http://image.tsn.ua/media/images/original/Jun2010/234731.jpg      15.04 2010 року №87 XLXІХ сесія міської ради затвердила Комплексну програму профілактики злочинності в місті на 2010 рік. На виконання заходів якої в бюджеті міста передбачено 930, 0 тис.грн.
      Впродовж шести місяців 2010 року до міського відділу міліції надійшло 4623 заяв та повідомлень про злочини і події. Прийнято рішення про порушення кримінальних справ за 624 матеріалами, відмовлено – 3131 матеріалів.
      Завдяки проведеній профілактичній роботі досягнуті позитивні результати в зменшенні: середньої тяжкості тілесних ушкоджень, розбоїв, грабежів, вимагань, незаконних заволодінь транспортних засобів, зґвалтувань. Всі ці злочини розкриті.
      Проведено ряд спеціалізованих комплексних операцій та відпрацювань (“Ялинка“, “Розшук“, “Побут“, “Канікули“, “Мігрант“, “Генофонд”, “Літо“, а також акції щодо попередження тютюнопаління і пияцтва серед дітей та молоді.
      За кожним навчальним закладом закріплено працівників міліції, які проводять індивідуально-профілактичну роботу з підлітками, відвідують загальношкільні батьківські збори, провели 12 виступів та лекцій з неповнолітніми. На профілактичному обліку перебуває 95 неповнолітніх осіб. З числа злочинів, скоєних неповнолітніми, найбільша кількість крадіжок майна – 21. В притулок для неповнолітніх поміщено 10 дітей, які займалися бродяжництвом на території міста.
      Відділ спільно із службою у справах дітей проводить рейди з виявлення неблагополучних дітей. За вчинення насильства над дітьми проти батьків складено 36 адміністративних протоколів.
      Спільна діяльність блоку міліції з громадської безпеки, громадських формувань з охорони громадського порядку, в/ч 1241 була спрямована на вдосконалення організації роботи, підвищення результативності розкриття злочинів, налагодження належної співпраці з сільськими головами, начальниками житлово-експлуатаційних дільниць, головами територіальних та будинкових комітетів.
      Ця робота сприяла зниженню таких злочинів як тяжкі тілесні ушкодження, зґвалтування, кількості розбоїв, грабежів, вимагання, а також незаконного заволодіння автотранспортом.

Працівниками міського відділу міліції встановлено всіх осіб, які вчинили тяжкі резонансні злочини. Виявлено та задокументовано 97 злочинів, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків, притягнуто 66 осіб до кримінальної відповідальності, 22 особи арештовано. Розкрито 25 злочинів скоєних неповнолітніми.
      Міська влада сприяє роботі міського відділу внутрішніх справ, зокрема, службі дільничних інспекторів міліції: надано приміщення для пунктів охорони правопорядку, дані пункти забезпечені оргтехнікою. За належне виконання службових обов’язків працівники міліції нагороджуються грамотами і подяками міського голови, грошовими преміями.
      В місті Івано-Франківську та приміських селах функціонують 16 громадських пунктів охорони правопорядку / ГПОП /.

Станом на 01.07.2010 року на території м. Івано-Франківська та сіл міської ради створено, зареєстровано та функціонує 61 громадське формування з охорони громадського порядку підприємств, установ та організацій міста, загальною чисельністю 1118 громадських помічників, які надають допомогу працівникам органів внутрішніх справ у забезпеченні громадського порядку і громадської безпеки, запобіганні адміністративним проступкам та злочинам в обласному центрі.
      В приміських селах Івано-Франківської міської ради, а саме: Вовчинці, Крихівці, Угорники, Микитинці та Хриплин діють громадські формування з охорони громадського порядку загальною чисельністю 87 осіб. Громадські пункти охорони правопорядку розміщені у приміщеннях сільських рад.
      За 6 місяців 2010 року членами громадських формувань з охорони громадського порядку у взаємодії із працівниками Івано-Франківського міського відділу міліції, затримано 190 правопорушників, в т.ч. - за появу в громадських місцях в п’яному вигляді – 21 чол., - за крадіжки майна – 11 чол., - за дрібне хуліганство – 53 чол., за інші правопорушення – 105 чол.

