У суботу відбулась конференція Івано-Франківської обласної організації Партії регіонів, в якій взяли участь перший заступник голови ПР народний депутат України Володимир Рибак, голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк, голови райдержадміністрацій. Це партійне зібрання засвідчило передусім рівень готовності пропрезидентської політичної сили краю до наступних місцевих виборів.

Після обрання президії й прийняття регламенту конференції її делегати поклали квіти до пам’ятника Іванові Франку, а потім з головною доповіддю виступив голова обласної організації народний депутат України Василь Чуднов. У своєму виступі він зауважив, що на сьогодні в області партія налічує понад 16 тисяч активних членів, і зазначив: «На 13 найбільш активних партійців ми подали подання, щоб державні нагороди знайшли своїх героїв». При цьому В. Чуднов висловив сподівання, що в залі сидять майбутній обласний депутатський корпус і майбутні районні й селищні голови рад. Нагадаємо, що на президентських виборах 2010 року за чинного Президента проголосували 57 800 прикарпатців (7,3% виборців в області), чим наша область вперше випередила Тернопільську, де підтримка В. Януковича була найнижчою в Україні.

Голова Верховинської РДА Василь Гондурак підтримав партійного чільника «регіоналів»: «Ми готові до місцевих виборів, роботу не припиняли і маємо повний склад представників до рад усіх рівнів. На осінь маємо взяти не менше 50% у сільських і 50% у районних радах та 50% в обласній раді».

Втім, один із наступних промовців зауважив, що є ще над чим працювати, бо в обласній раді немає жодного представника від ПР, а в Івано-Франківській міській раді — лише чотири депутати. Але партійці, за його словами, не впадають у відчай, бо нині до лав ПР вступають сотні людей.

Після виступів місцевих «регіоналів» слово надали народному депутатові України Володимирові Рибаку, який передав вітання від Президента і прем’єр-міністра і зразу ж позитивно відзначив роботу партії: «Івано-Франківська ОО ПР зробила неможливе». Далі в своєму виступі він припустив, що, очевидно, цього тижня у Верховній Раді буде прийнято закон про місцеві вибори в жовтні ц. р., і з орієнтацією на них закликав учасників конференції: «Беріть владу у себе в Івано-Франківській області», зауваживши: «Цього разу для нас головне, що ми тепер не маємо ні одного куточка Прикарпаття, де б не було нашої організації». Як певний орієнтир майбутньої роботи він перед присутніми товаришами по партії поставив завдання: «На 1 вересня — стовідсоткова готовність до виборів».
На конференції обласних «регіоналів» до слова запросили і голову облдержадміністрації Михайла Вишиванюка, який дещо змістив акценти з поточного партійного моменту на сучасний стан державного будівництва. Зокрема він зауважив: «Віктор Янукович є Президентом всієї України, в якій проживає широкий спектр українського народу, який має різні політичні уподобання, а це все разом називається демократичним суспільством. Це по-перше. І слава Богу, що в нас немає українського Сибіру, куди б комусь хотілося запроторювали інакомислячих. Президент України сьогодні вимагає від нас співпрацювати з усіма політичними силами, які представляють весь наш український народ. Якщо хтось думає не так, то насамперед потрібно шукати причину в собі і думати, чому ми на сьогоднішній час маємо опонента і чому він думає інакше. І знаходимо шляхи, щоб його переконати, щоб він думав так само, як і ми. І коли тут дуже часто згадувалося кадрове питання і формування кадрової політики, то нагадаю, що Президент вимагає від нас підбору кадрів не за партійними ознаками, а за професійними якостями й відповідними ознаками. А для того, щоб заспокоїти ваші амбіції бути при владі, скажу: в обласній владі цей процес перманентний. Буквально вчора я на засіданні колегії ОДА оголосив про проведення переатестації в управлінні зовнішньоекономічних відносин, промисловості,  сільського господарства, яку пройде 200 осіб. Чогось я думаю, що половина з цих місць буде вакантною. І для того, щоб у майбутньому прийти працювати в ОДА, існують прості вимоги: професійна підготовка, знання двох іноземних мов, вміння працювати з новими інформаційними технологіями. Отож якщо хто готовий — прошу подавати вже сьогодні заяви в ОДА. На превеликий жаль, на нинішній день «білий будинок» я називаю будинком для соцзабезу, ви розумієте, що я маю на увазі. У вас, присутніх, відкриваються величезні можливості прийти до влади і  поміняти повністю владу, перемігши на виборах в жовтні, отож карти вам у руки.
Що стосується моєї позиції, то я не приховував і голосно говорю перед камерами: коли я йшов на голову ОДА, то я чітко розумів, що я буду виконувати не лише волю Президента України, а й Партії регіонів. І не просто виконую, а готовий бути вашим союзником і помічником у виборчій кампанії, яка відбудеться восени. Тим більше, що ми маємо з чим іти до людей, виконуючи програму Президента «Україна для людей» і програму області, яка розрахована до 2020 року. Я хочу поінформувати Володимира Васильовича Рибака, що це не просто пусті фантазії. За вісім років минулої каденції більшість членів цієї команди, яка сидить в залі, побудували 94 нові школи, ми підвели газ до більш ніж 600 населених пунктів, реконструювали всі районні центри, в одному, на жаль, не все зробили, тобто ми не тільки партійні і державні діячі, а й господарі. В 2004 році на сесії обласної ради ми прийняли програму реконструкції 22 великих населених пунктів, але потім восени нам сказали «геть!» — ну то «геть!». Нині ми реанімуємо програму і затвердимо на реконструкцію перші 20 сіл і в кінці жовтня приступаємо до її виконання. Роботи вистачить для всіх — підставляйте плечі!».

