Міні Братц з Славою Фроловою та Ігорем Кондратюком

Із захопленням глядачі сприймали виступи найменших учасниць Всеукраїнського проекту «Україна має талант-2» - тріо «Міні-Братц». Чисті, дзвінкі голоси та дитяча безпосередність допомогли маленьким співачкам дійти до півфіналу телешоу та згодом виступити у проекті «Другий шанс». Усі троє «Міні-Братц» живуть в Івано-Франківську. Дівчата підготували для своїх шанувальників цікаві сюрпризи, про які розповіли «Галицькому кореспонденту».

Як правило, участь маленьких дітей у різноманітних шоу - це передовсім заслуга і наполегливість їхніх батьків, які хочуть бачити свою дитину зіркою. Із «Міні-Братц» цілком інакша історія. 8-річна Аліна Качур, 7-річна Єва Новицька та 5-річна Евеліна Бабінська є найкращими подругами. Вони відвідують вокальну студію педагога Ірини Батюк, на заняттях якої познайомились уперше. Дівчатка співають і виступають кожна окремо, але віднедавна стали відомими як тріо.

Рік тому Аліна вирішила створити свою групу: «Я дуже любила слухати «Ранеток» і захотіла також мати свою групу. Спочатку придумала «Братц», але потім подивилася фільм «Братц» і не хотіла таку саму назву брати, тому зробила «Міні-Братц». Не було ніякого кастингу. Аліна переказала свою ідею подрузі Єві, а згодом на заняття вокалу прийшла нова учениця Евеліна. Дівчинці тоді було усього чотири роки, але вона погодилась приєднатися до гурту. «Ми її відразу взяли, а потім вже побачили, що зробили правильний вибір», - розповідає Аліна. Братц - це ляльки. Участь в групі ще більше зближує дівчат. Вони постійно зідзвонюються, ходять одна до одної в гості, бавляться, малюють, співають. Влітку втрьох їздили відпочивати на море і виступали на концерті у Севастополі.

Костюми, пісня «Круті подружки Братц» та танцювальні рухи, з якими дівчатка вперше вийшли на сцену «Україна має талант», придумала мама Аліни Оксана Качур. Дівчата та їх мами збиралися по черзі в кожного вдома, обговорювали пісню, разом придумували танець. Порадити і підказати було кому, адже дівчата з музичних родин, де всі співають та займаються музикою. «Ми не допомагали донечкам створювати групу. Вони зробили це самі. А взяти участь у шоу запропонувала Ірина Батюк. Ми побачили, що у дітей гарно виходить, що в Україні ще немає такого гурту, де б три маленькі дівчинки співали, і вирішили підтримати». Інна Бабінська, мама Евеліни, каже, що спочатку взагалі дуже несерйозно поставилася до створення гурту. Думала, що це для дівчат просто гра.

Щасливе повернення додому. Зліва направо: Аліна, Евеліна, Єва

«Ми трохи боялися публіки, боялися, як нас сприймуть. Але все вийшло дуже добре і весело», - пригадує Єва. Страху сцени у дівчат не було зовсім, бо вони виступають кожна з чотирьох років. Щоправда, наймолодша Евеліна, опинившись на великій сцені телешоу, ніяк не могла повірити, що це те ж саме місце, яке вона бачила по телевізору. Побачивши на моніторах членів журі Ігоря Кондратюка, Влада Яму та Славу Фролову, дівчинка перепитала: «Мамо, це точно вони?»

«А я коли побачила, що такі великі зірки сидять в журі, так злякалась, ледве в обморок не впала», - сміючись, додає Аліна. Її щирі і по-дитячому безапеляційні репліки розсмішили і глядачів, і журі. Після першого виступу тріо на відбірковому кастингу Ігор Кондратюк сказав дівчатам, що вони замалі, і порадив спробувати свої сили через рік. У дітей ледь не виступили сльози на очах. Ситуацію врятували Яма та Фролова, які сказали «так».

Аліна прославилася на проекті ще й тим, що у прямому ефірі пригрозила Кондратюку кулаком. «Він нам сказав «ні», а я йому кулак показала. Всьо, ми в ращьотє», - пояснює Аліна. «Ой, цей кулак був для нас несподіванкою, - пригадує мама Аліни. - Коли в дітей брали інтерв'ю для ролика, їх забрали окремо від нас і ми не чули, що вони говорять. Потім вони вийшли на сцену співати, і на екрані пустили цей ролик, всі розсміялися. Але Аліна, коли це говорила, не знала, що Кондратюк буде в залі. На всіх виступах «Другого шансу» його не було. А тут він сидить перед Аліною, а ззаду на екрані йде ролик, де вона показує йому кулак. Їй було дуже незручно». Аліна зізнається, що трохи злякалась.

