http://www.avtolan.ua/attachments/news/142/DAIL.jpgЯк би не було, важко уявити дорогу без захисту і регулювання. Днями працівники Державтоінспекції відсвяткували своє професійне свято. У нашому місті — не надто гучно. Проте, зі змістом: “даішники” показали, що працюють у різних напрямках і непосильних задач для них не буває.

Тільки від початку квітня Калуський відділ ДАІ провів три операції, покликані сприяти безпеці дорожнього руху і захищати різні групи його учасників. Калуські правоохоронці кажуть, що уже зовсім скоро водіїв чекатимуть й інші нововведення: камери спостереження на основних перехрестя міста та штрафи за паркування на газонах.

“Форсаж” без перешкод
Швидкість приваблює чи не всіх водіїв транспортних засобів. Це, схоже, і є стимулом для того, щоб переобладнувати свої транспортні засоби для отримання максимальних швидкісних характеристик. Проте, дуже часто ці водії забувають, що поза Законом може бути не тільки висока швидкість, а і засоби для її досягнення.
Днями калуські водії потрапили під пильне око працівників Державтоінспекції. Причина – проведення операції “Форсаж”. Операція тривала на всій території України із 14 по 22 квітня. Причиною для її проведення стали численні скарги від учасників дорожнього руху та водіїв транспортних засобів щодо порушення правил дорожнього руху з боку водіїв транспортних засобів, переобладнаних для їзди “з вітерцем” — У поле зору працівників ДАІ потрапляють ті водії, які без згоди Державтоінспекції переобладнують свої автомобілі. Зокрема, досягнути підвищення технічних характеристик можна за допомогою форсування двигунів, встановлення двигунів, не передбачених конструкцією для конкретної моделі транспортних засобів, та встановлення прямоточних глушників тощо. Проте, перевірка стосувалася не тільки недобросовісних водіїв, а й організацій та установ автосервісу, які надають послуги із такого переобладнання, — розповів “Вікнам” начальник Калуського відділення ДАІ Любомир Гулимчук.
Приводом для проведення всеукраїнської операції стала одна з ДТП, що на початку квітня сталася у Києві. На столичному проспекті Перемоги 4 квітня у результаті ДТП одна людина загинула, а восьмеро — отримали тілесні ушкодження. Трагедія сталася через несанкціоновану гонку переобладнаних транспортних засобів.
Отож, впродовж дев’яти днів операція тривала і принесла свої результати. Виявляється, і у місті, й у районі є водії, які полюбляють швидкість і не дуже полюбляють право.
За період проведення операції працівники Калуського ВДАІ у місті та районі зафіксували 8 випадків порушень Правил дорожнього руху водіями транспортних засобів, які переобладнані з метою отримання максимальних швидкісних характеристик. Зокрема, зафіксовано 3 випадки перевищення швидкості, 2 випадки переобладнання ходової частини та 2 випадки переобладнання “прямоточними” глушниками.
У місті та районі зафіксовано одну організацію, яка здійснює переобладнання транспортних засобів згідно з чинним законодавством та три організації, які надають такі послуги у гаражних кооперативах.