Начальниками громадських пунктів охорони правопорядку під час щоденного проведення прийому громадян, в приміщеннях громадських пунктів охорони правопорядку міста, прийнято та розглянуто 889 звернень мешканців міста.
      Для забезпечення громадського порядку на території міста та приміських сіл на чергування виходило 2617 громадських помічників із підприємств, установ та організацій міста. За їхньою участю проведено 623 рейди, під час яких, на вулицях та громадських місцях проводилась профілактична робота щодо припинення і недопущення правопорушень мешканцями та гостями міста. Під час проведення такої роботи профілактовано - 5630 громадян, в тому числі – 1635 неповнолітніх.
      На виконання розпорядження міського голови № 268-р від 09.06.2010 року, начальники ГПОП спільно з працівниками управління торгівлі міськвиконкому та працівниками міліції щоденно проводили рейди по недопущенню та ліквідації стихійної торгівлі, як у центральній частині, так і по мікрорайонах міста. За звітний період складено 121 адмінпротокол.
      Виконуючи розпорядження міського голови № 522-р від 05.10.09р. “Про проведення днів захисту прав дітей та профілактики правопорушень в мікрорайонах міста”, начальники громадських пунктів охорони правопорядку, згідно затвердженого графіку, приймають активну участь у проведенні профілактичної роботи з дітьми, в тому числі, з тими, котрі перебувають на профілактичних обліках.
      Члени громадських формувань з охорони громадського порядку, спільно із працівниками міліції Івано-Франківського міського відділу УМВС залучались до охорони громадського порядку, під час урочистої ходи та відзначення річниці з Дня народження Степана Бандери, крім цього виконували функції з охорони громадського порядку під час проведення усіх інших масових заходів на території обласного центру та сіл міської ради. Систематично громадські помічники брали активну участь в проведенні рейдів з перевірки комп’ютерних та інтернетклубів на території міста.
      Працівниками ВДАІ з обслуговування міста за період з 01.01.2010р. по 01.07.2010р. виявлено та припинено 15668 порушень Правил дорожнього руху, складено 10447 адмінпротоколів, 1570 направлено на розгляд суду; прийнято рішення про позбавлення права керування 126 водіїв; накладено штраф на 614 водіїв; п’ятьом – призначено громадські роботи. Отримано коштів до міського бюджету – 1млн.40тис.грн.
      Інформую щодо виконання розпорядження голови ОДА №403 від 06.07.2010р. “Про роботу з профілактики правопорушень, забезпечення законності, правопорядку та протидії корупції в області:
      - проведено детальний аналіз криміногенної ситуації на території міської ради та заслухано піврічну та оперативну звітність в.о. начальника міського відділу міліції О. Кочкіна, начальника ДПІ п. Д. Романюка, в.о. начальника КРУ п. Н. Федорків на підсумковій нараді в прокурора міста п. В. Янка за участю начальника відділу з питань діяльності правоохоронних органів, оборонної та мобілізаційної роботи міськвиконкому;
      - запропоновано в.о. начальника слідчого ізолятора Р. Кривому представити на розгляд виконавчого комітету міської ради перелік продукції та робіт, які може виконувати дана установа щодо залучення її промислового потенціалу в економіку міста;
      - уточнення бюджету можливо буде за підсумками роботи за 9 місяців 2010р. і тоді можливе внесення пропозицій щодо збільшення фінансування комплексної програми профілактики злочинності в місті, при цьому інформую, що 15.04.2010р. ХLXIX сесія міської ради затвердила комплексну програму профілактики злочинності в місті на 2010р. на виконання заходів якої в бюджеті міста передбачено 930,0 тис. грн.
      - охоронні стоянки для вантажних автомобілів як правило створюються на магістральних автошляхах, які проходять за межами території міста. В зв’язку з відсутністю вільних земельних ділянок в межах міста вражаємо за доцільне вирішити дане питання за рахунок площ територій сільської і районних адміністрацій, що межують з містом.
      На виконання п. 5.6 розпорядження голови обласної державної адміністрації від 06.07.2010р. №403 “Про роботу з профілактики правопорушень, забезпечення законності, правопорядку та протидії корупції в області”, щодо посилення контролю за організацією дорожнього руху і дотриманням його учасниками транспортної дисципліни, розроблені та вживаються наступні заходи:
      - спільно з ВДАІ з обслуговування міста Івано-Франківська розроблено програму розвитку дорожнього руху на період до 2012 року, яка буде винесена на розгляд виконавчого комітету та сесії міської ради;
      - проводиться реконструкція та заміна світлофорних об’єктів;
      - на найбільш навантажених та аварійно-небезпечних перехрестях встановлюються камери відеоспостереження;
      - проводиться встановлення та заміна необхідних дорожніх знаків;
      - розроблена та схвалена на засіданні виконавчого комітету комплексна схема організації дорожнього руху в м. Івано-Франківську;
      - за зверненнями та рекомендаціями УДАІ в області та ВДАІ з обслуговування м. Івано-Франківська на засіданнях комісії з безпеки дорожнього руху розглядається питання та вживаються заходи щодо усунення причин та умов, які призводять до аварійності на вулицях міста;
      - у відповідності до розпорядження № 403 від 06.07.2010р. повідомляємо, що управлінням архітектури і містобудування розроблені проектні пропозиції для влаштування автомобільних стоянок на вул. Незалежності – Хриплинська, підземної стоянки на Північному бульварі, багатоповерхового гаража на 700 автомобілів на вул. Молодіжній на місці існуючого гаражного кооперативу. Можливість такого будівництва буде розглянута після виготовлення та погодження проектної документації.
      Розпорядженням міського голови від 28.02.07р. № 110-р затверджено заходи спрямовані на боротьбу з корупцією на 2007-2010 роки.
      Робота відповідних структур виконавчого комітету була спрямована на протидію корупції, іншим протиправним діям в соціально-економічній сфері та на забезпечення економного витрачання бюджетних коштів.
      Фінансовим управлінням міськвиконкому ведеться постійний контроль за додержанням законодавства керівниками в бюджетній сфері. Проводиться своєчасне фінансування видатків на заробітну плату працівникам бюджетних установ, заборгованості за 1 півріччя немає.
      Відділом кадрів виконкому міської ради проводиться антикорупційна профілактична робота з працівниками, на яких поширюється дія Законів України “Про службу в органах місцевого самоврядування”, “Про боротьбу з корупцією”.
      Забезпечено подання посадовими особами місцевого самоврядування декларацій про доходи, зобов’язання фінансового характеру та майновий стан щодо себе та членів сімей за 2009 р.
      Добір та розстановка кадрів в органах місцевого самоврядування проводились на конкурсній основі, відповідно до Порядку проведення конкурсу на заміщення вакантних посад.
      У звітному періоді не виявлено правопорушень, вчинених посадовими особами органів місцевого самоврядування, що підпадають під дію Закону України “Про боротьбу з корупцією”.