Попри велику прихильність глядачів, отримати перемогу у телепроекті дівчатам, очевидно, завадив юний вік. Після завершення проекту кожна з них продовжує займатися співом, а також вони залюбки виступають тріо. Нещодавно «Міні-Братц» отримало перемогу на конкурсі «Таланти землі Галицької». У репертуарі групи вже три пісні і планується запис кліпу на пісню «Перший раз», з якою дівчата виступали на «Другому шансі». Незабаром кліп можна буде побачити в ефірі телебачення «3-студія» у хіт-параді «До стелі». Батьки дівчат дякують за фінансову підтримку телепроекту «Дай старт молодим», підприємцю Олександру Долішньому та Віктору Анушкевичусу.

Талановитих подружок «Міні-Братц» восени чекає турне по Європі, організоване управлінням освіти та науки, та, можливо, початок професійної кар'єри. Групою зацікавився відомий продюсер, ім'я якого мами маленьких співачок поки що тримають у таємниці. Незабаром глядачі зможуть побачити виступ «Міні-Братц» та почути їх третю пісню на звітному концерті викладача вокалу Ірини Батюк, який відбудеться у драмтеатрі 4 жовтня.

Галицький кореспондент

 

10 Вересня 2010, 15:00
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії Життя:
Мобільний додаток IFCITY - твоя афіша Івано-Франківська
21 Січня 2018, 18:12
У Коломиї в матері забрали 3-річну доньку
30 Грудня 2016, 17:20
Власники 3-х закладів харчування Коломиї не дозволили провести перевірку якості продуктів
30 Грудня 2016, 16:57
УГКЦ планує збудувати на Прикарпатті клініку Святого Луки
30 Грудня 2016, 16:31
Ігор Пасічняк у Рожнятівському районі ознайомився із роботою освітянських закладів
30 Грудня 2016, 16:03
Новорічна красуня у горщику
30 Грудня 2016, 15:42
В Івано-Франківську виміряли Індекс публічності місцевих рад
30 Грудня 2016, 14:31
Святкові заходи з нагоди 108-ї річниці від Дня народження Степана Бандери
30 Грудня 2016, 14:05
За результатами моніторингу прийняття місцевих бюджетів Івано-Франківськ на сьомому місці
30 Грудня 2016, 13:40
В облдержадміністрації відбулася презентація Всеукраїнського журналу «Антикорупційний вісник «Ваша Надія»
30 Грудня 2016, 11:48
11 літрів спирту в каналізацію: Інспектори знешкоджували спирт на ринку Калуша
30 Грудня 2016, 10:57
Маленька косівчанка потребує допомоги
30 Грудня 2016, 10:33
У селі на Долинщині відкрили водопровід
29 Грудня 2016, 22:12
ЦНАП Івано-Франківська оприлюднив графік роботи на свята
29 Грудня 2016, 21:21
В Івано-Франківську відремонтували приміщення дитячої художньої школи
29 Грудня 2016, 20:56
Побачила світ книга поезій Олександра Букатюка “МАДОННА МИРУ (рЕволюція духу)”
29 Грудня 2016, 20:34
Юним глядачам показали прем’єру вистави “Красуня і чудовисько”
29 Грудня 2016, 20:05
В Івано-Франківську запрацював новий пологовий зал
29 Грудня 2016, 19:45
У середмісті створили музей-кімнату на честь патрона Івана Франка
29 Грудня 2016, 18:29
Правоохоронці застерігають водіїв: не сідайте за кермо у нетверезому стані!
29 Грудня 2016, 17:42
Увага! Попередження про лавинну небезпеку
29 Грудня 2016, 15:40
В Івано-Франківську відкрили спортивний майданчик
29 Грудня 2016, 14:55
Прикарпатські художники перенесли красу рідних пейзажів на полотна
29 Грудня 2016, 14:30
На Прикарпатті паспортизували 43 водойми
29 Грудня 2016, 13:13
1 січня в Івано-Франківську святкуватимуть 108-у річницю з дня народження Степана Бандери
29 Грудня 2016, 11:47