http://www.mixnews.lv/uploads/media/image/2009/01/09/keksi_medium.pngВиставка солодкої продукції у столиці для торгової марки “Бом-Бік” із Калуша завершилася “Тріумфом якості”: дегустаційна комісія визнала незвичний кекс “Станіславський” справжнім відкриттям на ринку солодощів. Водночас, були відзначені й інші види продукції приватного підприємства “Дей-Сон”. Відтак, із триденної виставки з Києва калушани приїхали з нагородами, новими партнерами та ідеями, втілювати у життя які почнуть уже найближчим часом — після відкриття нового цеху.

Щорічна міжнародна виставка кондитерської промисловості “Світ ласощів-2010” розпочала свою роботу 5 жовтня у виставковому центрі “АККО Інтернешнл” міста Києва. У ній узяли участь понад 80 підприємств не лише з України, але і з-за кордону. Відтак, на огляд представили широкий асортимент кондитерських виробів, харчових добавок, продуктів бджолярства, товарів для діабетиків, а також сировину, інгредієнти, обладнання та інвентар, кондитерську упаковку. 
У відкритті виставки взяли участь керівники асоціацій “Укркондитер”, “Укрцукор”, “Укржирпром”, а також ректор Національного інституту харчових технологій Сергій Іванов та чимало інших фахівців, які спеціалізуються на харчовій промисловості. У своїх виступах вони зазначали: кондитерська і хлібопекарська галузі є важливою складовою агропромислового комплексу України, і, навіть в умовах економічної нестабільності, демонструє динаміку росту.
Керівник виставки Тетяна Брякова у коментарі “Вікнам” зазначила, що з кожним роком виставка стає все більш популярною та затребуваною. Відтак, взяти у ній участь хочуть щоразу більше компаній.
— Ця виставка — це результат надзвичайно плідної роботи за ввесь рік, — підсумувала Тетяна Брякова. — Ми контактували з багатьма людьми. Як правило, доводилося спілкуватися по телефону. Тому дуже важливо, що, зрештою, ми змогли зустрітися тут. Сьогодні дуже важко назвати точну кількість учасників. Адже в останній момент охочих приїхати сюди ставало все більше. Зрештою, я втратила лік учасників. Вочевидь, загальна кількість “дотягує” до сотні.
Як зазначила Тетяна Брякова, однією із компаній, яка вже не вперше бере участь у виставці, є калуське приватне підприємство “Дей-Сон”, яке щороку тішить організаторів та споживачів новими видами своєї продукції, під торговою маркою “Бом-Бік” Підприємство динамічно розвивається і відповідає бажанню споживачів. І їм це вдається”, — наголосила керівник виставки.
Натомість самі калушани, попри кілька попередніх нагород, які свідчать про справді високу якість їхньої продукції, про себе розповідають доволі стримано. Керівник виробництва ПП “Дей-Сон” Оксана Петриків зазначила, що підприємство було утворене чотири роки тому. Наразі складається із двох кондитерських цехів. Основний напрямок — випікання кондитерських виробів і їхня реалізація. Продукція торгової марки “Бом-Бік” представлена в усіх куточках нашої країни. А саму торгову марку, за опитуванням споживачів, визнано однією із найбільш упізнаваних в Україні.
— На сьогодні у нас виробляється понад 100 різних видів печива: пісочне, пісочне з начинкою, дріжджове, листкове, дріжджово-листкове, — ділиться Оксана Петриків. — У виставці беремо участь уже втретє. Вона, насамперед, важлива для нас тим, що ми можемо представити свою продукцію, зустрітись із колегами, обмінятися досвідом, і у результаті налагодити співпрацю з новими партнерами в Україні та за її межами — у Білорусі, Російській Федерації, Молдові та Казахстані.
