Минулого тижня в Коломиї Віталій Кличко відкрив сучасну боксерську залу на базі спортивного комплексу «Локомотив». Окрім того, встиг дати прес-конференцію для журналістів та поспілкуватися в клубі спорткомплексу з усіма шанувальниками, які прийшли на цю зустріч.

Увазі наших читачів пропонуємо репортаж про перебування в Коломиї безсумнівно видатної людини нашого часу.

«Ця зала входить до числа найкращих в Україні»

Попри примхливу погоду протягом усього часу перебування в Коломиї одного з найвидатніших боксерів світу панувала тепла атмосфера. Зустрічали коломияни почесного гостя хлібом-сіллю і добрими словами. Віталій Кличко перерізав червону стрічку та попрямував з гостями до новесенької зали, ррунтовна реконструкція якої відбулася в рамках Всеукраїнської соціальної програми «Спортивну Україну будуємо разом!» завдяки сприянню і коштам «Фонду братів Кличків» та соціально відповідальних інвесторів.

Принагідно згадаємо, що коломияни виграли конкурс на реконструкцію спортивної зали серед 15 претендентів. Міркуємо, що при цьому було враховано також і заслуги коломийської школи боксу, добре відомої далеко й за кордонами нашої держави, яка пишається видатними результатами своїх боксерів на чемпіонатах світу та Європи. Чемпіон світу пригадав, як сам неодноразово перебував у місті над Прутом, де виступав на змаганнях і відбував тренувальні збори. У короткому привітальному слові Віталій Кличко сказав: «Ми відкриваємо вже таку п’яту залу. Дуже радий, що приїхав до вас не з порожніми руками і що така зала тепер є в Коломиї. Вона входить до числа найкращих в Україні, і в ній відбуватимуться безкоштовні заняття. Думаю, ця зала стане додатковою мотивацією для багатьох хлопчиків у досягненні вершин у спорті. (Нагадаємо про ще одну спонуку для талановитих: Віталій Володимирович захистив кандидатську дисертацію з теорії та методики спортивного відбору в боксі. — Р. і.). Сподіваюся, що ця зала стане альтернативою тому негативу, який сьогодні пропонує вулиця. Чим більше у нас буде таких зал, тим більше буде здорових дітей, і ми матимемо здорове суспільство». В. Кличко побажав усім коломийським хлопцям, які займаються боксом: «Не забувайте, що будь-яка ваша мрія може стати реальністю. і тільки тому, що ви дуже бажаєте цього».

«Найважливіше для мене і брата — володіння всіма поясами»

На відміну від господарів спортивного комплексу журналісти на прес-конференції зразу ж перевели увагу чемпіона зі святкового коломийського рингу на міжнародний і запитали, чому Віталій Кличко пропонував росіянинові Валуєву аж два з половиною мільйона доларів за бій, коли полякові Сосновському дали лише мільйон. «Дуже хотів боксувати з Валуєвим, — відповів Віталій Володимирович. — Я висловив йому пропозицію боксувати за звання чемпіона без черги. Пропонували йому все, що можна було: спочатку давали мільйон, потім два, згодом два з половиноюѕ А він продовжував говорити про якісь там додаткові кошти. На жаль, його бажання прозвучало у формі відмови — він запросив чотири. Отож бій з Валуєвим не відбувся не з моєї вини. Я не зміг задовольнити його апетити, тому підписав контракт із Сосновським. Думаю, що Валуєв не захотів, якщо б хотів — вийшов би на ринг. Щодо Сосновського, то він чемпіон Європи в суперважкій вазі, і я впевнений, що цей бій буде дуже цікавим».

