http://www.zaxid.net/images/news/thumb/ArticleImage_1_Thumb_62467.jpg На запрошення головного редактора “Західного кур”єра” Руслана Угринчука гостем редакції газети був голова обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк, вперше з часу свого другого призначення на цю посаду. Тема прес-конференції - що зроблено новою владою- і центральною, і обласною - для виконання основного президентського завдання – впродовж десяти років вивести Україну у двадцятку найпотужніших країн світу.

“Нас з вами чекає ціла система реформ і я маю впевненість, що такі необхідні давно нашій державі реформи відбудуться, бо в Україні припинилися чвари, держава почала стабільно розвиватися, з нею хоче працювати і Європа, і Америка; до нас придивляється увесь світ”,- зазначив голова ОДА.

Михайло Вишиванюк розповів журналістам про “хороші сигнали”: в область почали приходити інвестори зі своїми пропозиціями щодо інвестування. За його словами, “є

напрацювання щодо залучення серйозних інвесторів”. створення реальних робочих місць з високою зарплатнею.

“Без інвесторів, в тому числі вітчизняних, нам не зробити з області писанковий край. Але всьому свій час”, -наголосив голова ОДА.

За словами Михайла Вишиванюка, «основні грані» роботи обласної державної адміністрації впродовж перших ста днів, це «кропітка робота з вивчення ситуації, отриманої у спадок від попередників; підбір і формування кадрів і тепер- щоденна боротьба з наслідками цьогорічної руйнівної стихії у три етапи-у травні, червні і на початку липня».

«Працюємо активно з Києвом, життя постійно на колесах» ,- зауважив голова ОДА.

Журналісти запитували Михайла Вишиванюка, чи відбудуться задекларовані проекти зі спорудження в гірських районах області гідроелектростанцій, на що керівник виконавчої влади області відповів: “Друга-третя стихії лише підсилили наші переконання: треба перестати тратити величезні кошти на ліквідацію наслідків стихії, а працювати на її випередження, створюючи гідротехнічні споруди на віки». Для прикладу Михайло Вишиванюк згадав про гідротехнічні споруди часів Австро-Угорщини, вздовж залізничної дороги на Яремчанщині, яким понад 120 років. За його словами, «дамби, що були споруджені після повені 2008 року, зокрема у селі Новеселиці на Снятинщині прийшла друга вода і забрала і дамбу, і гроші”.

Голова ОДА повідомив представників про те, що за матеріалами перевірок КРУ, правоохоронних органів порушено 67 кримінальних справ «за розкрадання державних повеневих коштів» .

«Я не зацікавлений, аби людей відправити в тюрму, -наголосив Михайло Вишиванюк, - але потрібно застерегти від спокуси розкрадання державних коштів».

Представники ЗМІ запитували голову ОДА і про ймовірного кандидата на посаду Івано-Франківського міського голови, якого він підтримуватиме.

“Мені би дуже хотілось, аби столицею, обласним центром Прикарпаття керував господар. Щоб ми позбулися ям на дорогах, дрантивих дахів, аби усе місто зробити таким, як свого часу ми зробили центр, виділивши на його реконструкцію 44 млн. грн.»- наголосив Михайло Вишиванюк , і уточнив: «Я точно не піду в мери і я категорично проти самореклами. Нехай люди оцінюють».

«Яким чином дійдуть до людей компенсаційні кошти за заподіяні повінню збитки,- запитували представники ЗМІ.

«Відповідно до постанови Кабміну, складено дефектні акти, які після перевірок на достовірність отримають відповідне фінансове забезпечення», - зазначив голова ОДА.

«Окремі люди не можуть записатися на прийом саме до Вишиванюка»,-- казали масмедійники.

«Є група людей, які систематично скаржаться - відповів голова ОДА. - Спершу проблеми слід вирішувати на місцевому рівні, зокрема на районному, а земельні спори –виключно у судах, на які обласна державна адміністрація не має права впливати. Я готовий вислухати кожного, хто має достовірні дані про корупціонерів серед державних службовців, хабарників, хто приходить із цікавими пропозиціями,- наголосив Михайло Вишиванюк. - Ми стараємось вести боротьбу з тими чиновниками, які думають, де і що вкрасти». За його словами, недавно в області працювала Генеральна прокуратура, «і чи то як наслідок-один із заступників прокурора області пішов на пенсію».