По закінченні партійної конференції відбулася прес-конференція народних депутатів України для журналістів, де кореспондент «Галичини» поставив чотири запитання Володимирові Рибаку:

— Чи варто змінювати Конституцію і що саме потрібно змінювати?

— Сьогодні ми не ставимо так питання, що потрібно її змінювати. Будемо працювати в рамках чинної Конституції. Але час іде і, можливо, настане така потреба. Коли ж питання визріє — розглянемо його на фракції і тоді будемо приймати відповідне рішення.

— Яка модель створення нових робочих місць, адже відомо, що нове робоче місце умовно коштує 15 тис. євро? 

— Перше — економічна реформа. і запозичення, які можуть прийти в Україну, мають осісти виключно в тих галузях народного господарства, які дозволять випускати нову продукцію, що, звісно, стимулюватиме нові робочі місця. Але нам потрібно зрозуміти, що країна набрала надто багато кредитів, тому на проїдання ми не повинні взяти жодної копійки.

В газеті «День» ваш колега по партії Володимир Зубанов на запитання, які мови підпадають під Європейську хартію регіональних мов, відповів: «Я не розумію, як можна, наприклад, підтримувати угорську, якщо є держава Угорщина? Вона сама здатна це зробити. А якщо все ж таки в цьому є потреба, то це робиться за допомогою двосторонніх угод: коли угорська підтримується в Україні, а українська — в Угорщині. Повторюю, не потрібно політизувати мовні питання».

— Ви поділяєте його думку?

— Кожний депутат має свою думку. Це питання не моє.

— Коли можна очікувати закон про видатки, він планується найближчим часом чи ні?

— Над ним триває робота, але його ще немає, хоч у податковому кодексі буде прописано окремі питання.

01 Липня 2010, 15:41
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії Політика:
Головою Космацької ОТГ обрали діючого голову сільської ради
19 Грудня 2016, 18:31
У Тлумачі 12 партій змагатимуться за 26 депутатських мандатів
16 Грудня 2016, 18:54
Три територіальні громади Коломийщини через тиждень обиратимуть місцеву владу
08 Грудня 2016, 18:06
Троє прикарпатців увійшли до складу політради партії "Укроп"
28 Листопада 2016, 8:37
На Прикарпатті стартувала підготовка до перших виборів в об’єднаних громадах
08 Листопада 2016, 20:04
18 грудня у семи ОТГ Івано-Франківщини відбудуться вибори
11 Жовтня 2016, 9:43
На Прикарпатті 8 об’єднаних громад чекають на вибори
04 Жовтня 2016, 20:39
Михайло Королик очолив Івано-Франківську обласну організацію ВО "Свобода"
20 Вересня 2016, 21:28
ЦВК прийняла 100% протоколів з ОВК. Переміг Віктор Шевченко
18 Липня 2016, 20:16
Чесно: Вибори на Прикарпатті – змагання політичних обіцянок
14 Липня 2016, 18:27
Левко Лук’яненко у Франківську: “Сьогодні потрібно зробити парламент більш гідним”
12 Липня 2016, 16:17
У виборах по 85 округу члени ДВК від “технічних” кандидатів де-факто працюватимуть на одного кандидата
06 Липня 2016, 20:05
У Калуші на базарі Тягнибок агітував за кандидата від “Свободи”
04 Липня 2016, 10:07
Вибори на Прикарпатті: коли і кого з кандидатів ми почуємо і побачимо?
01 Липня 2016, 13:17
У виборчому окрузі №85 виборців спокушають безкоштовними святами, подарунками та екскурсіями
30 Червня 2016, 11:50
Велика кількість кандидатів – політична технологія для дезорієнтації виборців, – М.Лисюк голова КВУ в області
24 Червня 2016, 14:29
Стали відомі імена ще трьох кандидатів у парламент по округу №85
16 Червня 2016, 8:07
На калуському окрузі зареєстровано вже дев’ять кандидатів
13 Червня 2016, 17:20
ОПОРА: ЦВК зареєструвала ще 3 кандидатів по округу №85 та здійснило заміну у складі комісії
08 Червня 2016, 12:23
На Прикарпатті селяни не пішли голосувати, тому що не впевнені, що їм виділять кошти на дитячий садок
28 Березня 2016, 20:53
Нині в «Правому секторі» відбуваються неконтрольовані процеси, – Ярош
26 Лютого 2016, 18:58
Сич стверджує, що сесію обласної ради не скликають через БПП
26 Листопада 2015, 21:23
Ігор Насалик привітав Руслана Марцінківа з перемогою
16 Листопада 2015, 17:43
ЦВК оприлюднила інформацію про явку в другому турі місцевих виборів
16 Листопада 2015, 15:21
Івано-Франківська ТВК оголосила результати виборів в Івано-Франківську
16 Листопада 2015, 12:02