А на запитання журналістів з приводу останнього бою та припущення про закінчення спортивної кар’єри чемпіон зауважив: «Кар’єра може закінчитися в будь-який час. Це професійний спорт, а я тут не наймолодший. У боксі ніхто не може передбачити результат, це важка вага, де кожний удар може стати останнім і поставить крапку в бою. Прикладів тому багато. Найважливіша мотивація для мене і брата — це володіння всіма поясами. Такого ще ніколи не було в історії світового боксу. Тепер в нас усі пояси за винятком одного. Виграє не той спортсмен, який добре б’є, а той, який не пропускає. Я горджуся тим, що за всі свої роки занять боксом у мене не було жодного нокдауну». А нашим читачам нагадаємо, що Кличко-старший провів протягом 2009 року три бої на захист пояса чемпіона світу за версією WBC!

«Я прошу вибачення, що дуже багато часу розмовляв
тільки російською»

Сила фракції «Блоку Віталія Кличка» в Київській міськраді доволі впливова, тому не випадково журналісти поцікавилися її майбутнім. «Наш блок буде брати участь у виборах до місцевих рад і до Верховної Ради, — запевнив Кличко-старший. — Але сьогодні в Коломиї це не політична акція, у всіх нас одна мета

— щоб наші діти були здоровими. Незалежно від політики, переконань і поглядів дуже добре, коли ми разом будуємо спортивну Україну».
Щодо свого балотування на крісло київського голови, то Віталій Володимирович сказав: «Коли я прийшов займатись боксом, — перші свої змагання я програв, а мій тренер сказав, що в мене немає ніяких перспектив, напевно, тому, що я був худим і довгим. Але потім я сказав собі: в мене є мета — і я її доб’юсь. На сьогодні я завоював майже всі титули, які є в боксі. В політиці, як і в спорті, не важливо вискочити й одним кроком досягти мети. Я вмію ставити мету і вмію її досягати, але моя мета — не зайняти якусь посаду, а жити в нормальній країні. Україна має великий потенціал, питання тільки в тому, за який час ми зможемо його реалізувати».

Кореспондент «Галичини» на закінчення прес-конференції підкреслив, що пан Віталій — рідкісний приклад поєднання бійця високого міжнародного класу й відповідного інтелектуального рівня і запитав, як йому давалося вивчення української. На що Кличко відповів: «Будь-яку мову можна вивчити, але для цього потрібне відповідне мовне середовище. Це не принципове питання. Я не приховую, що моя перша мова була російська, але якщо є завдання, можна вивчити будь-яку мову. Це по-перше. По-друге, я прошу вибачення, що дуже багато часу розмовляв тільки російською. Я намагався не вживати росіянізмів, вони ще трохи й залишилися, але це питання часу. Я поставив перед собою завдання: якщо я вивчив і розмовляю вільно англійською і німецькою, чому ж я не можу вивчити українську? Минув час, і нині я вже вільно спілкуюсь українською, можу давати нею інтерв’ю. Але якщо відверто, то всіх більше цікавлять фінансове становище, соціальні стандарти життя нашої родини, заробітна платня, житлово-комунальні проблеми, а мовне питання спливає від виборів до виборів. і на сході, і на заході всі один одного розуміють».

«Дуже гарно, коли ти боксуєш і виграєш. і чуєш гимн України»

Попрощавшись із журналістами, Кличко перейшов до великої зали клубу, заповненої людьми. І тут потрібно віддати належне організаторам заходу, охоронцям і міліції, які дали можливість наймолодшим коломиянам приступити якнайближче до Кличка-старшого. Малеча обліпила сцену з Віталієм Кличком, діти мали можливість ставити йому запитання. Пропонуємо кілька найважливіших запитань від наймолодших:

— У скільки років ви здобули перший пояс?

— Першу медаль я отримав у 16 років, а перший пояс — у 26.

— А чому ви пішли саме на бокс?

— Я був хлопчиком і міняв школи п’ять разів. Коли ти приходиш у нову, то старшокласники завжди намагаються тебе випробувати: «Ану зараз ми поглянемо, чого ти вартий!»ѕ і тоді я приходив додому з синцями.  Потрібно було захищатися. Тому так сталося випадково. І знаєте, це доволі гарне відчуття, коли ти впевнений у собі, коли ти можеш захистити дівчину, коли ти можеш досягти своєї мети. і це, напевно, відіграло свою роль, хоч у дитинстві я ніколи не думав, що стану боксером.