Голова ОДА поінформував масмедійників і про створення Молодіжної адміністрації, в тому числі і по районах, через які підбиратимуть кадри на державну службу. Запитували журналісти про низьку заробітну плату «рядових держслужбовців» і чи є перспектива щодо підвищення.

«Це питання обговорювалося, і воно обов’язково буде розглядатися , але пізніше,- запевнив Михайло Вишиванюк. - Але є розв’язок цього питання вже сьогодні - зменшити чисельність працюючих упівсили, а тим, хто хоче і звик працювати на совість - збільшити заробітну плату, і ми в обласній державній адміністрації над цим думаємо. А то окремі начальники управлінь йдуть на роботу, не знаючи з чого почати робочу днину, і починають з кави… «.

«Чи допомагають вам народні депутати від області?- і таким було запитання на згаданій прес-конференції. «Допомагають,- відповів Михайло Вишиванюк, і уточнив: «У мене нормальна співпраця з Миколою Круцем, ще з попередніх часів, коли я був головою колгоспу, а він директором заводу; з Василем Чудновим, Володимиром Личуком; гарна співпраця з нашою землячкою зі Снятинщини, Лілею Григорович, з Романом Ткачем, за участі якого розроблено проект закону про інвестиційне сприяння області. Проте останнім часом немає співпраці із Зіновієм Шкутяком, хоча вона декларувалася, і хто не допомагає, а шкодить, так це БЮТ».

«Чи не появиться, як колись, розпорядження Михайла Вишиванюка про заборону вивезення з області лісу-кругляка ?»,-запитували представники ЗМІ.

«Це питання ми вивчаємо, з тим, аби не нашкодити місцевій лісогалузі, держлісгоспам, -наголосив голова ОДА.- Потрібен баланс. Сировина має перероблятися в області, це однозначно. Я - за створення робочих місць».

«Чи правда, що ви запровадили в ОДА дрес-код?» –це питання цікавило чи не найбільше журналістів .

«Я прошу до обласної влади ставитись з повагою, по-державному. Це усіх стосується,-наголосив Михайло Вишиванюк.- Дрес-коду будемо дотримуватись. В тому числі це стосується четвертої влади-журналістів. Будьмо рівні».

Ще було ряд запитань від представників «четвертої влади», серед яких: «Як проводите вільний час? «

«На колесах за читанням книг».

« Як боротися із несанкціонованими сміттєзвалищами в селах?»

« На останній сесії обласної ради затверджено порядок проведення очистки русел рік області».

«Ваша найбільша мрія ?»

«Дожити до 31 грудня 2022 року».

«Чи виділить Кабмін 260 тис. грн. на відзначення 350- річчя міста Івано-Франківська, як про це просить у своєму зверненні до центральних органів влади обласна рада?»

« Ми із цією заявою запізнилися на три місяці. Як завжди, ми йдемо вдогонку».

«Давайте перейдемо до питань газу»,- запропонували журналісти .

« Впорядкування ціни на газ-це вимушений крок, на вимогу Міжнародного валютного фонду, аби отримати 15 мільярдів доларів кредиту, без якого вибратися із боргової ями неможливо, -зазначив голова ОДА.- Та й держава не може дотувати усіх, але лише тих, хто не спроможний платити. Таких сімей - 80 % і вони отримуватимуть субсидії безперешкодно, за спрощеною процедурою і зниженим порогом – 15% від доходу працюючих і 10% - для пенсіонерів. Причому пенсіонерам субсидії нараховуватимуть автоматично».

« Чи відшкодує уряд повеневі збитки, завдані посівам?», - цікавило пресу.

“Уряд Тимошенко у 2008 році прийняв постанову про заборону такого відшкодування. Тому урядові Миколи Азарова доведеться відмінити ту постанову, щоб виплати людям за понівечений урожай».

