http://kluwerarbitrationblog.com/wp-content/blogs.dir/1/files/ICC_Court_of_Arbitration.jpgГлобалізація сучасного суспільства ставить нові завдання перед бізнесом у всьому світі. Їх вирішення потребує певного розуміння, прийняття ефективних рішень та сучасних підходів, що сприятиме ефективнішому економічному розвиткові як держави в цілому, так і окремих її регіонів, відкриватиме для них нові ринки для співпраці та додаткові інвестиційні можливості. У цьому контексті для українського бізнесу важливо скористатися перевагами, які пропонує світова економіка. Особливого значення набуває питання впровадження механізмів, необхідних для забезпечення систематичного підходу до вирішення нагальних проблем сьогодення, заохочення інноваційно-інвестиційного розвитку економіки. Значну роль в пошуку відповідей на ці питання та реалізації цих завдань у світовій економіці покладено на Міжнародну Торгову палату, на національному рівні - на Український національний комітет Міжнародної Торгової палати (ICC Ukraine).
      У березні 2003 року було відкрито регіональне представництво ICC Ukraine у Івано-Франківській області. З лютого місяця 2010 року його очолює Ілюк Ігор Євгенович, засновник компанії з управління активами «ІС-Холдинг», а виконавчим директором Панасюк Руслан Володимирович - начальник відділу дозвільно-погоджувальних процедур Івано-Франківського міськвиконкому.
       Український національний комітет Міжнародної Торгової палати - це перший Національний комітет на території країн Співдружності Незалежних Держав, який ще у 1998 році отримав офіційні повноваження представляти тенденції Всесвітньої Організації Бізнесу з метою сприяння міжнародній інтеграції українського б знесу в світову економіку.
      Міжнародна Торгова палата в Україні, надалі будемо називати її за скороченою абревіатурою - УНК МТП або ICC Ukraine, це неприбуткова, некомерційна та не політична організація, яка головним своїм завданням вбачає поширення на території України правил, норм, стандартів та етики ведення сучасного міжнародного бізнесу, забезпечення дієвого захисту інтересів своїх учасників на зовнішніх ринках.
      Завдання, які поставлені перед ICC Ukraine, визначають її головну місію - формування підприємницької культури через сприяння розвитку національного підприємництва та міжнародної кооперації. Серед основних завдань ICC Ukraine слід виділити такі: сприяння інтеграції провідних українських товаровиробників в систему міжнародного бізнесу; сприяння збільшенню експорту вітчизняної продукції в різні країни світу і, таким чином, реалізація експортного потенціалу відповідної території; залучення іноземних партнерів до участі у заходах щодо широкого впровадження в торгівлю й виробництво України сучасних технологій з інвестуванням у вітчизняну економіку та усунення бар'єрів, які перешкоджають зовнішньоекономічній діяльності українських підприємств.
      ICC Ukraine вважає пріоритетними напрямками своєї діяльності лобіювання та захист в органах державної влади та місцевого самоврядування інтересів вітчизняних товаровиробників - учасників ICC Ukraine у веденні бізнесу на державному та міжнародному рівнях.
      УНК МТП пропонує кращим представникам вітчизняного бізнесу приєднатися до нас, щоб разом вирішувати ті складні економічні та суспільні проблеми, що їх ставить час. Конституцією Міжнародної Торгової палати визначено право ICC Ukraine встановлювати розміри щорічних членських внесків для своїх учасників. Членські внески є одним із основних джерел забезпечення виконання ICC Ukraine своїх функцій, а їх сплата є статутним обов'язком дійсних учасників. Членські внески не є однаковими для усіх і встановлюються відповідно до можливостей підприємства-учасника та залежать від тих задач, які учасник ставить перед ICC Ukraine.
      ICC Ukraine реалізує ряд пріоритетних проектів. Насамперед слід відмітити консультаційну підтримку в пошуку закордонних партнерів з торгівлі та інвестування для учасників ICC Ukraine, галузевих об'єднань та інших об'єднань підприємців в Україні у співпраці з європейською Бізнес Асоціацією, Американською Торговою палатою, Торговельно-економічними місіями у складі Посольств України за кордоном, Національними комітетами ICC Ukraine, Міжнародним Трейд-клубом. Цей стратегічний напрямок реалізується шляхом індивідуального пошуку або участі в міжнародних економічних заходах. Комітет сприяє впровадженню державних програм з питань інвестиційної привабливості України за участю Державного агентства України з інвестицій та інновацій через залучення підприємств, що здійснюють зовнішньоекономічну діяльність, до участі у Всеукраїнському конкурсі «Європейський вектор», а також розповсюдження матеріалів про інвестиційну привабливість України. Серед інших можна виділити ще один стратегічний напрямок - налагодження системного діалогу між владою та бізнесом, реалізація програм «Бізнес та суспільство» та «Розвиток малого та середнього бізнесу» у співпраці з Державним комітетом України з питань регуляторної політики та підприємництва. Окрім зазначеного ICC Ukraine реалізовує програму формування якостей молодого європейського лідера «Лідери ХХ століття в політиці та бізнесі», а також програми «Інвестори в людей», «Впровадження та поширення альтернативної енергетики України».