Ліквідація ямковості
Друга масштабна операція мала на меті моніторинг та поліпшення стану автомобільних доріг міста та району. Потреба операції продиктована незадовільним станом доріг. За інформацією Державтоінспекції, стан доріг у Калуському районі, хоч і бажає ліпшого, все ж — не найгірший у області. Зокрема, вкрай незадовільним є стан доріг у Галицькому, Тисменицькому, Коломийському. Косівському, Снятинському районах. Що стосується Калущини, то ситуація у місті — дещо краща, ніж у районі.
— Потреба у проведенні таких заходів надиктована, зокрема, поганим станом доріг після зими. Навіть на середину весни масштабних ремонтів на дорогах поки що не відбувається. А той стан дорожнього покриття, який ми маємо на сьогодні, завдає незручностей чи не усім учасникам дорожнього руху. Зокрема, водії, для того, щоб обминути пошкоджену ділянку дороги, виїжджають на смугу зустрічного руху, часто створюючи при цьому небезпечні аварійні ситуації, — зазначив старший державтоінспектор з організації дорожнього руху Калуського ВДАІ Роман Сопель. — На таких ділянках дороги ми встановлюємо обмеження швидкості до 30 км/год., що спричиняє велику затрату палива для транспортних засобів і, як наслідок, — збитки транспортній галузі.
Моніторинг стану доріг проводили спільно із представниками дорожніх і комунальних організацій. Відстежували стан магістральних доріг міста: вулиць Б. Хмельницького, М. Євшана, С. Бандери, проспекту Лесі Українки. Також проводили перевірку основних автомобільних доріг району: Калуш — Миколаїв, Калуш — Осмолода, Калуш — Бурштин.
У результаті ліквідовано ямковості загальною площею 110 кв. метрів на автошляхах району і на 74 метри — вулиць населеного пункту. По місту й району складено 6 протоколів.
Нагадаємо, “Вікна” неодноразово піднімали питання щодо поліпшення стану доріг у місті і районі. Тоді, за словами дорожників, ремонти відкладаються через відсутність бюджету. Головний кошторис країни і міста досі не затвердили, проте, точкові ремонти дорожники таки проводять у межах тих витрат, які їм дозволяє фінансування. Для проведення капітальних ремонтів доріг потрібно прийняти бюджет та провести конкурс на виконання робіт.
Перевірка пасажирського транспорту
Ще один вектор роботи Державтоінспекції у Калуші спрямований на забезпечення надійності пасажирських перевезень. З цією метою із 2 по 23 квітня державтоінспектори проводили комплекс цільових заходів з безпеки пасажирських перевезень під назвою “Автобус”. Перевірки транспортних засобів проводилися як на лініях, так і на автогосподарствах. Станом на 15 квітня уже перевірили 8 автомобільних господарств і оглянули 131 транспортний засіб. У 14-ти з яких виявили технічні несправності.
— Працівники Державтоінспекції, зокрема, перевіряють організацію проходження позмінного рейсового медичного огляду водіїв та контролю стану транспортних засобів. Саме ці фактори несуть чи не найбільшу загрозу пасажирам. Також у рамках заходів проходили перевірки проходження технічного огляду та забезпечення нормального режиму праці та відпочинку, — зазначив старший державтоінспектор Калуського ВДАІ Ярослав Серман.
За результатами перевірок встановлено 21 факт вчинення порушень Правил дорожнього руху водіями пасажирських транспортних засобів. Досі, як виявилося, калушани їздили не так уже і безпечно: правоохоронцям довелося заборонити експлуатацію 4-х автобусів. 

28 Квітня 2010, 10:26
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії Хроніка:
На Прикарпатті прокуратура викрила на хабарі у 2 тисячі доларів США посадовців контролюючих органів
30 Грудня 2016, 17:43
Рятувальники надавали допомогу туристам в горах
30 Грудня 2016, 15:20
За минулу добу на Івано-Франківщині зареєстровано 6 пожеж
30 Грудня 2016, 14:50
У Івано-Франківську роботодавець підозрює працівницю у шахрайстві
30 Грудня 2016, 13:16
Прикарпатська поліція розшукує 42-річного підозрюваного у скоєнні злочинів
30 Грудня 2016, 8:30
На Коломийщині сталась ДТП за участі спостерігача ОБСЄ
29 Грудня 2016, 19:20
В Івано-Франківську чоловіка покусала скажена кішка
29 Грудня 2016, 18:58
У Франківську «дев’ятка» збила двох пенсіонерів на пішохідному переході
29 Грудня 2016, 18:04
За минулу добу в області виникли 6 пожеж
29 Грудня 2016, 15:18
У Тисменицькому районі викрито злодія, підозрюваного у двох крадіжках
29 Грудня 2016, 10:30
Увага! Розшукується житель Коломийщини зниклий безвісти у зоні АТО!
29 Грудня 2016, 10:06
В Івано-Франківську нетверезий водій спричинив ДТП на перехресті
28 Грудня 2016, 22:08
На Прикарпатті телефонні шахраї продовжують виманювати гроші
28 Грудня 2016, 20:56
В Івано-Франківську в ДТП зіткнулись три автомобіля
28 Грудня 2016, 20:24
За минулу добу на Прикарпатті зареєстровано 6 пожеж
28 Грудня 2016, 14:33
Небайдужі громадяни та правоохоронці викрили кишенькову злодійку
28 Грудня 2016, 9:21
ЗСУ: «На Донбасі за рік загинули 211 українських військових»
27 Грудня 2016, 20:53
Франківські патрульні наздоганяли п’яного водія, який віз чотирьох дівчат
27 Грудня 2016, 20:08
У Калуші гість після чаркування викрав телевізор господаря
27 Грудня 2016, 17:47
За минулу добу в області зареєстровано 8 пожеж
27 Грудня 2016, 15:44
На Прикарпатті знешкоджено 29 застарілих боєприпасів
27 Грудня 2016, 15:20
Івано-Франківська область: в горах знайшли заблукалого туриста
27 Грудня 2016, 14:58
У Івано-Франківську жінка намагалася обміняти долари з ознаками підробки
27 Грудня 2016, 9:42
В горах тривають пошуки заблукалого туриста
26 Грудня 2016, 15:42
За минулу добу на території Прикарпаття виникли 11 пожеж
26 Грудня 2016, 15:17