В 2003 р. у Рогатині було урочисто відкрито сучасний спорткомплекс «Атлет», що на той час був одним з кращих в Україні. Відсьогодні у даних приміщеннях буде розміщуватися філія обласної дитячо-юнацької спортивної школи. Три місяці тому було досягнуто згоди між власниками комплексу та обласною владою про передачу приміщень на баланс управління освіти облдержадміністрації.



«Відтепер це власність обласного управління освіти. Комплекс ми придбали для того, щоб наші діти з ранку до вечора займалися у цьому залі й зростали здоровими. Так історично склалося, що українці найсильніша нація. Я в цьому переконаний. А завдання влади - створювати сприятливі умови для того, щоб юні спортсмени розвивалися, встановлювали світові рекорди та вигравали міжнародні змагання»,- зазначив під час урочистостей з нагоди відкриття голова облдержадміністрації Микола Палійчук. Голова подякував усім, хто долучився до передачі приміщень громаді: обласному управлінню освіти, котре підтримало ідею придбання спорткомплексу, депутатам обласної ради, які погодилися виділити кошти на придбання закладу. Особливі слова вдячності адресувалися колишнім власникам «Атлету», братам Келестинам, котрі погодилися і за дуже доброю ціною продали свій комплекс. « Ми почали домовлятися минулого літа, тоді курс долара був зовсім інакший. Коли ж зустрілися з Валерієм Келестиним наступного разу, він сказав, що ціна не змінюється. Нам стало набагато легше придбати заклад, тому що фактично у два рази ціну для нас була зменшено», - зазначив Микола Палійчук.

У дитячо-юнацькій спортивній школі зможуть займатися до 500 учнів. Тут діятимуть такі секції, як плавання, гандбол, дзюдо, настільний теніс, футбол, вільна боротьба, легка атлетика, баскетбол. З дітьми займатимуться 8 підготовлених тренерів. Загалом же у школі - 28 працівників. Дитячо-юнацька спортивна школа фінансуватиметься з бюджету області. Як зазначила начальник управління науки і освіти ОДА Зінаїда Болюк, за даними досліджень, лише 15 % школярів сьогодні є повністю здоровими. Тому відкриття таких закладів потрібне юному поколінню: «Будемо дбати про те, щоб тут були створені всі умови для плавання та інших видів спорту. Причому відвідування всіх секції, включаючи плавання, для учнів дитячо-юнацької спортивної школи буде безкоштовним».За словами директора обласної. дитячо-юнацької спортивної школи Василя Максиміва, подібні комплекси потрібні кожному місту на Прикарпатті. А спортивні фахівці стверджували, що навіть в обласному центрі немає таких умов, які будуть створені для спортсменів у Рогатині. «Тут буде займатися багато дітей з навколишніх сіл, бо сьогодні в селах немає жодних умов для занять професійним спортом. Рогатинщина - взагалі багатий край на спортивні досягнення: тут колись була сильна гандбольна команда, футбольна команда «Техноцентр». Славився Рогатин і досягненнями у настільному тенісі», - сказав Василь Максимів. Підтверджують слова директора ДЮСШ і майбутні вихованці Рогатинської філії. Так учень цієї школи Богдан в майбутньому мріє стати професійним футболістом. Каже, що займатися професійно футболом на Рогатинщині, особливо в зимовий та осінній період, нема де. Зали «Атлету» - це єдине місце, де спортсмени можуть підтримувати свою форму.

Говорячи про ціну, а це 9 млн. грн., за які придбали спорткомплекс, голова облдержадміністрації назвав її прийнятною. Для того, щоб звести фундамент, стіни та накрити нову будівлю, необхідно витратити від 8 до 12 млн. грн. В Рогатині ж для потреб громади області придбали комплекс з усіма необхідними комунікаціями, із готовими спортзалами, басейном, допоміжними приміщеннями.

