http://www.ya2006.com.ua/hronika/pochuty_pravdu/img-9861-2-33cc0.jpgПрезидент України Віктор Янукович очікує від керівників місцевої виконавчої влади ефективної та системної роботи відповідно до започаткованого в державі курсу реформ, визначених законодавством стратегічних пріоритетів та, безумовно, очікувань суспільства. На цьому Глава держави наголосив під час зустрічі з частиною новопризначених голів районних державних адміністрацій України, на якій також були присутні керівники облдержадміністрацій.

«Якість, ефективність, оптимальна швидкість при вирішенні питань – все це вимоги часу. Все це потреби людей, які від нас чекають плідної роботи і наведення порядку в країні», – сказав Президент.

Глава держави нагадав, що вніс на розгляд Верховної Ради два важливих законопроекти – про засади внутрішньої і зовнішньої політики та про судоустрій України і статус суддів.

«Кожен державний службовець повинен бути свідомим закону про засади внутрішньої і зовнішньої політики – що його треба буде виконувати і втілювати в життя у своїй повсякденній роботі», – підкреслив В. Янукович, зауваживши: цей закон, власне, і визначає стратегічний курс нашої країни.

Відзначаючи виняткову важливість закону про судоустрій, Глава держави наголосив, що цей документ спрямований на успішну реалізацію в Україні судової реформи, подолання двох найбільших на сьогодні недоліків національного судочинства – політизації та корупції.

«Ми повинні позбавити судову систему будь-якого політичного, адміністративного впливу і зробити все, щоб зняти існуючий у ній рівень корупції», – зазначив він.

Серед головних завдань судової реформи, переконаний В. Янукович, є наближення судової системи до громадянина та значне покращення професійного рівня суддів. Він нагадав, що внесений до парламенту законопроект передбачає існування в Україні трирівневої судової системи: суди загальної юрисдикції, апеляційна та касаційна ланки. «Швидше за все, вже у червні цей законопроект буде прийнятий Верховною Радою», – сказав Президент.

Глава держави вкотре наголосив, що політика влади спрямована на економічний розвиток України, який базуватиметься на інноваційно-інвестиційній моделі. У цьому контексті він наголосив, що очікує від місцевої влади також ефективної роботи в цьому напрямку. «Ви повинні створити систему, в якій були б фахівці, здатні працювати з інвестиціями», – сказав В. Янукович, додавши, що йдеться як про обласний рівень, так і про міста, райони, великі підприємства. «Робота з інвесторами буде поширюватися», – упевнений він.

Безумовно, зазначив Президент, влада докладатиме зусиль для покращення інвестиційного клімату в Україні. Йдеться, зокрема, про реформування податкової системи – прийняття найближчим часом Податкового кодексу і деяких змін до чинного законодавства. «Треба прийняти цілу низку законів, які створили б умови для реалізації державної політики в сфері земельних відносин», – також зауважив він.

За словами Глави держави, має бути прийнято багато рішень, спрямованих на подолання бюрократії в системі державної влади. «Ми знаємо, що сьогодні зайва централізація влади перешкоджає залученню інвестицій і взагалі роботі з ними на різних рівнях», – сказав він, додавши, що наразі намагання чиновників жорстко все контролювати склало систему хабарництва, яку необхідно подолати за рахунок змін до законодавства, урядових рішень, ефективної роботи правоохоронців.

«Ми будемо боротися з корупцією нещадно», – наголосив Президент. Саме тому, зазначив він, на порядку денному сьогодні – прийняття низки антикорупційних законів, створення ефективної системи боротьби з корупцією.

«Співпраця між гілками влади буде обов’язковою», – відзначив Глава держави. За його словами, йдеться про партнерську роботу уряду з кожним регіоном.

Особливу увагу місцевих керівників Президент звернув на важливість цілковитого усвідомлення ними відповідальності за свою роботу, бажання працювати та неприпустимості марнування часу.