      Основні переваги членства в асоціації такі: розгалужена мережа контактів на найвищих рівнях бізнесу та влади; налагоджена співпраця з органами державної влади та недержавних організацій всіх напрямків та регіонів; широкий спектр ексклюзивних послуг для учасників асоціації; участь у цільових заходах, спрямованих на пошук партнер в та інвесторів в Україні та за кордоном; участь у діяльності профільних комісій, що працюють над питаннями законодавчого регулювання, та консалтингова підтримка діяльності бізнесу. Відзначивши переваги членства та перш, ніж закликати наших потенційних партнерів скористатися ними, необхідно звернути увагу на передумови їх виникнення та виділити такі головні чинники:
      - ICC Ukraine - єдиний уповноважений представник Світової Організації Бізнесу в Україні, яка має найвищий дорадчий статус при ООН та Світовій Організації Торгівлі; користується вагомим впливом у Міжнародному Валютному Фонді, Світовому банку та Організації Економічного Співробітництва та Розвитку;
      - ICC Ukraine має партнерські стосунки з Національними комітетами Міжнародної Торгової палати у 92 країнах світу;
      - ICC Ukraine має своїх офіційних уповноважених представник в у Міжнародному арбітражному суді в Парижі;
      - ICC Ukraine перший серед Національних комітетів зарубіжних країн підписав тристоронню Угоду про партнерство з Лондонським Бюро протидії комерційним злочинам та Державним комітетом фінансового моніторингу України.
      ICC Ukraine відкрила свої регіональні представництва в 25 областях України. Зокрема регіональне представництво ICC Ukraine у Івано-Франківськ й області утворене та здійснює свою діяльність на базі компанії з управління активами «ІС-Холдинг», що знаходиться за адресою: вул. Дж. Дудаєва, 10 в м. Івано-Франківську. У кожній області регіональне представництво та загалом ICC Ukraine співпрацю із обласними державними адміністраціями, здійснюється спільна координація дій на рівні заступника голови або начальника структурного підрозділу з питань зовнішньоекономічного співробітництва.
      Для тих, хто зацікавився налагодженням співпраці з ICC Ukraine, функціонує веб-сайт: http://www.iccua.if.ua/ , на якому більш детально можна ознайомитися з подіями, які проводяться за участю ICC Ukraine, загальною інформацією та послугами в рамках членства тощо. До регіонального представництва ICC Ukraine у Івано-Франківській області можна звернутись за адресою: вул. Дж. Дудаєва, 10, ТОВ «ІС-Холдинг»; тел./факс: (0342) 71-10-65. E-mail: chamberinform@gmail.com

14 Липня 2010, 11:25
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії Фінанси:
Скільки коштує ялинка?
30 Грудня 2016, 12:19
1 100 гривень мінімальна стипендія українського студента
30 Грудня 2016, 10:05
Прикарпатська митниця підбила підсумки роботи за рік
30 Грудня 2016, 9:19
Мінімальна заробітна плата зросте до 3200 гривень з 1 січня 2017 року
30 Грудня 2016, 7:21
На Городенщині придбано новий автомобіль для вивезення сміття
29 Грудня 2016, 16:28
З 3 січня 2017 року відкриваються казначейські рахунки Білоберізької об’єднаної територіальної громади
29 Грудня 2016, 16:08
В обласній фіскальній службі підбили підсумки роботи за рік
29 Грудня 2016, 13:41
У 2016 році придбано житло для ще однієї дитини, позбавленої батьківського піклування
29 Грудня 2016, 12:49
Близько 20 млн гривень було спрямовано цьогоріч на реалізацію обласної та районних соціальних програм підтримки учасників АТО
29 Грудня 2016, 12:20
Зі стартом нової тролейбусної лінії мешканцям подарують безкоштовний проїзд
29 Грудня 2016, 11:19
Вуличне освітлення подорожчає
29 Грудня 2016, 9:43
У Франківську вартість години паркування може зрости втричі
29 Грудня 2016, 9:20
На Рогатинщині родини загиблих на фронті отримуватимуть допомогу з районного бюджету
28 Грудня 2016, 21:19
Косівська районна рада прийняла районний бюджет на 2017 рік
28 Грудня 2016, 18:03
Нові штатні одиниці матимуть Центр туризму і краєзнавства учнівської молоді та Будинок вчителя
28 Грудня 2016, 14:55
Калуська влада купила дизель-генератор для бійців АТО
28 Грудня 2016, 11:20
У Пасічні побудують спортивний комплекс
28 Грудня 2016, 10:55
Президент підписав Державний бюджет України на 2017 рік
28 Грудня 2016, 7:40
Івано-Франківськ витратить 104 тисячі гривень на новорічний фестиваль
27 Грудня 2016, 21:25
У Коломиї прийняли бюджет міста на 2017 рік
27 Грудня 2016, 19:18
Івано-Франківськ заробив на земельних торгах понад п’ять мільйонів
27 Грудня 2016, 18:32
На Прикарпатті до зведеного бюджету надійшло понад два мільярди гривень податку на доходи фізичних осіб
27 Грудня 2016, 11:42
У Татарові на розвиток туризму спрямують 200 тисяч гривень
26 Грудня 2016, 20:56
НБУ забрав у Коломойського «Буковель» і літаки
26 Грудня 2016, 20:07
У Долині вирішили підвищити тарифи на водопостачання
26 Грудня 2016, 19:46