Цьогоріч калушани представили у столиці понад 60 видів свого печива та взяли активну участь у дегустаційній виставці. Після дегустацій у попередні роки “Дей-Сон” уже отримував нагороди: “золото” — за пісочне печиво “Гармонію”; “срібло” — за дріжджовий “Конвертик”; “бронзу” — за печиво “Чі-чі-чі” та печиво “Сердечко”. Комісія у складі фахівців Міністерства промислової політики, Міністерства охорони здоров’я України, Держспоживстандарту та інших державних структур відзначила калушан і цього разу. Акцент при цьому робився не лише на смакових якостях печива, але і на його видах та оформленні, а також — ексклюзивності рецептури.
Отож, цього разу торгова марка “Бом-Бік” була відзначена “Тріумфом якості” за кекс “Станіславський” та отримала Гран-прі за листкове печиво “Криниченька”.
— Відверто кажучи, я здивований і задоволений одночасно, — прокоментував нагороди член дегустаційної комісії, голова правління ЗАТ “Укркондитер” Юрій Кожанов. — Адже таке невелике підприємство, як “Дей-Сон”, змогло настільки мобілізувати всі свої ресурси, що зробило справжню казку для споживачів. Вироби калушан відповідають найвитонченішим смакам споживачів, а завдяки широкому спектру інгредієнтів можуть сміливо задовольнити не лише вітчизняних покупців, але і з-за кордону. Я переконаний, що ця, дійсно якісна, продукція буде користуватися попитом у населення.
Цілком погодилася із фахівцем і завідувачка кафедри хлібопекарського та кондитерського виробництв Національного університету харчових технологій, доктор технічних наук, професор Віра Оболкіна, яка вже двічі безпосередньо бувала на виробництві печива у Калуші, та знає, з чого, власне, починалося підприємство “Дей-Сон”.
— Починалося підприємство із невеликих обсягів випуску продукції, — пригадує Віра Оболкіна. — Але дуже швидко воно було обладнано найсучаснішою технікою, забезпечено кваліфікованими співробітниками, які готові щоразу підвищувати свою професійну майстерність й у результаті — випускати якісну продукцію, яка дійсно вже конкурує з багатьма великими фірмами та концернами. Усі новації калушани підхоплюють миттєво, часто приїжджають до нас за консультаціями. Окрім цього, спеціалісти з великим ентузіазмом відносяться до випуску продукції, її якості та безпеки, що на сьогодні є основною запорукою успіху продукції на ринку споживачів України. Тому думаю, що перспектива розвитку підприємства — надзвичайно висока.
Між тим, стверджує Оксана Петриків, торгова марка “Бом-Бік” вирізняється, насамперед, не обладнанням, яке, безумовно, має чимале значення для підприємства, а — натуральною продукцією та кваліфікованими спеціалістами.
— У своє печиво ми принципово не додаємо жодних ароматизаторів, барвників та інших харчових добавок, які штучно подовжують термін зберігання, надають печиву виразнішого чи насиченішого смаку, додаткової м’якості чи легкості, — акцентує керівник виробництва. — Наш девіз — “Справжній смак”, тому все печиво ми виготовляємо виключно з натуральних складників. Саме тому термін реалізації нашої продукції не перевищує одного місяця, а для багатьох видів печива обмежується всього 14-ма днями.
Загалом, саме натуральність калуського печива і привабила низку зацікавлених відвідувачів виставки, які впевнено куштували солодощі та охоче робили запаси для рідних. Власне, для того, щоб напробуватися ласощів, було аж два дні. У останній день виставки виробники розпродали всю свою продукцію. А калушани — ще і роздарували.
До Калуша “Дей-Сон” повернувся без печива, але — з нагородами та новими перспективними контактами. Наразі підприємство працює над відкриттям третього кондитерського цеху та розширенням асортименту, з тим, щоб у повній мірі забезпечити попит клієнтів. У перспективі — випічка бісквітів та тортів.
