http://news.if.ua/images/news/10/03/27/DSC_6889.JPGДнями у Верховній Раді України оприлюднено депутатський запит народного депутата Володимира Мойсика Президенту України Віктору Януковичу про те, що державне підприємство «Залучанський спиртзавод», що у Снятинському районі, «найкраще у системі концерну “Укрспирт” піддається постійним утискам з броку місцевої влади”. Нардеп Мойсик заявив про начебто встановлені ним встановлені ним факти, що мають ознаки управлінського рейдерства, і причетність до цього голови Коломийської райдержадміністрації Михайла Негрича та голови обласної державної адміністрації Михайла Вишиванюка.

Володимир Мойсик у своєму депутатському запиті констатує «поспішність», «незаконність» призначення в.о. директора Залучанського спиртзаводу Мирослава Різуна, який, за його словами, «був завезений” із Чернівецької області». Мовляв, голова ОДА Михайло Вишиванюк «протягом однієї доби спромігся не тільки погодити кандидатуру Мирослава Різуна, а й посприяти його призначенню наказом концерну “Укрспирт».

З цього приводу минулої суботи голова ОДА Михайло Вишиванюк зробив заяву під час прес-конференції.

«Почну з того, що рейдерського захоплення державного підприжємства бути взагалі не може, це нонсенс. Йдеться про державне підприємство «Залучанський спиртзавод» в який входить Підгайчицький спиртзавод. То ж хочу повідомити наступне ­– свого часу до мене звертався депутат Верховної Ради України Мойсик з пропозицією призначити в.о. директора спиртзаводу Кумушкіна Ореста Олександровича, мотивував тим, що дуже добре знає людину, він за нього дає гарантії, успішний. Оскільки я лише прийшов на посаду і всіх деталей не знав, то сказав – добре, підпишемо погодження. Таке погодження я підписав на голову Державного концерну спиртової та горілчаної промисловості Савченку, але звідти прийшов документ-відповідь за підписом в.о голови Сухоносова, що таку кандидатуру вони відхиляють.

Пан Мойсик стверджує, що я змусив цю людину, Конушкіна, відмовитись від займаної посади, а я його, чесно кажучи, взагалі в очі не бачив і не змушував відмовлятись; йому відмовив в призначенні на посаду концерн «Укрспирт» ,якому підпорядкований Залучанський спиртзавод. При тому що заміна директора там повинна була пройти в зв’язку з тим, що, наскільки мені відомо, там було порушено три кримінальні справи за грубі порушення та недоліки; одна з них вже направлена СБУ до суду. Ще дві - в прокуратурі на розслідуванні. Я на цьому не буду зупинятися оскільки йде досудове слідство. «Укрспирт» абсолютно вправі був поставити там людину і навести порядок. Оскільки у мене якоїсь особливої кандидатури не було і я не збирався підпорядковувати спиртоб'єднання під свою юрисдикцію, бо це державна структура, специфічне виробництво, вони запропонували, що привезуть людину зі сторони, яка нікого не знає щоб це спиртоб»єднання привести до порядку. Досвідчену людину, яка має певний досвід роботи, на що я і погодився. Будь ласка, привозьте людину яка не знає нікого і в правоохоронних органах, не знає і тих технологічних схем по розкраданню, зловживанню, які виявили правоохоронні органи, і хай вона наведе порядок. І таку людину вибрав концерн «Укрспирт». Вибрала держава, це її право і прерогатива, оскільки це структура держави. Заступник голови правління«Укрспирту» Лабутін Юрій Михайлович таку людину привіз представив, і я погодився, Він представив цю людину колективу як в Підгайчиках так в Залуччі. Одночасно він представив на посаду директора Івано-Франківського спиртоб»єднання, кандидатуру яку я запропонував особисто- Івана Броніславовича Саєвича. Людину, яка свого часу працювала головою Косівської РДА, чесна і порядна, яку я знаю. Бо там теж потрібно навести необхідний порядок. Бо є акт перевірки КРУ, в ньому сказано про цілий ряд недоліків і порушень. Щоб навести порядок там було прийнято мною рішення про заміну керівника.

