До того ж, запропонував мільйон, а згодом - два з половиною мільйони. Але росіянин почав вимагати одразу чотири... Такі умови я задовольнити не можу, тому, на жаль, цей бій не відбудеться. Це була відмова не з мого боку, а з боку Валуєва. Якби Ніколай хотів зі мною боксувати, то вийшов би на ринг.

Про свого нового суперника...

- Чому я вирішив підписати контракт на бій проти поляка Альберта Сосновскі? Справа в тому, що він є чемпіоном Європи у суперважкій вазі. Тому я переконаний, що наш бій буде дуже цікавий. Відтак запропонував своєму супернику один мільйон доларів. До нашого поєдинку залишилось ще дев'ять тижнів, і я вже розпочав підготовку до нього. Зрозуміло, що цей двобій буде нелегким, адже Сосновскі буде дуже мотивований на нього. Він не має такого гучного ім'я, як Льюїс чи Тайсон. Але потенціал у цього спортсмена дуже великий.

 

Про шанси на перемогу 29 травня...

- Сам поляк казав, що цей поєдинок буде останнім у його кар'єрі і він намагатиметься будь-що здобути перемогу. Якщо ви запитаєте мене, які шанси в обох боксерів, то я відповім - 50 на 50. Я повинен зробити все, щоб довести, що є найсильнішим. Але все ж таки бій з Сосновскі я розцінюю як такий, що дозволить залишатися у формі перед поєдинком за звання чемпіона світу з Девідом Геєм.

Про нинішню мотивацію в боксі...

- Перед нами з братом Володимиром стоїть зараз найголовніше завдання - володіння всіма чемпіонськими поясами, адже такого ще ніколи не було в історії світового боксу. Зараз у нас є практично всі пояси, крім одного, який на даний час належить Девіду Гею. Давайте наберемось терпіння, і, я впевнений, бій проти британця буде вже найближчим часом.

Про можливе закінчення кар'єри...

- Кар'єра може закінчитися в будь-який час, адже це професійний спорт, у якому я не наймолодший. Мені вже 38 років. Не хотів би казати, коли саме завершаться мої активні виступи, адже це рішення буде прийматись з огляду на те, як розгортатиметься моя подальша кар'єра. Це спорт, це бокс, де кожен удар може стати останнім. Прикладів тому багато. Але виграє не той спортсмен, який б'є, виграє той, хто не пропускає. Неможливо займатися боксом і не пропускати ударів суперника. Але дуже пишаюся тим, що жодного нокдауну в моїй професійній кар'єрі не було.

 

Про своє місце у політиці...

- В політиці, як і в спорті, неможливо одразу досягнути своєї мети. Якщо так не вийшло, я знаю і впевнений у тому, що досягну свого. Але моя мета не в тому, щоб стати мером чи зайняти якусь посаду. Я хочу жити в нормальній країні з нормальними світовими стандартами, в якій можуть вільно жити наші діти. Я впевнений, що Україна має великий потенціал, питання тільки в тому, коли цей потенціал нам вдасться реалізувати.

До теми...

Кличко-молодший повертається на ринг

Цієї суботи, 20 березня, чемпіон світу в суперважкій вазі за версіями WBO, IBO і IBF Володимир Кличко вийде на ринг німецького Дюссельдорфа на поєдинок проти обов'язкового претендента за версією WBO, 27-річного американця Едді Чемберса (35 боїв, 34 перемоги, 18 КО, 1 поразка).

«Цього вечора буде вписаний черговий рядок в історію боксу, і я радий стати частиною цієї історії», - заявив Кличко напередодні принципового двобою. Варто зазначити, що Чемберс дуже технічний і швидкісний боксер. Його спортивне прізвисько Едді Швидкий. Проте українця це не лякає: «Я готовий до двобою з Чемберсом, а наскільки він швидкий, ми побачимо в процесі поєдинку». Варто додати, востаннє Кличко-молодший боксував ще 4 червня 2009 року проти узбека Руслана Чагаєва.

  Галицький кореспондент

19 Березня 2010, 14:14
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії Спорт:
НОВОРІЧНИЙ ЧЕМПІОНАТ
30 Грудня 2016, 12:45
Нагороження кращих спортсменів за підсумками 2016 року
30 Грудня 2016, 6:43
В Івано-Франківську відбувся II Всеукраїнський турнір з боксу
28 Грудня 2016, 15:18
НОВОРІЧНІ СПОРТИВНІ ІГРИ серед молоді з обмеженими можливостями
28 Грудня 2016, 6:43
Відбулись традиційні дитячі змагання “Новорічні старти”
27 Грудня 2016, 12:18
ІФНТУНГ отримав нагороду за спортивні досягнення
26 Грудня 2016, 18:58
Всеукраїнський турнір з боксу
26 Грудня 2016, 6:34
В облдержадміністрації нагородили найкращих спортсменів Прикарпаття
23 Грудня 2016, 9:19
Відбулися змагання до Дня Святого Миколая
22 Грудня 2016, 14:30
Коломиянин отримав кубок кращого боксера року
22 Грудня 2016, 11:22
В Івано-Франківську відбувся відкрити кубок з боксу серед юнаків
20 Грудня 2016, 10:58
Спортивні змагання до Дня Святого Миколая
20 Грудня 2016, 7:13
У франківській школі №15 відкрили футбольне поле на штучній траві
19 Грудня 2016, 21:22
Міські спортивні змагання серед дітей з функціональними обмеженнями
16 Грудня 2016, 6:40
Франківці зіграють з португальцями у футбол
15 Грудня 2016, 10:09
Спортивно-мистецьке свято "Воїн року"
15 Грудня 2016, 7:39
У Богородчанах депутати облради відсвяткували професійне свято на волейбольному майданчику
09 Грудня 2016, 13:20
6 золотих медалей привезли франківські студенти-медики зі світового чемпіонату з гирьового хортингу
08 Грудня 2016, 20:31
Спортсмен зі Снятинщини виборов “золото” на чемпіонаті в Грузії
08 Грудня 2016, 18:59
Коломиянка Вероніка Івасюк виборола золоту медаль в Ізраїлі
07 Грудня 2016, 16:32
ФК "Тепловик" змінив назву
07 Грудня 2016, 13:39
Студент Коломийського навчально-наукового інституту Олександр Лесько став призером чемпіонату України з пауерліфтингу
07 Грудня 2016, 9:20
Тенісистка Вікторія Гоголь розпочинає змагання з перемоги
06 Грудня 2016, 16:32
Франківчанка Анастасія Романюк – кращий арбітр чемпіонатів України серед жінок
06 Грудня 2016, 11:25
Громадськість Прикарпаття відзначила Міжнародний день інвалідів
06 Грудня 2016, 8:55