Насамкінець прес-конференції прозвучало цілком закономірне, після останньої сесії облради, запитання : «Чому ви не реагуєте на те, що Дмитро Захарук разом з грамотою облдержадміністрації і облради порвав державний символ - герб України?».

«Мені було дивно, що такий великий «патріот» відробляє певній політичній силі, але не «Нашій Україні»,- зазначив Михайло Вишиванюк. – Вони створили комітет порятунку, а треба створювати комітет порятунку від таких рятівників України, які у 2005 році розвалили усе, що можна було розвалити». Голова ОДА запропоновував журналістам поцікавитися, яким головою колгоспу був Дмитро Захарук у своєму селі Задубрівці на Снятинщині, і «вам стане багато що відомо…»

« Їх 20 років підряд обирають, а вони розвалюють усе, що можна було розвалити, а мені і тоді, і тепер доводиться розгрібати те, що вони накоїли. Після них економіка області на рівні 1994 року».

Найбільше, що я не люблю, це вибори»,--зізнався Михайло Вишиванюк. За його словами, «ці вибори, восени, будуть непрості, брудні і дуже нечесні. На поверхню спливе багато злодійчуків, які видаватимуть себе за великих політиків, а насправді кожен думає про лише про свій інтерес».

21 Липня 2010, 11:00
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії Влада:
Франківський виконком затвердив новий порядок розміщення вивісок
30 Грудня 2016, 18:09
На засіданні колегії департаменту охорони здоров’я ОДА обговорили стан справ у медичній галузі
30 Грудня 2016, 11:19
У прикарпатській поліції відбулося засідання поліцейської комісії
30 Грудня 2016, 8:52
Марія Савка: Івано-Франківська область готова до оперативного реагування на надзвичайні ситуації у період прийдешніх свят
30 Грудня 2016, 8:09
30 грудня - засідання виконавчого комітету
30 Грудня 2016, 7:14
Аграрії Прикарпаття проаналізували стан галузі за 2016 рік
28 Грудня 2016, 16:59
Відтепер ми співпрацюємо з Попасною
28 Грудня 2016, 8:30
Відбулося засідання колегії управління спорту
28 Грудня 2016, 8:08
Марія Савка: Опалювальний сезон на Івано-Франківщині проходить у злагодженому режимі
27 Грудня 2016, 14:04
У селі Слобідка, на Городенківщині, де проживає майже 700 громадян, відкрито новий заклад культури
27 Грудня 2016, 8:57
В облдержадміністрації відбувся семінар для новообраних голів ОТГ
27 Грудня 2016, 8:34
Оперативна нарада
27 Грудня 2016, 6:36
На центральне теплопостачання Івано-Франківська чекає повна модернізація
26 Грудня 2016, 18:30
В Івано-Франківську стартує проект оновлення тролейбусного парку
26 Грудня 2016, 18:06
Народний депутат з Коломиї Юрій Тимошенко зібрався у президенти
26 Грудня 2016, 16:01
Кінець епохи: депутати звільнили Ольгу Бабій з посади директора ОТБ “Галичина”
26 Грудня 2016, 14:58
Олександр Стратюк проінформував обласну раду про роботу органів прокуратури в 2016 році
26 Грудня 2016, 11:48
82-м учасникам АТО та їх сім’ям буде надано матеріальну допомогу на поліпшення житлових умов
26 Грудня 2016, 8:52
З нагоди Дня енергетика Президент відзначив прикарпатця
23 Грудня 2016, 19:43
Голова Франківської ОДА вибачився перед медиками за заборгованість по виплаті зарплати
23 Грудня 2016, 16:30
Для Снятинської ЦРЛ придбали новий УЗД-апарат
23 Грудня 2016, 13:42
Франківська міська рада затвердила надбавки меру, заступнику та секретарю
23 Грудня 2016, 13:13
Франківська міська рада планує будувати міст на Пасічну за кошти держави
23 Грудня 2016, 10:30
Франківський «Електроавтотранс» візьме кредит на 8 мільйонів для закупівлі тролейбусів
23 Грудня 2016, 10:08
У Франківську “Новий театр” став комунальним
22 Грудня 2016, 21:30