А от чому пан Мойсик так р’яно захищає і виступає проти призначення державою нового керівництва Залучанського спиртзаводу - це питання до нього. Мені така його позиція теж дивна. Чому він не виступає на захист таких заводів –виробників як «Коломиясільмаш», завод контрольно-розподільчих приладів, завод «Електрооснастка» та ряду інших промислових об’єктів, де роботи взагалі немає. Які стоять і є проблеми з зарплатою. Там пана Мойсика не чути, а тут він розразився такими заявами, щоб навіть вносити пропозиції мене звільнити з посади. У мене склалося таке враження, що ніби держава відібрала завод у пана Мойсика, і забрала назад в свої володіння. Такі речі і шум на всю державу просто так не зчиняють. За якогось одного керівника, тим більше якого призначав не я, а державна структура «Укрспирт». На що є відповідне розпорядження «Укрспирту».

Якщо я отримав більше ста скарг від людей на роботу управління земельних ресурсів в районах. Якщо приїхав голова Держкомзему України і тимчасово відсторонив від обов’язків пана Юрія Добровольського і привіз з собою в.о начальника обласного управління земельних ресурсів на час перевірки людину з Черкаської області, то, дозвольте спитати – яке тут рейдерство? Рейдерство чи наведення порядку? Наведення порядку. Є скарги – перевірять. Якщо вони безпідставні Юрій Добровольський повернеться і буде працювати на займаній посаді. Знайдуть недоліки, про які пишуть люди – буде звільнений із займаної посади. І таких перевірок в нашій області багато в різних структурах і напрямках. Президент поставив вимогу повернути в людей довіру до влади і навести порядок. Що ми і робимо».

05 Липня 2010, 11:00
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії Влада:
Франківський виконком затвердив новий порядок розміщення вивісок
30 Грудня 2016, 18:09
На засіданні колегії департаменту охорони здоров’я ОДА обговорили стан справ у медичній галузі
30 Грудня 2016, 11:19
У прикарпатській поліції відбулося засідання поліцейської комісії
30 Грудня 2016, 8:52
Марія Савка: Івано-Франківська область готова до оперативного реагування на надзвичайні ситуації у період прийдешніх свят
30 Грудня 2016, 8:09
30 грудня - засідання виконавчого комітету
30 Грудня 2016, 7:14
Аграрії Прикарпаття проаналізували стан галузі за 2016 рік
28 Грудня 2016, 16:59
Відтепер ми співпрацюємо з Попасною
28 Грудня 2016, 8:30
Відбулося засідання колегії управління спорту
28 Грудня 2016, 8:08
Марія Савка: Опалювальний сезон на Івано-Франківщині проходить у злагодженому режимі
27 Грудня 2016, 14:04
У селі Слобідка, на Городенківщині, де проживає майже 700 громадян, відкрито новий заклад культури
27 Грудня 2016, 8:57
В облдержадміністрації відбувся семінар для новообраних голів ОТГ
27 Грудня 2016, 8:34
Оперативна нарада
27 Грудня 2016, 6:36
На центральне теплопостачання Івано-Франківська чекає повна модернізація
26 Грудня 2016, 18:30
В Івано-Франківську стартує проект оновлення тролейбусного парку
26 Грудня 2016, 18:06
Народний депутат з Коломиї Юрій Тимошенко зібрався у президенти
26 Грудня 2016, 16:01
Кінець епохи: депутати звільнили Ольгу Бабій з посади директора ОТБ “Галичина”
26 Грудня 2016, 14:58
Олександр Стратюк проінформував обласну раду про роботу органів прокуратури в 2016 році
26 Грудня 2016, 11:48
82-м учасникам АТО та їх сім’ям буде надано матеріальну допомогу на поліпшення житлових умов
26 Грудня 2016, 8:52
З нагоди Дня енергетика Президент відзначив прикарпатця
23 Грудня 2016, 19:43
Голова Франківської ОДА вибачився перед медиками за заборгованість по виплаті зарплати
23 Грудня 2016, 16:30
Для Снятинської ЦРЛ придбали новий УЗД-апарат
23 Грудня 2016, 13:42
Франківська міська рада затвердила надбавки меру, заступнику та секретарю
23 Грудня 2016, 13:13
Франківська міська рада планує будувати міст на Пасічну за кошти держави
23 Грудня 2016, 10:30
Франківський «Електроавтотранс» візьме кредит на 8 мільйонів для закупівлі тролейбусів
23 Грудня 2016, 10:08
У Франківську “Новий театр” став комунальним
22 Грудня 2016, 21:30