Виконання заходів Комплексної програми профілактики злочинності в місті буде продовжено в другому півріччі 2010 року.
      Детальніша інформація про роботу відділу з питань діяльності правоохоронних органів, оборонної та мобілізаційної діяльності виконавчого комітету міської ради розміщена у розділі міська влада → річні звіти.

13 Серпня 2010, 13:22
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії Влада:
Франківський виконком затвердив новий порядок розміщення вивісок
30 Грудня 2016, 18:09
На засіданні колегії департаменту охорони здоров’я ОДА обговорили стан справ у медичній галузі
30 Грудня 2016, 11:19
У прикарпатській поліції відбулося засідання поліцейської комісії
30 Грудня 2016, 8:52
Марія Савка: Івано-Франківська область готова до оперативного реагування на надзвичайні ситуації у період прийдешніх свят
30 Грудня 2016, 8:09
30 грудня - засідання виконавчого комітету
30 Грудня 2016, 7:14
Аграрії Прикарпаття проаналізували стан галузі за 2016 рік
28 Грудня 2016, 16:59
Відтепер ми співпрацюємо з Попасною
28 Грудня 2016, 8:30
Відбулося засідання колегії управління спорту
28 Грудня 2016, 8:08
Марія Савка: Опалювальний сезон на Івано-Франківщині проходить у злагодженому режимі
27 Грудня 2016, 14:04
У селі Слобідка, на Городенківщині, де проживає майже 700 громадян, відкрито новий заклад культури
27 Грудня 2016, 8:57
В облдержадміністрації відбувся семінар для новообраних голів ОТГ
27 Грудня 2016, 8:34
Оперативна нарада
27 Грудня 2016, 6:36
На центральне теплопостачання Івано-Франківська чекає повна модернізація
26 Грудня 2016, 18:30
В Івано-Франківську стартує проект оновлення тролейбусного парку
26 Грудня 2016, 18:06
Народний депутат з Коломиї Юрій Тимошенко зібрався у президенти
26 Грудня 2016, 16:01
Кінець епохи: депутати звільнили Ольгу Бабій з посади директора ОТБ “Галичина”
26 Грудня 2016, 14:58
Олександр Стратюк проінформував обласну раду про роботу органів прокуратури в 2016 році
26 Грудня 2016, 11:48
82-м учасникам АТО та їх сім’ям буде надано матеріальну допомогу на поліпшення житлових умов
26 Грудня 2016, 8:52
З нагоди Дня енергетика Президент відзначив прикарпатця
23 Грудня 2016, 19:43
Голова Франківської ОДА вибачився перед медиками за заборгованість по виплаті зарплати
23 Грудня 2016, 16:30
Для Снятинської ЦРЛ придбали новий УЗД-апарат
23 Грудня 2016, 13:42
Франківська міська рада затвердила надбавки меру, заступнику та секретарю
23 Грудня 2016, 13:13
Франківська міська рада планує будувати міст на Пасічну за кошти держави
23 Грудня 2016, 10:30
Франківський «Електроавтотранс» візьме кредит на 8 мільйонів для закупівлі тролейбусів
23 Грудня 2016, 10:08
У Франківську “Новий театр” став комунальним
22 Грудня 2016, 21:30