У цьому контексті Глава держави відзначив доцільність вже ближчим часом зробити перші висновки з роботи новопризначених голів ОДА. «У мене вже є серйозні претензії до деяких губернаторів. І швидше за все, найближчим часом ми будемо приймати рішення про їх звільнення чи переведення на іншу роботу. Це абсолютно нормально. Багато часу ми чекати не будемо. Якщо будемо бачити, що людина не здатна організувати ефективну роботу, пропонуватимемо піти на іншу», – сказав В. Янукович.

Бажаючи новопризначеним керівникам районів плідної діяльності, Президент сказав: «Бажаю, щоб ви найближчим часом уже заявили про себе, як про людей, які виправдовують очікування суспільства. Я хотів би, щоб ми з вами завжди відчували свій рівень відповідальності і нам було комфортно співпрацювати. Щоб ви завжди зберігали своє обличчя, а я за вашою допомогою – обличчя держави».

04 Червня 2010, 12:27
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...


Коментарі:

Автор: , 04 Червня 2010, 12:46
Відповісти

Додати новий коментар



Останні новини з категорії Влада:
Франківський виконком затвердив новий порядок розміщення вивісок
30 Грудня 2016, 18:09
На засіданні колегії департаменту охорони здоров’я ОДА обговорили стан справ у медичній галузі
30 Грудня 2016, 11:19
У прикарпатській поліції відбулося засідання поліцейської комісії
30 Грудня 2016, 8:52
Марія Савка: Івано-Франківська область готова до оперативного реагування на надзвичайні ситуації у період прийдешніх свят
30 Грудня 2016, 8:09
30 грудня - засідання виконавчого комітету
30 Грудня 2016, 7:14
Аграрії Прикарпаття проаналізували стан галузі за 2016 рік
28 Грудня 2016, 16:59
Відтепер ми співпрацюємо з Попасною
28 Грудня 2016, 8:30
Відбулося засідання колегії управління спорту
28 Грудня 2016, 8:08
Марія Савка: Опалювальний сезон на Івано-Франківщині проходить у злагодженому режимі
27 Грудня 2016, 14:04
У селі Слобідка, на Городенківщині, де проживає майже 700 громадян, відкрито новий заклад культури
27 Грудня 2016, 8:57
В облдержадміністрації відбувся семінар для новообраних голів ОТГ
27 Грудня 2016, 8:34
Оперативна нарада
27 Грудня 2016, 6:36
На центральне теплопостачання Івано-Франківська чекає повна модернізація
26 Грудня 2016, 18:30
В Івано-Франківську стартує проект оновлення тролейбусного парку
26 Грудня 2016, 18:06
Народний депутат з Коломиї Юрій Тимошенко зібрався у президенти
26 Грудня 2016, 16:01
Кінець епохи: депутати звільнили Ольгу Бабій з посади директора ОТБ “Галичина”
26 Грудня 2016, 14:58
Олександр Стратюк проінформував обласну раду про роботу органів прокуратури в 2016 році
26 Грудня 2016, 11:48
82-м учасникам АТО та їх сім’ям буде надано матеріальну допомогу на поліпшення житлових умов
26 Грудня 2016, 8:52
З нагоди Дня енергетика Президент відзначив прикарпатця
23 Грудня 2016, 19:43
Голова Франківської ОДА вибачився перед медиками за заборгованість по виплаті зарплати
23 Грудня 2016, 16:30
Для Снятинської ЦРЛ придбали новий УЗД-апарат
23 Грудня 2016, 13:42
Франківська міська рада затвердила надбавки меру, заступнику та секретарю
23 Грудня 2016, 13:13
Франківська міська рада планує будувати міст на Пасічну за кошти держави
23 Грудня 2016, 10:30
Франківський «Електроавтотранс» візьме кредит на 8 мільйонів для закупівлі тролейбусів
23 Грудня 2016, 10:08
У Франківську “Новий театр” став комунальним
22 Грудня 2016, 21:30