Наразі підприємство вже працює зі своїм давнім київським партнером над поставкою нового обладнання. Провідний спеціаліст компанії-постачальника “Рупас-Пак” Наталія Ковинева повідомила “Вікнам”, що підприємство спеціалізується на продажу кондитерського і хлібопекарського обладнання. Відтак, із ПП “Дей-Сон”, яке сьогодні володіє професійним польським, німецьким та італійським обладнанням, працює вже не перший рік.
— Ми сьогодні, справді, гордимося своїми партнерами, які виробляють таку чудову продукцію, — зазначила Наталія Ковинева. — Загалом ми працюємо на ринку України вже понад 16 років. Серед наших клієнтів — багато середніх підприємств та великих фабрик і заводів, на яких успішно працюють і промислові лінії, і модульне пакувальне, кондитерське і хлібопекарське обладнання. Утім, співпрацею із калушанами ми дуже гордимося та цінуємо, готові шукати індивідуальне обладнання для них, за необхідності — розробляти нові функції для вже звичного та випробуваного устаткування. Наразі підприємство “Дей-Сон” готується до відкриття нового цеху. Тут можна буде побачити абсолютно нове, доволі цікаве, обладнання. Тож, думаю, що споживачі солодкої продукції цього виробництва будуть приємно вражені новим асортиментом та новою якістю печива.

15 Жовтня 2010, 14:26
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії Життя:
Мобільний додаток IFCITY - твоя афіша Івано-Франківська
21 Січня 2018, 18:12
У Коломиї в матері забрали 3-річну доньку
30 Грудня 2016, 17:20
Власники 3-х закладів харчування Коломиї не дозволили провести перевірку якості продуктів
30 Грудня 2016, 16:57
УГКЦ планує збудувати на Прикарпатті клініку Святого Луки
30 Грудня 2016, 16:31
Ігор Пасічняк у Рожнятівському районі ознайомився із роботою освітянських закладів
30 Грудня 2016, 16:03
Новорічна красуня у горщику
30 Грудня 2016, 15:42
В Івано-Франківську виміряли Індекс публічності місцевих рад
30 Грудня 2016, 14:31
Святкові заходи з нагоди 108-ї річниці від Дня народження Степана Бандери
30 Грудня 2016, 14:05
За результатами моніторингу прийняття місцевих бюджетів Івано-Франківськ на сьомому місці
30 Грудня 2016, 13:40
В облдержадміністрації відбулася презентація Всеукраїнського журналу «Антикорупційний вісник «Ваша Надія»
30 Грудня 2016, 11:48
11 літрів спирту в каналізацію: Інспектори знешкоджували спирт на ринку Калуша
30 Грудня 2016, 10:57
Маленька косівчанка потребує допомоги
30 Грудня 2016, 10:33
У селі на Долинщині відкрили водопровід
29 Грудня 2016, 22:12
ЦНАП Івано-Франківська оприлюднив графік роботи на свята
29 Грудня 2016, 21:21
В Івано-Франківську відремонтували приміщення дитячої художньої школи
29 Грудня 2016, 20:56
Побачила світ книга поезій Олександра Букатюка “МАДОННА МИРУ (рЕволюція духу)”
29 Грудня 2016, 20:34
Юним глядачам показали прем’єру вистави “Красуня і чудовисько”
29 Грудня 2016, 20:05
В Івано-Франківську запрацював новий пологовий зал
29 Грудня 2016, 19:45
У середмісті створили музей-кімнату на честь патрона Івана Франка
29 Грудня 2016, 18:29
Правоохоронці застерігають водіїв: не сідайте за кермо у нетверезому стані!
29 Грудня 2016, 17:42
Увага! Попередження про лавинну небезпеку
29 Грудня 2016, 15:40
В Івано-Франківську відкрили спортивний майданчик
29 Грудня 2016, 14:55
Прикарпатські художники перенесли красу рідних пейзажів на полотна
29 Грудня 2016, 14:30
На Прикарпатті паспортизували 43 водойми
29 Грудня 2016, 13:13
1 січня в Івано-Франківську святкуватимуть 108-у річницю з дня народження Степана Бандери
29 Грудня 2016, 11:47