— Коли відбудеться бій вашого брата?

— В суботу, 27 березня, відбудеться бій Володимира проти Чемберса. Впевнений, що ви всі підтримаєте його. Ви не можете собі уявити, яку дістаєш енергію, коли тримають за тебе кулаки, коли те, що ти робиш, не минає без уваги. І дуже гарно, коли ти боксуєш і виграєш. І чуєш гимн України. і гимн України звучить не тільки в тій залі, де ти боксуєш, а ще й у ста країнах, де відбувається трансляція бою. Я переконаний, що 27 березня Володимир переможе і знову в цілому світі звучатиме наш гимн —  Державний Гимн України.
На закінчення зустрічі коломияни подарували великому чемпіонові черес, який Кличко-старший почав зразу ж приміряти на себе, і гуцульський топірець. Підсумовуючи коротке перебування Віталія Кличка в Коломиї, хочу підкреслити його відкритість, щирість та людяність у спілкуванні.

А любителів боксу на Прикарпатті потішимо ще однією доброю новиною: Кличко-старший запевнив, що «найближчим часом ми зможемо відкрити таку ж залу боксу в Івано-Франківську».

16 Березня 2010, 12:35
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії Спорт:
НОВОРІЧНИЙ ЧЕМПІОНАТ
30 Грудня 2016, 12:45
Нагороження кращих спортсменів за підсумками 2016 року
30 Грудня 2016, 6:43
В Івано-Франківську відбувся II Всеукраїнський турнір з боксу
28 Грудня 2016, 15:18
НОВОРІЧНІ СПОРТИВНІ ІГРИ серед молоді з обмеженими можливостями
28 Грудня 2016, 6:43
Відбулись традиційні дитячі змагання “Новорічні старти”
27 Грудня 2016, 12:18
ІФНТУНГ отримав нагороду за спортивні досягнення
26 Грудня 2016, 18:58
Всеукраїнський турнір з боксу
26 Грудня 2016, 6:34
В облдержадміністрації нагородили найкращих спортсменів Прикарпаття
23 Грудня 2016, 9:19
Відбулися змагання до Дня Святого Миколая
22 Грудня 2016, 14:30
Коломиянин отримав кубок кращого боксера року
22 Грудня 2016, 11:22
В Івано-Франківську відбувся відкрити кубок з боксу серед юнаків
20 Грудня 2016, 10:58
Спортивні змагання до Дня Святого Миколая
20 Грудня 2016, 7:13
У франківській школі №15 відкрили футбольне поле на штучній траві
19 Грудня 2016, 21:22
Міські спортивні змагання серед дітей з функціональними обмеженнями
16 Грудня 2016, 6:40
Франківці зіграють з португальцями у футбол
15 Грудня 2016, 10:09
Спортивно-мистецьке свято "Воїн року"
15 Грудня 2016, 7:39
У Богородчанах депутати облради відсвяткували професійне свято на волейбольному майданчику
09 Грудня 2016, 13:20
6 золотих медалей привезли франківські студенти-медики зі світового чемпіонату з гирьового хортингу
08 Грудня 2016, 20:31
Спортсмен зі Снятинщини виборов “золото” на чемпіонаті в Грузії
08 Грудня 2016, 18:59
Коломиянка Вероніка Івасюк виборола золоту медаль в Ізраїлі
07 Грудня 2016, 16:32
ФК "Тепловик" змінив назву
07 Грудня 2016, 13:39
Студент Коломийського навчально-наукового інституту Олександр Лесько став призером чемпіонату України з пауерліфтингу
07 Грудня 2016, 9:20
Тенісистка Вікторія Гоголь розпочинає змагання з перемоги
06 Грудня 2016, 16:32
Франківчанка Анастасія Романюк – кращий арбітр чемпіонатів України серед жінок
06 Грудня 2016, 11:25
Громадськість Прикарпаття відзначила Міжнародний день інвалідів
06 Грудня 2016, 8:55