«Моя політика й надалі буде така, щоб кожен райцентр мав не гірший спорткомплекс. Де потрібно, будемо будувати, або ж розглядати варіанти із викупом готових приміщень чи взяттям на баланс у спортивних товариств. Є чітка політика, щоб наші діти росли здоровими й мали можливість займатися спортом. Ми готові брати на баланс спортивні об’єкти, котрі зараз не експлуатуються, та повертати їх до життя, давати можливість дітям займатися улюбленими видами спорту»,- зазначив Микола Палійчук. Також голова облдержадміністрації відмітив, що найближчим часом на баланс обласних установ буде прийнято ряд спортивних об’єктів, серед яких веслувальна база в Бурштині, котра зараз належить спортивному товариству «Україна». За сприяння обласної влади на баланс передадуть спорткомплекс «Олімп». Ведуться переговори щодо взяття на баланс комплексу трамплінів у Ворохті та льодового палацу в Калуші. Існує ряд об’єктів, котрі потрібно добудовувати та реконструйовувати в інших населених пунктах.

З нагоди відкриття Микола Палійчук подарував філії дитячо-юнацької спортивної школи комплект футбольних м’ячів та п’ять сучасних німецьких тенісних столів.

 

10 Вересня 2009, 12:00
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії Фотоновини:
"Гуцулозавр карпатський" переміг на конкурсі сучасного візуального мистецтва
23 Грудня 2016, 18:10
Світлини засніженого вечірнього Івано-Франківська з висоти пташиного польоту
15 Листопада 2016, 16:09
У Коломиї встановили пам’ятний знак 26 загиблим воїнам АТО з Коломийщини
19 Жовтня 2016, 8:12
У Коломиї обрали логотип міста та візуальний стиль
07 Липня 2016, 9:44
Марцінків доставив допомогу в зону АТО (Фоторепортаж)
14 Червня 2016, 18:58
В Івано-Франківську відбувся «Парад візочків»
31 Травня 2016, 18:54
«Сто метрів творчості». У Коломиї відбувся фестиваль вуличного мистецтва "Арт-Візія"
10 Травня 2016, 19:18
У Коломиї діти-сироти розписували писанки
28 Квітня 2016, 11:47
Коломийська писанка “Гуцули п’ють мартіні” виборола “бронзу” Всеукраїнському фестивалі писанок
25 Квітня 2016, 15:18
Івано-Франківськ – місто стартапів
26 Лютого 2016, 9:18
Якісні адмінпослуги на івано-франківщині тепер не міф
10 Лютого 2016, 22:36
Художники, родом із Донеччини, відкрили в Івано-Франківську виставку картин
07 Лютого 2016, 21:22
У Івано-Франківську 208 патрульних поліцейських склали Присягу на вірність українському народу (ФОТО)
01 Лютого 2016, 6:43
Льодове містечко “побудували” в селі на Коломийщині
19 Січня 2016, 16:33
Батальйон правоохоронців "Івано-Франківськ" відрядили у зону АТО (ФОТО)
15 Грудня 2015, 19:24
Туристи, які приїжджають у Коломию, замість історичних архітектурних об’єктів бачать руїни (фото)
22 Вересня 2015, 16:57
Батальйон "Івано-Франківськ" знову вирушив на схід України (ФОТО)
15 Вересня 2015, 18:17
Пізнавати фізику, хімію та біологію по-новому відтепер у Франківську захочуть всі
06 Вересня 2015, 17:47
Своє професійне свято відзначають підприємці Івано-Франківська (ФОТО)
05 Вересня 2015, 9:35
Ознайомитися зі станом спортивної інфраструктури до Івано-Франківщини прибув міністр молоді і спорту України Ігор Жданов (ФОТО)
04 Вересня 2015, 18:20
Після двох місяців у зоні АТО до Івано-Франківська повернувся 4-й батальйон Нацгвардії
14 Липня 2015, 10:37
У Франківську з'явилася нова фотомозаїка
13 Липня 2015, 11:07
На Івано-Франківщині продовжують латати дороги (фоторепортаж)
04 Червня 2015, 12:38
В Івано-Франківську відбулося ювілейне Свято морозива
25 Травня 2015, 8:36
Франківчанин Федір Хашалов підкорив Європу
18 Травня 2015, 11:21